22.01.14
16:49
Здравейте ! Преди да задам въпроса си ще дам малко информация за себе си.
Години - 21г Тренировъчна програма:
Ръст - 172см 1 ден - гърди
Тегло - 75кг 2 ден - гръб
Стаж - 3-4г 3 ден - почивка
4 ден - рамо и трапец
5 ден - крака
6 ден - ръце
7 ден - почивка
Прегледах доста теми във форума, но така и не успях да дам отговор на въпроса си. Изпробвах доста различни сплитове и упражнения, но не можах да постигна желания от мен прогрес в ръцете,които ми изостават спрямо другите мускулни групи.Хранителната ми програма е добра (доколкото е възможно за един студент). Знам ,че всеки има своята слаба мускулна група,но се надявам да ми споделите как сте успели да стимулирате развитието и.
Темата беше редактирана от Иван Николов на 22.01.14 16:50.
22.01.14
17:56
Може би точно в сплитовете е грешката. Сигурно тренираш само с изолиращи упражнения. Намери си една хубава програма, само с базови упражнения(например 5х5, с нея успях да вдигна обиколката на ръката си, а преди това 3 месеца тренирах по сплит и не успях...) така че истината е в базовите упражнения. :)
22.01.14
18:58
Наистина само това не съм пробвал още -програма изградена само от базови упражнения. Сега гледах във форума мерките на ръцете на хора на моите килограми и като цяло не се различават много от моите. Обаче моите ръце изглеждам малки не знам на какво се дължи това.
22.01.14
19:10
Аз принципно съм забелязал,че като съм по “мазен” ръцете ми изглеждат по-слаби на фона на гръдния кош,но като изчистя всичко се оправя.Ако ти е над 34-35 ръката,не мисля,че ти изостава
22.01.14
20:38
Anthony оценявам мнението ти ,но това не е моя измислица. Казвали са ми го доста хора и затова реших да потърся Вашето мнение.
Да може наистина да зависи от това,че ръцете като са ти по-релефни да изглеждат по-големи. Иначе ръката ми 37 (студена)
От седмичния ти сплит, едва ли някой ще може да ти даде много смислена препоръка.
Разбира се, винаги можем да ти препоръчаме - повече базови упражнения, по-интензивни тренировки, по-висока честота на трениране и евентуална специализация за ръце, както и да качиш 10-тина килограма.
37см ръка на този ръст не звучи като някакво изоставане, но зависи и от процента на мазнини.
22.01.14
21:40
6th ако може да ми кажеш каква информация от моя страна би ви помогнала да ми дадете по-точна препоръка