Лицензи за Фитнес инструктор и Масажист.

18.01.14
14:09

Моля да сподели някой, който има опит и достоверна информация по въпроса. Та интересува ме къде в България да изкарам лиценз за фитнес инструктор, които се приема извън България и също за Масажист. Владея добре Английски и имам сериозен опит в сферата на фитнеса. Искам сериозна информация по тези въпроси. На 17 съм и планирам да не се задържам много тук. Благодаря Ви предварително. :)

18.01.14
16:34

На 17 със сериозен опит ? Колко години е трупан този опит ?

18.01.14
19:50

4 год.

18.01.14
20:35

Аз съм забелязал, че въпроси от рода на твоя, от рода на как да си отворя фитнес зала, как да си отворя магазин за добавки, никога не получават отговори, които да са задоволителни, ако въобще получават. Чувал съм че курсовете, изкарани в НСА за инструктор се признавали, чувал съм, че курса на Доц. Карабиберов и Глен Кънингам - КОРФИТ също се признавал, но това са само слухове. Може да потърсиш повече информация от съответните места. Успех!

19.01.14
14:37

казано от Камен Илиев на 18.01.14, 20:35:

...Чувал съм че курсовете, изкарани в НСА за инструктор се признавали, чувал съм, че курса на Доц. Карабиберов и Глен Кънингам - КОРФИТ също се признавал, но това са само слухове. ...

Само слухове наистина. И на мен на тази възраст ми се въртяха подобни фантазии в главата като на автора и затова съм карал и на НСА, и корефит и на националната федерация курсовете. В Европа обаче се търсят съвсем различни сертификати - AFAA, AFPA, COOPER, ISSA, IFPA, NASM, NCSF, NESTA, NETA, NFPT, NCSA; в UK се иска образователна степен еквивалентна на NVQ level 3. Предпочитания се отдават на национални сертификати, които гарантират и ниво на местния език. А и във всички държави има тарикати които искат да се занмават с leisure :), съответно има и голямо предлагане на висше образование с тази насоченост.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1