19.01.11
16:41
Колкото и добре да живееш....си правиш дневник няма как!
Аз лично от тренировките нямам затруднения и оплаквания понеже тренирам с 1-2ма познати които са здравички и ми помогнаха да навлезна бързо в нещата.
Проблем при мен е храненето или поне аз така го чувствам.Ясно ми е,че за всеки е строго индивидуално за това
искам да намеря своят ритъм.
Сладкото и газираното съм ги спрял.(разбира се случва се в месеца веднъж-дваж да хапна или пийна нещо)
Ето примерно как изглежда едно мое хранене.
6:30 - ставане,протеин или прясно мляко с 100гр. овес(може и комбинирано)
9-9:30 - вече в училище,принцеса с шпеков салам или си нося сандвич с извара и луканка нещо от сорта.(второто е по-добрият вариянт ясно ми е но сутрин след ставане освен желание нямам и много време да си правя всеки път.)
Тук е главният ми проблем времето между 10ч. и 14ч. ,ако си нося един банан е добре,в краен случай взимам още
една принцеса или нещо подобно.(даскалото ми е малко забутано и трудно се намират плодове,пък за пици,дюнери и т.н. да не става въпрос,което от друга гледна точка е добре,като изключим частта с плодовете.)
В този период от време е хубаво да се измисли нещо,лесно намириуемо,ако не съм си взел нищо от нас.
14-16ч. в тренировъчни дни ,преди тренировка ям бърз въглехидрат(банан)
в нетренировъчни - се прибирам и ям сготвеното.
Хубавото е че аз разполагам с бюджета и се пазарува и готви според моите вкусове и предпочитания.Живея с баба ми,родителите
ми са в чужбина.Известно време 1-2г. бях сам,тогава не се занимавах с фитнес и се хранех изключително нездравословно
и грешно.
На 17г. съм ,след месец и 15дни ставам на 18,175см. 68-69кг.(когато започвах бях 63.)
Имаше период лятото когато качих доста бързо,но след това поднових футбола и общо взето и свалих,макар да си
запазих от постигнатото.
Сега вече от 2месеца съм спрял с футбола и съм се посветил изцяло на фитнеса.
Добавки: останало ми е около 500гр. протеин изолат,сайз-он към 6-7дози изпити и евентуално мисля да си купа xplode
благодарение на него напреднах доста последният път.
Проблема ми е че не ме бива в сметките,примерно: трябва да приемам еди-колко си въглехидрати,протеин и т.н.
Хранех се доста,като разбира се гледах да не прекалявам,но имам желание да се науча и евентуално задълбоча в
пресмятанията.
Но в момента според мен имам бърз метаболизъм и имам нужда от тренировки в залата и прилично хранене
пък по-натам мисля да се задълбоча но все пак искам сега да изпипам всичко и да знам че е най-правилното за мен!
Темата беше редактирана от deathworld на 20.01.14 09:40.
19.01.11
20:36
За училище си носи/купи следното (две кисели млека (може 0.1 процента)).
Аз ходех със сак на училище и АБСОЛЮТНО всеки ден в него имаше две кисели млека!!! Тогава нямаше обезмаслени... (1996/7
19.01.11
21:40
Тея две кисели млека сами няма да те наядат. Добави банан/ядки и ще е по-добре.
Поздравления за дневник :)
19.01.11
21:57
Благодаря вече съм напазарувал.
За утре ще си взема:
Първо ядене в даскало към 9 - два сандвича(2х2филий) пълнозърнест хляб с извара,малко сирене и луканка.
Второ ядене - между 11-12ч. - 14ч ,едно кисело мляко и банан.(нали няма да има усложнения от тази комбинация? ;D)
Мнението беше редактирано от deathworld на 19.01.11 21:57.
19.01.11
22:13
Аз ти предлагам едни 100гр. сирене в даскало. Може да си оставиш и принцеската, като толкова държиш на нея ;)
19.01.11
22:16
Не,въобще не държа на нея.
По-скоро е че нямам друг избор буквално!Освен една кръчма която отваря към 10-11ч.
А тази принцеска я хапвам към 8-9ч. след като 1 час преди това съм ял в нас,овес с мляко,но
просто си умирам от глад вече.
