Дневника на един Software Engineering студент

Темата е заключена.
Прескочи до:

20.01.14
11:12

Предполагам, че наистина е така. Но като не съм сигурен какво ще ми щукне утре или дали ще мога всъщност да го ползвам(не съм пробвал с тежест никога и незнам рамото как ще реагира), не ми се хвърлят 15 паунда ей-така за пробата. Забелязах, че има ей такава  Дип машина. Някой има ли някаква представа дали става за нещо/си струва да правя на нея? Не съм ползвал никога до сега такава, може да пробвам някой път.

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от archlord на 20.01.14 11:13.

20.01.14
11:58

казано от archlord на 20.01.14, 11:12:

Забелязах, че има ей такава  Дип машина. Някой има ли някаква представа дали става за нещо/си струва да правя на нея? Не съм ползвал никога до сега такава, може да пробвам някой път.

Това е уред за набирания и кофички. Ако си начинаещ и не можеш да се набираш или да правиш кофички и няма кой да ти асистира - става. Ако обаче можеш самостоятелно да правиш тия упражнения, по-добре си ползвай лост/успоредка.

Мнението беше редактирано от Петър на 20.01.14 11:59.

20.01.14
18:56

Колан за допълнителна тежест най-евтиния вариант е да вземеш най-обикновена по-дълга верига и един карабинер. Веригата я слагаш в изолация за тръби, тука в София са по 2-3лв, за да не ти обива.

20.01.14
20:52

Добра идея. За сега ще правя на нормалната успоредка без тежести, ще разпитам в офиса на фитнес-а дали имат нещо и ще видя дали ще мога да измисля нещо с тези вериги, но едва ли ще успея да намеря нещо(нямам си идея къде може да продават изолация за тръби).

Поздрави!

21.01.14
01:24

От тренировката днес:

Мъртва тяга - 5 x 70kg - Отначало мисля, че ги правих относително добре, но не успях да изкарам чисти последните серии - правих грешки и главно беше проблема, че ми дотежаха на ръцете и лоста ми се изплъзваше.
Раменна преса с щанга - 5 x 40kg - Даже не ме озориха особенно и мисля, че можеше и повече да дигна. За сега карам полека с тежестите при упражнения с рамо, а и тренирам от две седмици.
Набирания широк хват - 5 x 5 - Известен напредък. Първите серии бяха сравнително чисто изпълнени. В последната серия не успях да изкарам чисто последните 1-2 набирания.

Приема на на храна през деня основно се състоеше от : яйца, котидж чийс, бекон, овес, маруля, кашкавал, мляко, протеинов шейк, ягоди, грозде, BCAA шейк, свински раменни пържоли, пържени зеленчуци(от замразените), лук, филийка хляб. Приема на омега- 3 мастни киселини, мултивитамини и креатин си продължава. Мисля, че креатина добре ми идва и доста се усеща. Комбиниран с Scivation X-tend-а, доброто хранене(приемам критики) и някой друг протеинов шейк, имам добра енергия на тренировките и сила за вдигане :).

Поздрави!

Мнението беше редактирано от archlord на 21.01.14 01:25.

24.01.14
01:57

Тренировка днес:

Клек с щанга - 5 x 80kg. Мисля, че можеше и повечко да сложа, ама ще видим другия път. Гледам да не бързам.
Лег с тесен хват - 1 x 55kg + 4 x 60kg. Главния проблем с лега в последната 1 година ми е изоставането на лявата ръка. Проблема е, че дясната ръка е доста ОК с тежеста, но лявата трудно избутва(там е и проблемното рамо - напоследък не се е убаждало) и като че ли не избутва правилно и чисто и като че ли на криво и вкарвам тяло, може би заради прекалената тежест за нея.  Ако някой има някакви идеякак мога да променя това, ще се радвам да я чуя. 
Гребане с щанга подхват - 5 x 57kg. Все още не съм убеден, че го правя правилно, но се опитвам да го правя бавно и уш наблягам на гърба. Към края последните бройки не излизаха много чисти - не успявах да издърпам хубаво щангата до корема.

Хапването беше добре  - Свински раменни пържоли, яйца, дроб, котидж чийс, салатки, прот. шейкове, bcaa, малко мед, соево мляко, овес, кашкавал, сирене - долу/горе това :).

Килограмите са 70 по кантара в фитнеса, предполагам, че е верен(дано :) ). Разлика във визията има също. По - нататък може да ударя и една снимка!

Поздрави!

02.02.14
04:23

Последните дни не съм писал.

Килограми - 72кг. по кантара във фитнеса.

От тренировката днес:
Клек с щанга - 5x5x90кг.
Вдигане на щанга от тилен лег - 5x5x62.5кг.
Гребане с щанга надхват - 5x5x60кг.
Чуково сгъване с дъмбели - 3x7x14кг. Малко разнообразие реших да вкарам.

Хранене - яйца, бекон, ориз, пилешки гърди, мед, портокал, мляко, протеин, бцаа, салата айсберг, кашкавал, котидж чийс, още яйца :D. Бистра водица към 3 литра.

