21.01.14
01:40
Здравейте!На 20 години съм и тежа цели 110кг.-грозна гледка.Качих 30ина кг.само за няколко месеца но повече не мога така,трябва промяна!Искам съвет от вас,защото наистина нещата стават сериозни.За сега мисля да започна със ходене на пътеката,защото за бягане ще ми е трудно.А упражнения за другите мускулни групи да правя ли?Като ви казвам че тежа толкова не искам да си представяте нещо много отпуснато-тренирала съм и преди но просто последните 1-2 години се отпуснах прекалено много ии резултата е многооо килограми нагоре.За закуска някакъв плод или овесени ядки е по-добре?Какво да ям преди/след фитнес? Да си взема ли Л-карнитин или фетбърнър някакъв и изобщо-всякакви съвети за справянето с този проблем ще са ми полезни!
Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете да се справя с това,защото колкото и да чета-съветите за отслабване включват доста движение а аз освен вървенето по-бързо и колело...не знам дали ще се справям с бягането,мисля че за сега не.
Очаквам съветите ви...благодаря още веднъж!
21.01.14
10:43
Не бих си представил нещо много отпуснато,ако си 110 килограма на 1.85,ти колко си ? 1.65 ? Вземи се в ръце,не знам как подяволите се качват 30 килограма за няколко месеца...Почни с дълги разходки и после тичай...Фет бърнъри може да вземеш по-нататък,когато тичаш по-интензивно,според мен сега няма смисъл...Почвай и няква диета НВД примерно,не знам кво е най-подходящо за теб,някой по-опитен ще ти каже.
Мнението беше редактирано от Deian Petrov на 21.01.14 10:43.
21.01.14
10:51
Първо намери причината за качването на тези килограми. След това ще намериш и начина да ги свалиш.
21.01.14
12:10
Причината-не много движение и вредна храна...1,70 съм.
21.01.14
14:56
Вредна храна ама явно в огромни количества.. не е зле все пак да си направиш едни изследвания - да не се окаже, че имаш хормонални проблеми или проблеми с метаболизма, 30 кг са си много. Напиши едно примерно меню за деня ти
21.01.14
15:20
Ами сутрин рядко закусвам,а ако закусвам си взимам някаква закуска или кроасан.На обяд супичка с 1-2 филийки хляб или някакво месо със салата или пържени картофи,вечерята е същата като обяда.Когато ям месо-хляб не ям.Пийвам кока-кола понякога и хапвам сладко-по една вафла примерно след вечеря.
22.01.14
15:19
От скоро чета за здравословното хранене и поне основните неща вече схванах-
- спираш всякакво тесто
-увеличи протеините- месо
-пържено- НЕ /важи и за пържените картофки/
-газираните напитки също изключваш от менюто.
И какво да ти кажа- ако прегладнееш- по-добре няколко сурови ядки, кисело мляко .На мен лично в момента така ми се хапват солети или крекери, че нямам думи. Но слизам за едно кисело мляко. По-голяма част е воля /даже малко инат/ и да намериш правилния заместител на вредните храни, които сме приемали до момента.
Мило момиче,без претенции да имам познания нито по медицина,нито по хранене и фитнеси,мога със сигурност да ти кажа,че има някакъв здравословен проблем.
По-незадравословно хранещ се човек от мен сигурно няма-тъпча се като попско дете на Задушница-месо,бял хляб в големи количества,яко шоколади,торти,никакви плодове и вода,пържено,пици,вафли и кроасани,никакъв спорт и до тоалетната ходя с колата-67 кг в момента.Била съм над 70 само по време на бремеността.Това на 170см и почти 40 години.
Наистина,иди на лекар-щитовидна жлеза,хормони.....знам ли аз,но не е от ядене и неспортуване това.