18.01.14
18:21
Здравейте. На 16 години съм, момче, тежа 72 килограма, висок съм 170 сантиметра. Тренирам от около половин година/фитнес/ , по около 1 час ми трае една тренировка. С този хранителен режим целя да изчистя излишните килограми до лятото.
07:00 - 150 грама извара
10:00 - 100 грама соя /печена/
12:00 - 100 грама соя /печена/
14:30 - 15:00 (След Тренировка) - 3 яйца(на очи) и 100 грама боб
17:30 - 100 грама пъстърва.
Какви са вашите мнения?
18.01.14
18:31
Моето мнение е, че режимът е много зле. Отделно, доколкото съм запозната, соята повишава нивото на естроген и особено при подрастващи изобщо не е препоръчителна. Нямаш качествени източници нито на протеин, нито на мазнини... няма зеленчуци в менюто ти, изобщо изчислявал ли си колко калории приемаш, разпределял ли си макротата ориентировъчно или просто си нахвърли за 1 минута 5 неща и си направи режим?
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.01.14 18:31.
18.01.14
18:32
Другият ми вариант за диета е следният
Хранене 1
- Яйце, белтък
- Яйце, жълтък
- Сок от розов грейпфрут, фреш
Хранене 2
- Пилешко, гърди
- Ориз, кафяв, среден
- Зехтин, за салата/готвене
Хранене 3
- Бадеми
Хранене 4
- Сьомга, Атлантическa
- Аспержи
Хранене 5
- Кисело мляко, обезмаслено
Казвам другият ми вариант, защото се колебая между двата режима. Първият ми излиза чуствително по-евтин, но пък много лоши неща чух за соята напоследък..
18.01.14
19:18
Вторият ти вариант определено е по-добър, само че според мен сутринта можеш да хапнеш 2-3 яйца, 1 яйце нищо не е..също така е по-добре грейпфрута да го ядеш цял, а не да го правиш на фреш- така се губят повечето от полезните му в-ва. Кога ти е тренировката? А вечерята можеш да редуваш с пиле, пуешко или друг вид риба, която е значително по-евтина, че наистина всеки ден сьомга ще ти излезне соленичко
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.01.14 19:21.
Вторият режим в сравнение с първия си е доста по- добре. Но пак си остава в стил Аушвиц.
Не виждам смисъл да “чистиш” при положение, че тренираш само от половин година. Все пак за да изчистиш, трябва да имаш и солидна мускулна маса, която едвали си натрупал за този кратък период.
19.01.14
01:06
Простете от бързане съм объркал. Ето го и правилният вариант на режима.
Хранене 1
- Яйце, белтък (6 броя)
- Яйце, жълтък (3 броя)
- Сок от розов грейпфрут, фреш (1 чаша или 250 грама)
Хранене 2
- Пилешко, гърди 250 грама
- Ориз, кафяв, среден 100 грама
- Зехтин, за салата/готвене 1 суп.л.
Хранене 3
- Бадеми 50 грама
Хранене 4
- Сьомга или Пъстърва 250 грама
- Аспержи 100 грама
Хранене 5
- Кисело мляко, обезмаслено 1 кофичка
19.01.14
01:08
казано от avitohol avitohol на 18.01.14, 22:54:
Вторият режим в сравнение с първия си е доста по- добре. Но пак си остава в стил Аушвиц.
Не виждам смисъл да “чистиш” при положение, че тренираш само от половин година. Все пак за да изчистиш, трябва да имаш и солидна мускулна маса, която едвали си натрупал за този кратък период.
Под изчистване нямам предвид, че като изчистя ще съм като Лазар Ангелов. Просто искам да сваля излишните мазнини, защото не са малко, особено около корема.
