генотип

05.11.05
17:48

Начи там където тренирах преди някой подхвърляха мнения от типа че човек генетично предразположен да има широк гръб не е предразполежен да има големи гърди и други такива подобни.До колко е вярно това знам че за всеки е индивидуално но има ли някакви такива тенденции.Благодаря предварително :P

05.11.05
22:28

Хмм има май такова нещо.  :roll:  Брат ми оня ден вика че рацето му напрадват повече, което е видимо а гардите хич не растат. :wink: И там гарба му горе долу и аз мисля че е така. Все още не знам коя е моята по-бързо развиваща се МГ.

JI

05.11.05
22:42

краката и гърба са ми доста силни ама гърдите са ммногозле

05.11.05
23:08

ами и при мене лично забелязвам че всички мускулни групи вървят нормално освен гърдите

DI

05.11.05
23:41

Не е нормално толкова хора да се оплаквате от гърдите ... Замислете се за начините по които ги тренирате .. променяте ли си програмата за тях, качвате ли тежести ... пък и мисля че само човек с много опит може да даде подобна оценка на тялото си - кое му се отдава да тренира и кое не.

ПОЗДРАВИ!

[quote author=“JiVk0”]краката и гърба са ми доста силни ама гърдите са ммногозле

И аз съм тъй.

06.11.05
00:14

При някой от нас може да е от тренировката,но все пак според мен дори и да има такова нещо ако си тренирал няколко години да речем колкото и да ти бави дадена мускулна група /било то генетично/ например гърди не може да си плосък като талпа

06.11.05
00:25

То генотипа е всъщност съвкупността от всички гени, които притежаваш, без да е нужно да се проявяват. Фенотип се вика това, което иглежда отвънка :).
Иначе казано ако имаш генотип сини очи и черни очи, фенотипа ако е черни - имаш си черни. Просто сините не се проявяват, черното е доминант. Същото ще става и с мускулите. Генетично някои могат повече да растат, другите групи просто трябва повече да се зорят.

07.11.05
08:11

Това за фенотипа и генотипа ние в момента го учим по биология

BO

07.11.05
20:13

ам тай кат сме почнали да се изказваме най-слабата ми мускулна група са гърдите  :D

[quote author=“Pinturicchio”]Това за фенотипа и генотипа ние в момента го учим по биология

Ти май си 11 клас  :wink:

07.11.05
21:56

Интересно, аз имам силни крака, ръце, добре развити-  гръб и гърди, но имам проблеми с развитието на рамената. Отдавам го на това, че не тренирам достатъчно за тях. Ще видим... :wink:

07.11.05
22:03

[quote author=“manson”][quote author=“Pinturicchio”]Това за фенотипа и генотипа ние в момента го учим по биология

дам точно 11 клас :D

09.11.05
17:55

[quote author=“Pinturicchio”][quote author=“manson”][quote author=“Pinturicchio”]Това за фенотипа и генотипа ние в момента го учим по биология

дам точно 11 клас :D

тей тей май сме от една порода :twisted:  :D та по темата - за пореден път гърдите и при мен :( е не растат де*а..

09.11.05
19:22

според мен повечето от вас не са тренирали достатъчно за тази мускулна група която им изостава!помислете малко,ако тренирате с добра техника,концентрирано във всяка една серия и всяко едно повторение няма да се оплаквате от такива неща с изоставащи групи.мога да дам себе си за пример преди време бях 85кг 45ръце без мазнина по тялото обаче краката ми бяха меко казано смешни.казах си аз културист ли с1м или някуф келеш!!!хванах се както никога досега,преодолях границата на болката и с ядски,наистина брутални тренировки качих 15 см на краката за 3 месеца(започнах клека със 60кг,сега правя на 150)така че ако някои се опитва да ме убеди че това е до генетика,по добре да зареже щангите и да хваща да тренира нещо друго.всичко иска време,постоянство и на 100% да дава всичко от себе си във всяко 1 повторение! НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕщА!
Превод
Mr_Muskul

09.11.05
19:24

Сичко ми варви идялно :wink:  с изключение на краката :? .

09.11.05
21:53

Значи Колман като има най големия гръб в бизнеса гърдите му трябва да са най малки  :roll:

10.11.05
19:04

болкерс,ако хвана да те тренирам за 3месеца ще видиш бая разлика в размерите на краката буди сигурен.стига да искаш сичко е възможно
Превод
Mr_Muskul

10.11.05
19:28

Мойте прасци са мн добри,без тренировка(освен 10 години народни танци :)).Кат гледам бащича май си е ген :)
Кат съм бил бебе и баба ми ме е хванала за трапеца и казала,че ще приличам на баща ми, та и там съм развит без да тренирам.

10.11.05
23:16

Всичко е до начин на трениране и изпълнение на упражненията.Не че имам изобщо силна група,но гърбът ми винаги е бил по-така от останалата част на тялото.При мен е до костна структура.Гърдите ми преди определено бяха най-изоставащата като размер група.
Почнах да мисля и да експериментирам.Накрая стигнах до извода:
Когато тренирам гърди,винаги да почвам с горната част.
Е определено има ефект.Човек може да пробва с различен хват,защото колкото е по-тесен или широк,тежестта се измества респективно към трицепса (тесен) или рамото (широк).
Определено не вярвам в това че при широк гръб не може да развиеш добри пекторалиси.

11.11.05
00:01

[quote author=“diecast”]Не е нормално толкова хора да се оплаквате от гърдите ... Замислете се за начините по които ги тренирате .. променяте ли си програмата за тях, качвате ли тежести ... пък и мисля че само човек с много опит може да даде подобна оценка на тялото си - кое му се отдава да тренира и кое не.

ПОЗДРАВИ!

Евала за мнението. Точно така ;ного опит си трябва за да се прецени и да се кеже какво върви и какво не; А и като се каже, какво? Да се спира с тренирането ли?

Естественом че генетиката виняги ще играе особенно при някои части приMерно прасците<

14.11.05
12:03

Аз поддържам тезата, че наистина има такова нещо като силна и слаба мускулна група за всеки човек, и не мисля, че е необходим много опит, за да разбереш кои са твоите. Аз например се оплаквам от гърди и прасци, като съм доволен от гръб и рамене. Момена с генетично изоставаща група го има. Това значи че трябва да се промени тренировката така, че да дава желания ефект. За мое съжаление при себе си не съм успял много да го постигна, но това не значи че е невъзможно. За гърди съм 100% убеден, че проблема ми е в техниката, защото каквотои да правя натоварването отива предимно към рамо и трицепс...но не мога да се коригирам. Тук идва нуждата от тренировъчен партньор който знае нещо (не като моя, който си прави упражненията, вдига си килата, но ако го питам да ме гледа отстрани и дами каже грешки - не може)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1