Така за улеснения ще подредим нещата така.(евентуално ако някой със същият проблем чете сега или след време)
Ето вариянтите:
1.Кисело мляко/+банан или плод/
2.100гр. сирене
?3.някакви ядки,бадеми,фъстъци?
Мнението беше редактирано от deathworld на 19.01.11 22:18.
20.01.11
18:40
Така....ето днес какво беше менюто
6:30 - веднага след ставане,овес 100-120гр. и прясно мляко.
9:30 - 2х2 филий +извара+сирене и луканка.
12ч-13ч. - банан/постничко но нямаше как/
15ч - боб с пушени гърди + сиренце и 2 филийки хляб пълнозърнест на Нилана някъв.
18ч - пак същото ще хапна.
19ч - правят се картофки на фурна,при нас се готви само с зехтин,олио не се ползва.
и към 21-22ч. - малко извара но се чудя с какво да я комбинира,че не я понасям на вкус.
Фитнеса е утре.
казано от deathworld на 20.01.11, 18:40:
и към 21-22ч. - малко извара но се чудя с какво да я комбинира,че не я понасям на вкус.
Ядки, какао, стевия, маслини, зеле...
20.01.11
18:51
казано от deathworld на 20.01.11, 18:40:
сирене + черен и червен пипер. Аз съм така :)
21.01.11
21:09
И така хапването днес.
6:30 - протеин изолат
9:00 - принцеса с кашкавал и шпеков салам
13:00 - баничка със спанак и сирене,кроасан с кашкавал и шунка
17:00 - картофи на фурна,сиренце и малко луканка.
21:30-22:00 , пиле с ориз/по изключение ще хапна малко по тежка храна клед 20:00/
преди лягане - GABA 2 капсули.
19.01.14
11:44
Брей колко съм бил порядъчен като ученик,почти 3 поста ,хаха
та така малко тъпо ще прозвучи “Тоя път ще съм по-сероизен” ,но няма какво друго да кажа на оглед предствянето ми до момента.
Определено последните 2 години подобрих хранителните си навици,като естествено най-трудно е ограничаването от тези малки изкушения наречени “сладки работи” ,спирах ги уж за по седмица,че дори месец,но накря лека-полека пак съм там....с шоколад в ръце....та както и да е reborn-a на темата е по-друг повод,доста напълнях напоследък,явно пубертета мина за жалост,работа,нерви ... не мога да се закълна ,че през това време съм тренирал нон-стоп и т.н. ,но е и факт,отделял съм,когато мога време за тренировки и кардио,ала най-големият проблем си остава храненето и то не толкова въздържанието,колкото ниската лична култура(по темата) ....та затова съм тук,може би няма да успявам да споделям всеки ден какво ми е минало през стомаха,но искам да ви помоля дните ,в който го правя да ми давате съвети,насоки къде греша или кое с какво може да заместя и т.н. ,щотот в момента съм близо 80 кила теленце на 175см(за справка горе 68-9кила преди 2 години грубо) и факта ,че преди 2 месеца имах съмнения за скъсан менискус също си оказаха влияние,защото дори и футбола спрях,но сега потичвам не е проблем.
Тичане му е майката,след малко тръгвам към пътеката или местния парк да раздвижа застоялите кокали
Храненето го виждам така днес
сутрин - фитнес тичане,нещо трицепс може,след това пудра Nectar съм зел изолатче
обяд - салата/краставици,домати,сирене,зехтинче “lite”(eх,че модерно) ,пилешки бутчета,малко картофи на фурна също има останали гледам
вечеря - а сега де,тука очаквам някви включваниа,че съм доста лаком нещо
Цели - естествено къде без тях,идеята е просто да си стегна малко тялото,нито търся релефа на Лазар,нито масата на Рони,Арнолд и сие ,но коремчето ,което се подава ме убива ...
това е хора,помагайте с идеи за храна,щото там ми е най-слабото място и най ме бута назад към пропастта на провала ....
Мнението беше редактирано от deathworld на 19.01.14 12:48.