22.01.14
17:54
Здравейте! Момче на 16 години съм. От 4 дена съм на хранителен режим с цел отслабване. Най-вече искам веднъж завинаги да премахна мазнините по долната част на корема. Ето и снимка http://prikachi.com/images.php?images/944/6977944V.jpg . Въпросът ми е дали е добре да спазвам хранителен режим на моята възраст най-вече за растежа ми и здравето ми? Защото наскоро ми казаха, че не е хубаво да се лишавам от въглехидрати на тази възраст и други подобни неща. А ето го и самият режим :
Хранене 1
- Яйце, белтък 4 бр
- Яйце, жълтък 1 бр
Хранене 2
- Пилешко, гърди 250 гр. с малко зехтин
- Ориз, кафяв 100 гр.
Хранене 3
- Фъстъци (50 грама)
Хранене 4
- Хек 250 гр.
- 2-3 моркова
Хранене 5
- Кисело мляко, обезмаслено 1 коф. / (400г)
Не знам за тая възраст,ама това тяло последното нещо от което трябва да го лишаваш са въглехидрати.Няма какво да чистиш,понеже нямаш никакъв мускул.
23.01.14
08:18
Преди, когато писъх в форума, че искам да отслабна всички ми казваха мини на диета и прави кардио. Сега съм на хранителен режим и ти ми казваш да не лишавам тялото си от въглехидрати... Би ли поне се обосновал защо? И как тогава да отслабна като не го лишавам от въглехидрати?????
Всеки си има мнение.За мене ти си кожа и кости,липсват ти едни 30+ кг за да си готов да чистиш.Пак казвам,ако не си разбрал - сега нямаш какво да чистиш.
23.01.14
11:53
pesho vasilev - ще го имам в предвид! balabanov - Кожа и кости съм, а всичките ми мазнини са се лепнали на корема като лоена топка, това ме изнервя постоянно :@. Но все пак ще приема съвета ти и няма да се храня по режима, а просто ще спра да пия газирани напитки, натурални сокове и всички тия консерванти, и ще спра да ям тестени изделия, и всякакви боклуци, а вместо това ще консумирам само боб,ориз,леща,меса(пилешко,риба и т.н),макарони и ще си следя калориите. Имам един въпрос хляб проблем ли ще да консумирам?
23.01.14
17:28
Според мен човекът се опитва да ти каже, че трябва да качваш маса, вместо да чистиш, и да тренираш за качване на мускул, а не за чистене. За да има после какво да чистиш, защото ти няма да сваляш само там, където на теб ти се иска, а цялостно, и като свалиш, първо ще увиснеш целия, второ ще си кожа и кости :) В този ред на мисли ти трябват въглехидрати, въпросът е как и кога да ги приемаш най-оптимално спрямо целите ти.
23.01.14
17:51
хех 1-вия режим е твое произведение а 2-рия от на Лазар Ангелов сайта (бодиконструктор ) и моето мнение е ,че не е проблем да спазваш режим на твоята възраст .Въглехидратите са задължителни ,но те просто са в по-ограничено количество.Проблем е ако не приемаш никакви въглехидрати
23.01.14
18:38
Да не е мой режима и не го крия :). Точно от на Лазар сайта е. Реших да спра с режима. Просто ще се храня правилно с боб,леща,извара,яйца,меса и т.н... Ще пия само вода и ще се движа повече + тренировките в залата и кардиото и ще тренирам по-усърдно за корем(през ден).
23.01.14
19:21
Не исках да ти кажа ,че не трябва да гледаш някой готов режим и да го изпълняваш точка по точка а да избереш храни които са подходящи за теб и твоя начин на живот
23.01.14
21:37
Еми моят начин на живот е спорта :). Не пия, не пуша. 5 дена в седмицата ходя на зала. Старая се да тренирам и вкъщи(лицеви опори, набирания, кофички и т.н) , когато са ми почивните дни. И изобщо като цяло постоянно мисля за спорт и тренировки. Относно храните. Мисля просто да си следя калориите и по възможност на ден да приемам по около -400 кал. от калорииният ми баланс(може и малко повече) и да се храня правилно и най-вече да правя по възможност повече кардио.