Правилно ли е това което правя във фитнеса? Моля за съвети

22.01.14
03:20

Здравейте, казвам се Илия и започнах от 1 декември да ходя на фитнес. Не живея в България. Ходя на един доста хубав и добър фитнес център в който си има всичко. Така да давам по същество!
Във фитнеса ми направиха програма, която ми обясниха, че трябва да следвам. Един месец програмата беше общо 4 дневна като бяха един ден силова, един ден силова + кардио, един ден само кардио и един ден нещо в зала като bike contarol, power dumbell или gag на пример + плуване(защото съм спортувал плуване). Сега този месец им казах, че искам да правя мускули и те ми направиха доста по силова програма като всеки ден имам по доста силови упражнения. Не знам аз ли си въобразявам или е така, но според мен нямам голяма разлика по мен. Защо? Да ръцете малко ми заякнаха, но това е. А може би искам твърде много за месец и половина? Другото което искам отговор е: защо не се чувствам изморен след тренировка или малко след това? Да не би упражненията да си ми малко? Мисля, че инструкторите във фитнеса и системата която дава програмите са добри съдейки по хората, който посещавам фитнеса в едно и също време като мен.
И последно много важно за мен питане: какво трябва да пия след фитнес? Например: протеин или...? И да ям?
А може би и преди фитнес? Аз ям тестени изделия като кроасани без нищо или макарони.

Благодаря, предварително за отговорите!

22.01.14
16:01

пич щом още питаш какво да ядеш и тренировката ти е “силова”( не знам на какво викаш силова все пак),значи няма какво да се чудиш,защо за месец и половина не си доволен.То и да си абсолютно на “ти” с нещата пак за месец и половина няма да стане голяма трансформация  :)  иска се време.Дай я тая програма,да се види за какво става на въпрос,опиши си годините,ръста,теглото,дали си тренирал преди,или от 1 ви декември влизаш в зала за сефте и  тн.Дай малко информация за програмата и  за тебе,че никой не може да ти каже така.Колкото до кроасаните- и аз хапвам кроасани,но да знаеш,че с тях физика не се прави :D.Колкото до “пиенето” след фитнес-първо научи как се изпълняват движенията правилно,как се почива,как се храни,качи малко сила и увереност в движенията,пък тогава се сили на добавките.Добавките не са магически,ако другите фактори ти куцат с добавки няма нищо да се промени.Все пак ако имаш финансови възможности,разпитай,виж и си пазарувай добавки,аз по този въпрос не разбирам много-не мога да ти кажа.
Колкото до умората,а в твоя случай липсата И...не знам какво да ти кажа.Не те знам какво си представяш под умора.Имаш ли мускулна треска на следващия ден или не?Ако си представяш,че след тренировка на бицепс и трицепс примерно,няма да можеш да ходиш от умора...съвсем различно е ако си правил клекове примерно или тяга.Давай повече инфо,пък все някой ще ти даде по точно мнение.

22.01.14
19:27

Здрасти, мерси за отговора! Висок съм 203см. и тежа 85кг. За програмата не мога да я снимам, защото тя си остава във фитнес центъра. За яденето, грам не ги разбирам тези неща. :D Ако някой може да ми каже яж това и това например или нещо подобно преди фитнес и това и това след фитнес ще ми е най-добре. За мускулна треска в начало имах на гърдите, на бицепса, на бедрата абе навсякъде мина общо взето. Знам, че за месец и половина няма да имам кой знае какви промени, но все пак да се презастрахован. А тренировката ми обикновено трае около час и половина, което отново не съм сигурен дали е достатъчно.

22.01.14
19:58

Брат, кажи упражненията, които правиш според тази програма. Кажи с колко килограма ги правиш тези упражнения. Това те пита Калоян. И не, докато не се поинтересуваш от режим на хранене няма да видиш много сериозен напредък. Опитни бодибилдъри казват че тяло се прави на масата.

23.01.14
00:12

Е аз най-вече за режима на хранене питам. За упражненията не мога да кажа точно защото ми я смениха преди 3-4 дена. Но има клекове, има набиране, има упражнения за бицепси, има коремни преси и т.н.

11.02.14
14:52

Ами тия килограми за твоя ръст са адски малко, браток.

Ти трябва да изглеждаш като клечка на 85кг.

Трябва да засилиш ЯКО храната, иначе каквито и тренировки да правиш, никога няма да порастеш.

Закуска 6-7 ЦЕЛИ яйца, 100грама сирене, 2 лъжици ленено олио/зехтин

2 хранене 250г месо и 150г варен ориз с 1 лъжица зехтин

3 хранене (преди тренировка) 250г месо и 1/2 грейпфрут

4 хранене (след тренировка) 250г месо и 300г варен ориз без мазнина.

5 хранене 250г месо или 2 кутии котидж сирене и 50г ядки или 200г овесени ядки. + още 2 лъжици супени зехтин/лен. олио

ориентирай се към подобен режим, в който сутрин не ядеш въглехидрати, а само мазнини и въглехидратите са ти вечер след тренировка и преди лягане.

В почивен ден намали въглехидратите и единствените 50г за деня ги сложи в 4-тото хранене.

за меса редувай пиле/пуйка/телешки дроб/заек/риба. 

С това количество храна трябва да почнеш да растеш. ако зациклиш, увеличи въглехидратите с 10-15%. ако почнеш да се омазняваш много, ги намали.

успех : )

11.02.14
21:41

Като чета темата и имам чувството, че си в моята зала :)
Заеби ги тия програми на инатрукторите
Ако няма клек, тяга, тежки преси не струва.
Простовати тия лъскави фитнес чета само ви взимат парите и ви пускат по машините, че е най-лесно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1