Ниско въглехидратна диета - мнения?

20.01.14
03:06

Това е една диета,която сам си направих и ще съм много благодарен на всеки,които ми даде добър съвет ако греша някъде.
В момента съм 82кг,на 23 години и съм висок 176см.Преди на мина на тази диета бях на диета с която качих от 70 на 82 кг и сега искам да изчистя поне 5,6 кг от мазнини ако може.Имам около 2г. стаж в залата.
Към диетата ще добавя и три добавки:
Имам останал протеин на прах Голд Стандарт,Аминокиселините ми са Purple Wraath на Controlled labs и фетбърнър OxyELITE Pro на USP labs.
Ето я и самата диета която ще включва:
Около 100-гр въглехидрати
Около 220-240гр протеин
Около 90-110гр мазнини

7часа-протеинов шейк,който го приготвям с обезмаслено мляко и 50-70гр овесени ядки
10часа-75гр аншоа+75гр риба тон+50гр извара
1часа-150гр пилешко+2моркова,10 маслини и 50гр обезмаслено сирене
2.30часа-Омлет от 5белтъка+2жълтъка
4часа-1 плод(ябълка,портокал,грейпфрут) и 50-60гр шам фъстък,бадеми или други ядки
Към 6.30-7 тренировка около час +30 до 50 минути кардио
8.30часа-200гр пилешко+лека салата със зехтин
10.30 200гр извара
Средно на ден пия по около 4литра вода(надявам се да не е много,защото съм свикнал и не мога по-малко)

Имам няколко въпроса на който ако получа отговор ще съм много благодарен:
Мога ли след Кардиото веднага да хапна 1малък банан и малко мед докато се прибирам?
Oxyto мисля да вземам една капсула сутрин и 2 преди тренировка-така дали е добре?
Аминокиселините е дадено,че трябва да се пият по време на тренировка-мога ли примерно да пия половината във фитнеса докато тренирам и другата половина когато правя кардиото или е най-добре наведнъж?
Чудя се дали да си взема един азотен бустер-Craze-един приятел доста ми го хвали,но не съм сигурен-някои с по-голям стаж ако може да даде един съвет?
Някакъв съвет какво мога да добавя към изварата-нещо малко но за разнообразие да не я ям сама?

Това е!Ще съм много благодарен на всеки,които даде някакъв коментар,съвет,предложение.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.01.14 08:58.

НВД - от 0.8 до 1.1г въгл на кг. тегло - според мен въгл. можеш да го намалиш малко. Също така се храниш през 2 часа, което ми се вижда излишно - оптимизирай си малко храненто и се храни 3-4 пъти на ден. Кардиото, като искаш да чистиш мазнини,  го прави интервално до 20 минути - няма смисъл да висиш 50 мин.

1) Принципно можеш, но лично аз точно след трен. не го правя. Не съм привърженик на теорията за бързи въглехидрати веднага след трен, мнения - бол. Ти си прецени. Едни ще ти кажат, че е супер, защото зареждаш гликогена, който е изчерпан, други ще ти кажат, че точно тогава е най-неудачно.
2) Оксито си има написан прием и те съветвам да не превишаваш дозата, която ако си спомням добре, е 2 капсули дневно.
3) За аминокиселините - да, можеш. Дори е хубаво по време на кардио да приемаш.
4) Според мен да дадеш пари за азотен буустер са пари на вятъра, просто пий едно кафе.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 20.01.14 12:37.

20.01.14
14:28

Като си на НВД, мислиш ли че е удачно да приемаш бързи въглехидрати? Мед, банан, за какво са ти, няма да умреш от глад! Нещо хранителния ти режим, ми изглежда кофти, но не съм компетентен да кажа какво що. Що се отнася до фетбърнера, пий го както е написано на етикета, и не си прави експерименти. Докато го пиеш, съобрази храненето си с него, а не бърнера с храненето. Принципно трябва да го пиеш на гладно, т.е. да са минали поне два три часа от последното хранене. Азотния бустер има смисъл, специално този за който питаш не съм пил, но съм пил Но Експлод на БСН и съм доволен. Не е само въпрос на кофеин, а като цяло издръжливостта по-време на тренировката и възстановяването са значително по-добри. Имай предвид, че количеството стимуланти в Окси елита е бая голямо, и мисля че не е удачно да го комбинираш с азотен бустер. По-добре изпии едното, и почни другото. Приема на прекалено много стимуланти, ще те направи парцал, а и бързо ще достигнеш прага, и няма да ти действат. Затова карай по-леко с тях! А защо в режима ти липсват картофи и ориз?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1