21.01.14
22:50
Здравейте. Предполагам че името на дневника ми звучи доста странно , но реших да го кръстя така защото много пъти съм чувал “ти не можеш това” “ти не можеш да бъдеш онова” за това се надявам с тренировките и режима които ще се опитам да спазвам да докажа на всички и основно на себе си че мога. Първо на 18 години съм (12клас) и тази година ще кандидатствам , ръста ми е 182-183см (нисък съм) теглото ми около 80 но винаги под , процента ми подкожни мазнини е между 10-15% (преценен на око).
Така, по отношение на тренировките се занимавам с волейбол, фитнес , тичане , тук там някои пиометрични упражнения , стълби и скачане на въже. Основната ми цел е повишаване на вертикалния отскок , втората ми цел която е по-скоро спомагателна на вертикални отскок е намаляне на подкожните мазнини.
В фитнеса - сглобих програма за повишаване на вертикалния отскок от няколко други , поради факта че повечето от уредите необходими за изпълнение на дадена самостоятелна програма - ги нямам.
Освен фитнеса ще се опитам да заложа на упражнения на стълби за отскок , скачане на въженце , спринтове и пиометричните с надеждата да ми увеличат отскока.
Волейболните ми тренировки са между 3-6 пъти седмично в които се старая да давам максимума си , до сега съм играл основно като посрещач (либеро) поради което никога не съм се концентрирал върху вертикалния отскок до такава степен. В посрещане достигам доста добър процент на успеваемост : упражнения извън игра 80-90% успеваемост / сервизи и посрещане в игра 60-70% . За мен лично са сравнително добри тези проценти макар и да са изчислени доста условно.
Надявам се чрез този дневник да си подпомогна едновременно тренировките и ученето което също не е лесно.
22.01
2:30 скачане на въженце + няколко сета барпита, ланджове и отскоци
Скачане на стълби няколко сета през 2 и 3 стъпала.
5:30 волейболна тренировка - доста скачане, основно забивки и блокове , също така ми остана време да обърна внимание на сервиза ми с отскок.
Като цяло доста активна тренировка и ми се струва че скачам малко повече от преди.
Хранене
Закуска 5 яйца бъркани
Обяд кюфтета + зеленчуков микс
Вечеря кюфтета + грах и лютеница
Добавки:
Днес беше първия ден в които вземах : black fire на pure nutrition (термогенен фатбърнер) + l carnitine течен на Scitec
Днес и в следващата една седмица ще взимам по една капсула от фатбърнара сутрин и преди тренировка и по една доза от карнитина по същото време
Като цяло забелязах доста активно потене и мисля че по-лесно се съсредоточавам , но това е за сега.
Понеже дневника ми е нов , смятам да поздравявам хората които си правят труда да влизат
Днес песента която слушах след тренировката беше http://www.youtube.com/watch?v=uuZE_IRwLNI
23.01
2:30 Скачане на въженце , Отскоци на място , спринтове , отскоци на праг .
5:00 Тичане около 5 км. + няколко сета набирания и кофички на кварталните лостове.
Хранене
Кисело мляко + бисквити
Следващите три хранения ориз+кюфтета и малко парче сирене
Втори ден на : black fire на pure nutrition (термогенен фатбърнер) + l carnitine течен на Scitec
Чувствам че метаболизма ми е адски бърз , потенето ми остава доста , имам повече сила макар и вече да усещам една доста натрупана умора в краката..
Като цяло деня ми не беше изобщо добре подреден , но направих две сериозни тренировки за което се радвам. Мисля да направя и едно ниско интензивно кардио на велоергометъра преди да легна , но все още остава да завърша някои неща за днес.
Плюс това днес обмислям да мина на тази програма http://www.youtube.com/watch?v=nQi-0LsBDPQ за тренировките ми извън залите.
Днес песента с която се надъхвах и с която смятам да ви поздравя е: http://www.youtube.com/watch?v=hObnQjb-70w
Мнението беше редактирано от ElMatador на 23.01.14 22:57.
25.01
Ставане
Фитнес тренировка ръце+рамо - доста тежка
И завършване с геройски комплекс х5
8:30 Стълби скачане
Закуска яйца баркани
Обяд Франзела + млечна салата
Ориз + месо
Следва и чийт яденето ми , но него няма да описвам.
