19.01.14
01:15
Здравейте!
Как мога да комбинирам тези витамини и минерали за най-добра усвояемост.
[email=http://shop.bb-team.org/now-foods-vitamin-d-3]Now Foods Витамин Д-3, 5000UI[/email]
Now Foods Витамин B-50
Now Foods Витамин А - 10 000 UI
Now Foods Витамин Ц - 500
Now Foods Омега 3
А може ли Витамин ц - 500 да го направя на 1000 или това ще е много ? има няколко Витамин Ц - 1000 за това се обърках много..
Аз мисля да ги пия така:
1. Сутрин след закуска - Витамин Д, Витамин А,
2. Обяд - Витамин Б-50, Витамин Ц
3. След вечерята Омега 3
или всичкото на веднъж без Омега 3 :D
Ами аз в тези периоди с грипове и настинки пия по 4 гр. витамин Ц дневно, а иначе по 2-3 гр. Вземи си с удължено освобождаване, иначе ще го изпикаваш, вместо да го усвоиш.
19.01.14
11:09
Коя от всичките е със удължено освобождаване ?.. за останалите витамини относно приема ?
19.01.14
14:32
Аз минерали не виждам в горния списък, но това е друга тема.
Водноразтворимите витамини мисля, че е по-оправдано да бъдат приемани в първата половина на деня. Витамин С си вземи на таблетки по 500 mg и приемай 1.0 - 1.5 g дневно, разпределен на 2-3 приема. не съм сигурен, че е оправдано да приемаш по-голямо количество витамин С за дълъг период от време. Мастноразтворимите витамини ти предлагам да ги приемаш вечер преди лягане, ако имаш в този момент хранене, богато на мазнини. Рибеното масло - 4-5 g дневно, разпределени в два приема с храна (единият може да е с мастноразтворимите витамини).
казано от Денис Шенол на 19.01.14, 11:09:
Коя от всичките е със удължено освобождаване ?.. за останалите витамини относно приема ?
Единственото витамин С, което може би има малко по-забавено усвояване мисля ,че е палимата. Има много time release формули, ала при тях мисля, че просто се вгражда някакъв естер в каспулата или таблетата, което надали удължава много усвояването.
Аз нямам проблеми с класическото витамин С - аскорбина киселина. Щом са ти половинки и държиш усвоимостта да е оптимална просто ги пръскай на повече приеми.