19.01.14
19:04
Прокрадват ми се едни мисли в главата ,понеже работя от 10 - до 7 някъде и се прибириам към 8-9 понякога,дали да не си взема един високопротеинов гейнер с уж нискогликемичен индекс на въглехидратите,защото най-трудното нещо ми е храненето на работа,хем няма време,хем бързо ям,хем боклуци,там е най-големият fail ...а това да си нося от вкъщи работи в понеделник,но с напредъка на седмицата нещо не се получава,близко съм до кауфланд ,да хапвам някви леки работи от там и гейнерче 1-2 пъти на ден,въпреки ,че целя изчистване,ако е съпроводено с дори минималко покачване на ММ би било чудесно!
Тренировките,засега повече търчане с лостове и фитнес ,там правя по 2 макс мускулни групи на тренировка,сравнително тежки тренировки с почти макс кг,правя базови упражнения ,който съм научил през годините,евентуално като няма вече мускулна треска,ще меня.
19.01.14
20:13
И така монологоът продължава с пълна пара ,за да споделя и анализираме днешният ден
12:00 - тичане ,3км не ми позволи повече коляното
12:40 - доза Nectar
13:00 - 3 филий типов хляб,пуешко филе 100гр,кисели краставички ,1tab Zinc
16:30 - 80gr печено кашу
19:00 - 2 пилешки бута,снежанка,салата нямах
преди лягане пия един Nectar и още един хап зинк
?!
Понеже наддали някой ще си направи труда да прочете по-нагоре бурните спорове между мен и моето второ аз ,
културата ми на хранене е много ниска ,нямам нужните познания,затова търся помощ,за нови разнообразни идеи и обогатяване на общата култура
Мнението беше редактирано от deathworld на 19.01.14 20:23.
20.01.14
15:43
Да обобщим дотук през деня на 20ти януари,зиме 2014….
10 ставане - протеин
14 00 - зеле,моркови салата,риба тон 160гр,яйце едно ,100гр сирене и 4 мандарини десерт
сега е 15 44
много ми се хапва нещо сладко,чудя се толкова ли е фатална тая лакомия ако изям една вафла чудо примерно или ще ме погуби??
казано от deathworld на 20.01.14, 15:43:
много ми се хапва нещо сладко,чудя се толкова ли е фатална тая лакомия ако изям една вафла чудо примерно или ще ме погуби??
Никой не е умрял от една вафла (поправка - може и да е, но ще да е била много екзотична смърт). Въпросът е защо да я ядеш, след като имаш избор да не я изядеш? :)
20.01.14
15:48
Изварата я слагай в пасатора с малко степче (разтворимо прахче за сок) и вода.Става като плодов шейк и се пие за отрицателно време,вмесо да я дъвчиш по 10-15 мин..
20.01.14
16:13
Съгласен съм за гадната вафла,преминах кризата....благодаря :s
лошото е ,че сега имам едни 4-5часа до довечера,в който няма да ям нищо ,че бая работа има ,въпреки спама ,който си позволявам и докато сготвя вечерта вече ще е 9 и нещо .... а знам,че не е хубаво да с яде толкова късно и то особено някви по-тежки неща ,бутчета печени,картофки...
Утре отивам да правя кардио към 6-7 ,че съм до по-рано на работа.
20.01.14
20:58
Няма как хора аз си знаех,просто като съм на работа ми е супер трудно редовното хранене през няколко часа и съответно късно вечер вечерята
10 ставане - протеин
14 00 - зеле,моркови салата,риба тон 160гр,яйце едно ,100гр сирене и 4 мандарини десерт
сега е 15 44
21 00 - тепърва се пекът 3 пържоли към 10 ще ги хапна със салата бяла ряпа и моркови и евентуално протеин преди лягане към 12 .... ужас
21.01.14
17:16
ЗА ндес
7 30 ставане - протеин
12 30 - дроб сърма 300гр ,яйце,малко сирене и едно мляко от тия май дей шоколадови
17 00 - тренировка ще правя на лостове ест един xplode,много добре ми се отразяват,набирания ,кофи,лицеви
след тренировка един протеин
и за вечеря ще взема доза протеин и нещо здравословно ще хапна ,че съм навън
я кажете мнение за subway ?Healthy ли е или ?