Поздрави! :)

04.02.14
16:22

От снощи тренировката:
Клек с щанга - 3x5x90kg + 2x5x85kg. - Нещо доста ми дойдоха в края на третата серия и реших да намаля малко. Предполагам е от това, че миналия ден също кляках. Това е най - странното нещо, което ми се вижда от програмата - да клякам например в събота и в понеделник пак - общо 2 дена почивка. Замислям се дали да не вкарам 2-та последователни дни почивка след 3-тия ден, т.к. ако 3-тия и първия ден са ми близки, краката не могат да се възстановят добре и да клякам като хората. Някакви идеи?
Кофички с широк хват - 5x12 повторения.
Гребане с дъмбел - 3x24kg + 2x20kg - Намалих тежеста, тъй като не бях сигурен дали го изпълнявам чисто. Ама на 20кг. ми се струва лесно. Това ми е най - странното упражнение от всичките :)

04.02.14
16:48

казано от archlord на 21.01.14, 01:24:

От тренировката днес:

[color=blue]
Мъртва тяга - 5 x 70kg - Отначало мисля, че ги правих относително добре, но не успях да изкарам чисти последните серии - правих грешки и главно беше проблема, че ми дотежаха на ръцете и лоста ми се изплъзваше....

Здрасти. Не съм експерт в тренирането на други, но за мен си знам(поне си мисля), че ако започна да правя тягата с голям брой повторения... следват проблеми, рано или късно. Иначе преди време съм експериметирал всякак с тягата, дори и по 20 повторения на серия... Струва ми се, че най-безопасна ми е тягата с 1-3 повторения, вработване с 5-10 повторения на 50% от макса, после още една с 3-5 повторения на 75% и моментният ти максимум в три серии по 1-3 повторения... знам ли... аз съм си малко “наплашен” стане ли въпрос за травми в кръста специално и може и да не съм прав. Някой по-знаещ да каже също.

Относно хвата... накрая на тренировката си зареди 70кг. на щангата, вдигни ги и стой тъй... или пък се изправяй на пръсти, например.... :) прави го често и ще видиш колко бързо ще засилиш хвата.

Хайде успехи на всички поприща, ти пожелавам. :)

05.02.14
02:12

Мерси за съветите. Задължително ще изпробвам :) Поздрави и много успехи и на теб!

12.02.14
02:56

От последната тренировка днес:

Клек - 5x5x90кг.
Кофички широк хват - 5x15
Гребане с дъмбел - 5x5x24кг. на всяка ръка :)

От тренировката в неделя 09.02.14 :
Клек - 5x5x90кг.
Лежанка - 5x5x65кг.
Гребане с щанга подхват  - 5x5x60кг.

Храненето напоследък не е добре, излизах доста по дискотеки и за капак доста пих :D :), но поне ми беше готино :D.

19.02.14
03:09

От днес

Клек - 5x5x92.5кг.
Кофички широк хват - 3x15 + 1x12 + 1x14
Гребане с дъмбел - 5x5x26кг.

Хапвам що-годе добре. Добавих и бета - аланин от днес - 14 паунда за 500гр. от The Protein Works :).

24.02.14
02:08

Пиша леко през тренировка, но нямам много време.

От днес на кратко:

Клек - 5x95кг.
Лежанка - 5x67.5кг.
Гребане с щанга надхват - 5x62-63кг.

Хапването не беше много на ниво.. първо станах в 2 часа на обяд.. Основно : бекон, хляб, мляко с овес, 2 протеинови шейка, фъстъчено масло, шейк BCAA, бета аланин, пилешки бутчета, печен кафяв ориз. :)

Водата си е винаги на ниво :).

10.05.14
18:12

Здравейте, от доста време не съм писал.. но пък тренировките си продължиха.

Напреднах доста от началото, защото се хранех добре, тренирах с режим  - не съм пропускал и се възстановявах добре. Станах 78 кг. и стигнах до следните килограми :

Клек с щанга - 112.5кг. - 5x5
Мъртва тяга - 122.5кг. - 3x5
Гребане - 68-70кг. - 5x5
Лежанка - 78.5кг. - 5x5
Кофи с  допълнителна тежест - 18кг. - 5x5
Раменна преса - 52.5кг - 5x5

Таа бях доста доволен от напредъка и как се развивах, но това ставаше с доста тъпчене - ядох доста и все добри храни  - месо, ориз, картофи, млечни продукти в изобилие и от време на време джънк за сила.

Обаче от около Велик ден ми се развали страшно режима - имам много за учене и седя по цяла нощ, после или спя до следобед или въобще не лягам.. Така си развалих храненто, защото стана нередовно, изгубих си апетита(вече не мога да ям толкова) и когато ходя в залата все ми е слабо и мноого трудно правя упражненията с тези килограми.. Сега влизам в баш последните седмици на сесията и почти съм спрял да ходя и на фитнес, камо ли да спазвам добър режим. Затова реших да направя една НВД-ВМ диета и поне като няма да мога да качвам да поизчистя... Някакви мнения относно дали това е добра идея и дали няма да изгубя много сила и мускулна маса? Също така бих приел съвет относно това с каква тренировъчна програма да продължа, тъй като тази горе (5x5 за сила) я правя от 3-4 месеца и макар че ми харесваше и доста добре си качвах ми се струва непосилна за НВД-ВМ хранене, недоспиване и нередовни тренировки..

Поздрави!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1