15.01.14
10:57
Здравейте колеги. Извинете ме ако това е грешния раздел на форума или имам правописни грешки - ползвам online кирилизатор. След 5 годишна пауза реших да се завърна към фитнеса. Преди 6 месеца започнах активно с Crossfit, и засега съм много доволен от резултатите. За да се върна към старата форма обаче, съм решил да взема малко суплементи и бих се радвал да чуя и вашето мнение за избора ми. Аз съм на 25 години, преди 5 годишната пауза, съм тренирал 6 години активно, висок съм 175см и съм 95кг. От страна на мускулна маса - не съм загубил толкова много през годините, но релеф и издръжливост нямам никакви. Целта ми в момента е да повиша значително издръжливостта си, да сваля няколко килограма и да загубя минимално мускули. Мисля да си взема повече суплементи като разновидност, но да подържам минималната доза за всичко.
Решил съм да си взема:
1. Протен - суроватъчен изолат или концентрат. Може и матрица, още се колебая. Мисля да го пия само след тренировка, за по-добро възстановяване. Кое мислите че е по-добрия варянт?
2. Creatin - Задължително ще бъде монохидрат, по възможност Creapure. Мисля да го подържам на 5гр. само сутрин (без зареждаща фаза)
3. Трибулус - още имам колебания, но мисля че ще ми помогне да покача и сила и издръжливост. Дозата мисля да е ниска - не повече от 5гр.
4. Бета-аланин или таурин - немога да реша между двете. Мисля че ще ми помогнат значително за издръжливостта, а и се комбинират добре с креатина.
Пропуснах да спомена, че като спрях тренировките преди 5 години започнах да пуша. Сега спрях цигарите, но още много не ми достига въздуха.
Планирам всичко това да е за около 10-12 седмици, само да се върна във форма и да мога да тренирам пълноценно. Може би само протейна ще продължа по-дълго. Какво мислите вие? Добър ли ми е плана?
Модерация: Без забранени субстанции в този форум, моля.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.01.14 11:48.
Добре си се насочил горе долу. Протеин по-добре стандартна суроватка концентрат с изолат от сорта на голд стандарт, фюжън, американ уей и др. Креатина на мекс или оптимум - те са креапюр. Трибулуса българкия е най-добър принципно - вемохерб или по-скъпия на софарма от аптеката. Бета аланин добре - примафорс и бълк имат добри суровини в тази насока. Таурина може да го изключиш, няма да усетиш разлика, камо ли в издръжливостта.