казано от deathworld на 21.01.14, 17:16:
я кажете мнение за subway ?Healthy ли е или ?
Не знам дали е healthy колега, но 30’ с черен хляб, двойно телешко, някакви салатки и без сос, го изкарва около 900-980 калории. :) Някаво си сандвичЕ баси... :)
23.01.14
22:56
И така днес .... голям проблем е тва ядене офф
7:30 - ставане - нищо
9 - бонбон сушард,един чай с лимон - без коментар
12:30 - 2 земела,100гр сушеница,малко майонеза - не прехалих
20:00 - white flood ,тренировка ,трицепс и бицепс с няколко базови упражнения и малко тичане
30мин смесено ходене-тичане ,4,5км и 350-400cal ,не съм сигурен
един сникерс след тренировка
сега ще ям хляб типов няколко филий със салам някъв и протеин преди лягане с 2хапа зинк пиколинат
някой да ми се скара за тва ядене моля ви се ...
Мнението беше редактирано от deathworld на 23.01.14 23:07.
23.01.14
23:15
Ами братле няма какво да се коментира, ти си 80 кг на 175, не виждам какво искаш да качваш :) Просто ти трябват редовни тренировки и хубава храна. Просто нямам думи за сегашното хранене. Трябва да си изградиш балансиран начин на хранене, в който да няма големи промени в самите хранения. Смисъл едната сутрин си ял нещо, другата пиеш чай с лимон и един сникерс.
23.01.14
23:19
Човеко кво говоришшш не искам да качвам,омазнен съм искам да се стегна и изчистя като не гоня 7 процента body fat просто по-стегнато тяло.
Това което подчертах няколко пъти е ниската ми култура относно въпросното балансирано и здравословно хранене,за това пиша и търся съвети ,идеи ,за да мога в движение да реагирам другия път и да не си купя примерно сникерс ,а една Активия ако щеш(стават ли междудругото тия Активий?) ,но когато нямаш вариянти ,защото не си информиран се поддаваш на обичайните лесни неща,от който не те чака нищо хубаво освен излишна захар,калорий и затлъстяване!
Мнението беше редактирано от deathworld на 23.01.14 23:20.
А неможе ли вместо да опечеш 3 пържолки за вечерта,да опечеш 20 и да не се занимаваш няколко дни и само да си носиш и да ядеш ? Същото е със салатата : правиш я вечерта и сутрин само я овкусяваш.. За сладкото : слагай във овеса мед 1 - 2 лъжици и ще отвикнеш много бързо от навика .. :)
23.01.14
23:50
Благодаря за съвета човек,note-вам го това и обещавам поне едно от трите поне да опитам,защотот предполагам сам занеш колко е трудно човек да си промени навиците,но има ли желание има и начин!
Утре преди работа пак отивам да направя едно кардио във фитнеса живи и здрави и ще се постарая яденето да е много по-добро от днес!Ще се стремя протеина в яденето да надделява,доколкото разбрах от прочетеното дотук в сайта от това имам нужда,повече протеин,след това въглехидратите и след това мазнините,като препоръчителни са зехтин,рибено масло и такова от ядки и бадеми(последните малко наизуст ги пиша,но ще ме поправите,ако греша!)
п.с. извинявам се за несвързаната реч на моменти ама вече ми блуждае погледа ....
Мнението беше редактирано от deathworld на 23.01.14 23:51.
Здрасти.
Напълно съм съгласен с Цеци. То утрепия да готвиш всеки път или пък сутрин да мислиш какво да вземеш или направиш за през деня. Аз така правя - вечер пека пържоли и приготвям салата в двойна доза - половината на вечеря, другата половина в кутия за утре за обяда (купи си кутии за храна - много и различни видове - иначе все няма да имаш в какво да сложиш яденето и ще набиваш бейкролс). Аз лично обичам месо и салата и не ми втръсва. А още по- лесно е сега зимата - има готова туршия или кисело зеле - ако нямаш домашна - купи си от плод-зеленчука - хем вкусно, хем полезно. Половин кило кисело зеле е към 100 калории - няма и половин вафла, а кое мислиш че ще те засити повече? С 2-3 пържоли на обяд ще те държи сит до вечерта.
