22.01.14
22:08
Здравейте ! За лятото мисля да започна да правя повече кардио с цел да изчистя малко мазнините по корема ( и не само). Не съм сигурен обаче дали е правилно да правя спринтове след тренировката ми във фитнеса. Въпросите ми са следните.
1. Ще изгубя ли мускулна маса или с подходящ режим само мазнините ще се топят
2. Кога е по-добре да правя спринтовете ? в не тренировъчен ден или след силовата тренировка .
3. Не съм много сигурен дали си заслужава да изчиствам и ако може да ми дадете и вашето мнение 1.79 висок и тежа 76 кг (да знам че зависи много от структурата но за тези килограми и този ръст какво е вашето мнение ?
4. Сега малко по-тъп въпрос.. Ако почна тези спринтове се чудя дали ще качвам и евентуално макар и бавно мускулна маса.
5. Колко пъти седмично да правя въпросните спринтове ?
Ако реша да чистя със сигурност ще си взема Сурватъчен протеин, за да може да си предпазя мускулите.
Въпросите може да са прости, но вече много хора ми казват много различни мнения и вече съм доста объркан...
Тренировката ми ако има значение за лятото смятам да бъде четири-дневен сплит.
Спринтовете ми смятам да бъдат от 50 до 70м сигурно.
Благодаря ви предварително на всички отговорили !
22.01.14
23:27
Ако искаш да правиш спринтове или някаква подобна кондиция ги прави след силовите тренировки или в почивните дни, но не в денят преди тренировката за долна част на тялото. Два пъти подобна тренировка в седмицата е напълно достатъчна да си в добра форма. Няма да се изчистиш особено от тия спринтове - изчистването става от диетата. По мерките които си дал никой не може да ти каже дали да се изчистиш или не - дай снимки.
23.01.14
17:49
Няма проблем да правиш спринтове след силова, можеш да приемаш БЦАА, 2-3 пъти седмично са напълно достатъчни според мен, НО наистина само със спринтове няма да стане - важен е и хранителният режим
23.01.14
18:05
Разбрах ви благодаря за отговорите ! :)