Протеин + Креатин (или друга, по-добра комбинация)

18.01.14
22:05

На 18 години съм; 180см и може би малко отгоре; 79-80кг;
стаж - достатъчен;
хранителен режим - важните храни си ги ям, гледам да хапвам по-начесто, мазните боклуци гледам да ги ограничавам...
Пробвал съм креатин, глутамин и гейнър, но разлика в килограмите не видях... проблемът е, че от много месеци не съм мръднал килограмите...
Тежестите във фитнеса за някои упражнения вече ги повиших двойно, но не и не...
Мисля, че ми трябва протеинче :)
Какво ще кажете за комбинацията креатин + протеин, как да ги приемам, и има ли други по-добри комбинации за моя случай ?

18.01.14
22:47

Ами аз съм ги комбинирал. Примерно креатина сутрин след хапване, или по обяд примерно и след тренировка. Протеина 30/ 40 минути преди тренировка и веднага след.
За мене няма значение дали креатина се приема някакви си минути преди и след тренировка, важното е да се приема. Пил съм известно време преди и след, пил съм и сутрин и вечер, по обяд и след тренировка и какви ли не комбинации- ефекта си е същия.

19.01.14
12:17

Не е ли по-добре едната доза креатин да се приема преди тренировка ?...
И да разбирам ли, че това е добра комбинация или да търся други ?

24.01.14
12:03

Сега правя зареждаща фаза с креатина и взимам добавките по следния начин:
Сутрин като стана - 5гр. креатин + 30гр. протеин в един шейк, около половин час преди тренировка - същото, веднага след тренировка - същото, преди лягане - креатин.
В нетренировъчни дни - г/д в същите часове, само че протеина го пия само 2 пъти.
След като скоро спирам със ‘зареждането’, по-важното е какво мислите за следния прием:
Тренировъчни дни: след ставане - 30гр. протеин, 30-40 минути преди тренировка - 5гр. креатин + 30гр. протеин, веднага след тренировка - същото.
Нетренировъчни дни: след ставане - 5гр. креатин + 30гр. протеин, привечер - 30гр. протеин, преди лягане - 5гр. креатин.

Ей, колко подробно... та какво мислите ?

Любимите ми въпроси:
- сигурно ли е, че се налага да правиш зареждащ период с креатин?
- сигурно ли е, че имаш нужда от протеинов шейк сутрин?
- сигурно ли е, че имаш нужда от протеинов шейк преди тренировка?

24.01.14
16:04

казано от Whoa на 24.01.14, 12:03:

та какво мислите ?

Мисля че не си наясно със смисъла на тези две добавки и трябва да се информираш повече. Ако храната ти е добра, няма смисъл от приема им. Щом искаш да качиш килограми, а не се получава, се насочи на първо място към корекция на хранителния ти режим.

Смисълът от прием на протеинова пудра:
- да запълни липсите в хранителния режим
- заместител на хранене
- по-бърза усвояемост от организма
- предпазва от загуба на мускулна маса
- подпомага мускулното въстановяване
- подпомага мускулната хипертрофия

Последните три всеки източник на белтъчини се справя не по-зле от протеиновата пудра. Приемът на протеинова пудра НЯМА ПРЯКА ВРЪЗКА С ПОКАЧВАНЕТО НА ТЕГЛОТО. За протеина ти помогнах, с креатина си помогни сам.

24.01.14
18:32

казано от aleks на 24.01.14, 16:04:

казано от Whoa на 24.01.14, 12:03:

та какво мислите ?

Мисля че не си наясно със смисъла на тези две добавки и трябва да се информираш повече. Ако храната ти е добра, няма смисъл от приема им. Щом искаш да качиш килограми, а не се получава, се насочи на първо място към корекция на хранителния ти режим.

Смисълът от прием на протеинова пудра:
- да запълни липсите в хранителния режим
- заместител на хранене
- по-бърза усвояемост от организма
- предпазва от загуба на мускулна маса
- подпомага мускулното въстановяване
- подпомага мускулната хипертрофия

Последните три всеки източник на белтъчини се справя не по-зле от протеиновата пудра. Приемът на протеинова пудра НЯМА ПРЯКА ВРЪЗКА С ПОКАЧВАНЕТО НА ТЕГЛОТО. За протеина ти помогнах, с креатина си помогни сам.

Много добре знам кое за какво е. Въпросът ми беше за приема им, защото всъщност не виждам по-добър вариант, като се има в предвид, че през по-голямата част от деня съм на училище. Това се отнася и за по-горния пост (с питането, дали ми е нужен протеин преди фитнес).

27.01.14
19:02

От другата седмица графикът ми се променя и мисля да приемам добавките така:
Протеин - след ставане, час-два (или повече) преди тренировка.. демек следобед и след тренировка. В нетренировъчни дни - сутрин, привечер.
Креатин - преди и след тренировка. В нетренировъчни дни - сутрин с протеина и преди лягане.
Другото което е... преди време си правех шейкове с банани, мляко, яйца и мед. Мисля отново да започна да ги правя за закуска.
Добра идея ли е да ги пия в комбинация с протеина или е безсмислено ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1