Като цяло усещам че имам много сериозна умора в ръцете, но не мога да се размеквам, все пак ми остава вечерната тренировка за отскок.
Добавките си ги продължавам по старата система : black fire на pure nutrition (термогенен фатбърнер) + l carnitine течен на Scitec
Все още доработвам програмата ми за трениране , още има някои недоизгладени елементи. От следващата седмица смятам да започна да описвам подробно и тренировките ми.
Днес песента с която ще ви поздравя е http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U
Мнението беше редактирано от ElMatador на 25.01.14 19:38.
26.01
Поради снега и нуждата да уча , не отидох до фитнеса. Като цяло деня го посветих на кардио-то и упражненията на стълби.
13:30 Стълби 5 сета скоци през 2 стъпала , 3 сета скоци през 3 стъпала , кардио на велоергометър 20 мин.
8:30 Интервално кардио на велоергометър + упражнения за корем
Хранене
Мляко + бисквити
Малко боб + 2 филий хляб
Ориз + пилешко
Вечерта 2 мандарини
Направих известна промяна в начина ми на приемане на добавките black fire на pure nutrition (термогенен фатбърнер) стана от 1 капсула на 2 два пъти дневно + l carnitine течен на Scitec 1 доза преди всяка тренировка. С увеличаване на дозата на black fire-а усетих още по-голяма липса на апетит , която за мен е доста нетипична. Потенето си остава активно , но падането на температурите ми се струва, че ще повлияе. Почти завърших тренировъчния ми план за следващите 2-3месеца. По-късно днес смятам да го публикувам.
27.01.14
13:12
Благодаря за добрите думи.
По повод стълбите и съседите. Стълбите ги използвам в студено време, когато температурата навън е под 9 градуса. Във всички останали случаи предпочитам да тренирам сутрин навън. Наистина съм извадил късмет и с двете неща. До дома ми има малък парк, който е удобен за скачане на въже, набиране на лост и кофички, и за всичко, което човек може да се сети със собствено тегло. А за съседите - не, никога не съм имал проблеми с тях, разбрани хора са. А и на тавана, който е обща собственост съм си направил лост и успоредка и ги ползвам редовно. Просто със съседите си съм в добри отношения.
Успехи:)
27.01
Хранене
Бъркани яйца
Ориз с пилешко
Ориз с печени кюфтета
Тренировка:
Крака + гърди
Крака:
Експлозивни клекове от лежанка на smith машина
3 загряващи сета 3 сета с макс тежест 70-75 кг.
Death jumps 4 сета с тежест (започва се от пейка , като тежестите се държат в ръцете , пада се леко и по възможно най-бързия начин се отскача)
Дигане на тежест за прасец (правя го на smith машина , като краката ги поставям на допълнителна височина за по-добро движение). 3-4 сета
Като след всеки от сетовете правя отскоци от прасе.
Клекове със скок с тежест 3 сета.
Гърди:
Лицеви опори на подвижни дъмбели 4 сета
Гръдна преса с дъмбели 3 сета - с смяна на тежестта 20кг. 5 пъти 17, 5- 7 15-10
Гръдни летежи 3 сета по същата система
Обратна гръдна преса 4 сета
Геройски комплекс х3
(Клек , гръдна преса , предна преса , мъртва тяга , бицепсово сгъване) всичко по 5 повторения
28.01
Храненето не го помня
Тренировка:
Ръце
Супер сет х3
Бицепсово сгъване на крива широк захват
Бицепсово сгъване на крива тесен захват
Супер сет х3
Френско сгъване
Тесен захват лежанка
Диамантени лицеви опори за трицепс
Супер сет х3
Бицепсово сгъване
Придърпване на скрипец за гръб
Супер сет х2
Трицепсови опори до отказ
Бицепсови сгъвания на бицепс до отказ
Във вторник ми беше първия ден на air alert
Мнението беше редактирано от ElMatador на 30.01.14 09:10.
29.01
Хранене:
Бъркани яйца
Зелева салата малко сирене някакв салам
Вечерта месо и хляб
Вечерта не трябваше да ям хляб но се прибрах адски гладен.
Тренировките ми:
Супер сет х5
Скачане на въженце по 100+ отскока
Прескачане на препядствия 12 броя
Супер сет х3
Отскок от седеж на пейка
Ски отскоци
Изправяне па един крак от седеж
Завършване с отскоци на въженце
Вечерта
Air alert + малко кардио