20.01.14
21:56
Здравейте!Първо да се извиня,ако сте дискутирали темата,но все пак съм длъжен да попитам.
Отскоро правя мъртва тяга в повторения и се стремя да вдигам тежестта,но започнах да усещам напрежение в главата,по-конкретно в тила и лека замаяност,след сериите.Понякога и ушите ми заглъхват.В момента тренирам с малко над собственото си тегло (80кг.) и не правя повече от 3-4 повторения в серия.
Бих искал да разбера,от възбуда на нервната система ли е,кръвното ли се качва,или ? Тягата ми стана любимо упражнение и много се дразня,че тези неща ме спират да се напъвам на макс..Мисля си на моменти и че си го внушавам всичко това,защото веднага след серия започвам да го мисля..Като цяло опасно ли е това и какво бихте ме посъветвали?Благодаря предварително!
и на мене като права тяга и клекове,започва да ми се замайва,да се потя яко,ставам неадекватен...според мене е от голямото количество натоварване изведнъж,лично аз съм зле с кардио,пушач съм и нямам много физически активности като цяло.Според мене е от лоша обща кондиция.Можеби е добре преди тягата да има други упражнения,да има хубава загрявка,постепенно покачване на тежестта,хубаво раздвижване като тичане на пътека примерно или вело.Аз лично правя боксови круши преди тренировка с клекове и тяга.Като се пренесеш от дни на компютъра и без физически активности директно на тежка тяга и ти идва на нагорно...знам какво е. Твоето състояние го описваш малко по различно от моя случай,но мисля,че се дължи на сходни проблеми.Разкажи все пак повече за себе си-години,ръст,тегло,предишни болежки и проблеми със здравето,колко ти е стажа,какво и колко често тренираш и всякакви подробности.Дано някой по компетентен се изкаже.Според мене обаче не е нищо толкова страшно,но трябва да внимаваш да не ти прилушее по време на тренировка,че може да стане беля.Гледай да има все пак някой да те наглежда,че съм гледал доста такива клипове в нета с припадания по време на тренировки :) успех