Също, пържи си яйца с масло. 2 минути с бързонагряващ котлон. Идеална закуска.
Обели си моркови вечерта и си носи в раницата на работа - не се развалят и си искат сериозно дъвкане - психологическия елемент е налице - дъвкал си дълго, значи може да се брои за засищащо.
24.01.14
11:00
Благодаря за идеите още тази вечер ще се възползвам ,от някой от тях,сега до тук 10:58 какво е свършено
8:30 - ставане
9:20 - уайт флууд + гърди няколко базови упражнения + тичане 3км = 320кал
10:30 - протеин доза и цинк един таб
12:30 - 300гр дроб сърма ,100гр сирене и яйца - мешано
Какъв съвет ще ми дадете,относно кардиото,за изгаряне на излишните мазнини,бързо - бавно или примерно ходене на някъв по висок наклон ,или може би колело??
Мнението беше редактирано от deathworld на 24.01.14 14:52.
Най- много хвалят интервалното кардио или на английски HIIT. Примерно 30 секунди леко тичане, последвани от 30 секунди спринт колкото можеш. После пак лекичко 30 сек. и пак спринт - 15-20 минути ако можеш да издаяниш, твърдят че забързва метаболизма и като цяло изгаря повече отколкото 50 минути монотонно тичане. Можеш интервално да правиш и с колело - връткаш си 30 сек. леко и после 30 секунди изправен на педалите.
А според Любо (аз често го споменавам) най- доброто кардио е изкачване и слизане на стълби. През една. Стъпваш с цялото стъпало - не на пръсти само. Качваш сутрин на гладно 20 пъти до петия етаж бързо и слизаш по- бавничко стъпвайки на всяко стъпало и си в шампинска форма за нула време :)
24.01.14
22:08
Чета в момента ,особено ми допадна HIIT
Ето и за днес
8:30 - ставане
9:20 - уайт флууд + гърди няколко базови упражнения + тичане 3км = 320кал
10:30 - протеин доза и цинк един таб
12:30 - 300гр дроб сърма ,100гр сирене и яйца - мешано
17:00 - протеин доза
22:00 - 300-400гр пилешки карета и салата домати,краставици със сирене
преди лягане протеин и зинк таб
25.01.14
19:22
9 ставане - протеин
11:30 - една чибата ,100тр суджук и топено сирене 3 островчета
17:00 - тренка,гръб 4 базови упражнения с макс тежести,малко трапец с дъмбели ,4км тичане и 380кал
като пробвах така нареченият HIIT ,хареса ми но голяма играчка да сменям скоростите през 30 сек,направо мъка
19:30 - 2 големи бута на фурна с трушия и домати и краставици ,а да и сиренце
преди лягане протеин и два таба цинк пиколинат
26.01.14
16:43
12:00 - ставане и тренировка ,гърди ,малко трицепс + ходене с висок наклон 20мин ,2км 200кал
13:30 - протеин
14:00 - голямо бутче пиле,картофи печени,снежанка + сирене
15:00 - 8 аминки ,че 4 дни фитнес в повечко идват ,утре почивка
за сега това
28.01.14
00:12
8:00 - протеин
9:00 - хотдог от тия пред кауфа за левче мн бях гладен
12:30 - 400гр пиле с ориз 2 вафли
19:00 - тренировка малко трапец,рамо
21:00 - 400гр пилешки карета,сирене 100гр
23:00 - протеин и цинк
24:00 - един хап витамини Adam
Мнението беше редактирано от deathworld на 28.01.14 00:20.
29.01.14
18:58
8:30 - протеин
12:30 - домати,сирене,яйца микс - 300гр и 2 карначета на скара и една вафла
19:00 - ще тренирам ,не чувствам никъв глад което е странно
04.02.14
21:35
Ъм днес
9 часа тренка след това бцаа доза
10 30 - 4 яйца сурови + банан + 30гр пудра - с блендера
12 00 - някоко мини сандвица те бяха верно много мини по-една хапка
16 00 - 200гр пастърма + кисело мляко едно + мандарини 2