Проблем с гърба/Спортен лекар терапевт препоръка/ Спешна помощ

24.01.14
00:40

Здравейте. Вече от половин година ме мъчи следния проблем. Получих болки в кръста долу ниско.

Отидох на лекар - ортопед. Направиха ми снимка. Оказа се че имам стеснение  между 3-4 от прешлените - разстоянието между тях е по малко от нормалното, което предизвиква болката можеби и да има прищипан някой нерв. Попитах лекаря как да оправя проблема - той ми каза да сменя спорта .... силно се надявам да има и друго решение, затова се надявам някой от тук да знае и да има опит по този въпрос.

Лекаря ми изписа Аркоксия - инхибиторно лекарство. Пих го една седмица болките спряха. След 2 седмици болките пак се появиха... . Не съм спирал тренировки през това време откакто ме боли. След време болките пак отшумяха но за кратко. Пак се появиха и вече постоянно си ме тормозят като напоследък е направо нетърпимо.... Ходих на масаж - пак временен ефект за седмица и пак отначало всичко.

Вече съм отчаян и незнам какво да правя. Моля за помощ. Препоръчайте ми някой СПОРТЕН ТЕРАПЕВТ наистина доказан специалист който си разбира от работата и да ми предложи адекватно решение на проблема, програма, лечение, лечение със СТЕРОИДИ също съм чувал че има такова....Или ми кажете как да постъпя. Не ми се ходи при личната лекарка която да ми даде направления за някой “специалист” който да ми каже да се откажа от Фитнеса .... с това се занимавам, това работя и затова живея може да се каже не мога да си представя живота ми без да ходя на фитнес... И съм сигурен че има разумно решение на проблема ми и че не съм първия с този проблем.

на 25 години съм от 2 години тренирам по 4 пъти на седмица понякога и повече. Откакто имам тези болки ми действат адски подтискащо на мотивацията и даже губя желание за тренировка, почти не мога да седя седнал даже постоянно правя търкаляния, стречинг и т.н. Никакъв ефект.

Ще съм Ви много благодарен да ми предложите някой специалист. Ако е реклама ми пишете на лично.

Благодаря предварително.

Carbohydrate

24.01.14
10:30

Продължавай така и ще легнеш. Не се шегувай, а се погрижи за тялото си. Не го убивай. Спри определени упражнения. Тук някъде в тези теми преведох 2,3 упражнения точно за тази част на гръбнака. Аз имах подобен проблем със болката, но не съм се изследвал. Мина ми от тези упражнения постепенно...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69431 пост №14

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.01.14 10:32.

24.01.14
12:09

Ако сьм те разбрал правилно имаш срастване на прешлени тази дума изпозва лекара при мен.Не трябва да правиш нищо което натоварва грьбнака од горе на доло.Тяга клек за рамо ако правиш седнал и под лек наклон.И разтягай.

24.01.14
12:24

Разбира се аз тренирам по програма която не натоварва  гръбнака осово - без мъртва тяга без клекове и т.н. и пак болката не спира...

24.01.14
12:35

На кое ниво са прешлените?

24.01.14
13:28

Vasil Stoianov Благодаря за тези упражнения ще ги пробвам.

Vatman прешлените са ниско долу в кръста - лумбалната част се води мисля до седалището точно първите 3-4 от долу нагоре.

24.01.14
13:38

https://www.youtube.com/watch?v=9Xdb3FoxJOs     https://www.youtube.com/watch?v=ei_iKwr-h_0

Мнението беше редактирано от vatman на 24.01.14 13:39.

24.01.14
13:42

Избягвай да спиш по корем.В дианабат навремето бяха най добрите доктори ама сега незнам как е.

24.01.14
14:13

Благодаря за тези клипчета някой упражнения съм ги правил но има и такива които не ги знаех. Иначе за дианабад сега видях че имало някаква спортна клиника там http://www.sbaltosm.com/sbaltosm_contact_us.html има противоречиви мнения в нета за нея но няма как да бъде и иначе.

Относно упражненията които са на руски от руската книга направих тези 2 които е превел колегата и ми се струват доста полезни наистина. Жалко че не разбирам руски за да направя и другите но ще пробвам само по картинка.

Иначе преди спях само по корем, в друга поза не мога да заспя но откакто почна проблема не съм спал така ... ако реша да спя така на другия ден имам адските болки от притискането през нощта.

24.01.14
14:21

Може да спиш по корем но с малка вьзглавница под корема така  се отпуска мускулатурата на крьста.

24.01.14
14:23

Всъщност сега видях че за тази клиника има 85 процента само лоши мнения така че ще я пропусна.

24.01.14
14:28

Може аз бях там преди 25 години тогава бяха номер едно.

26.01.14
16:15

Благодаря на хората които се включиха в дискусията.

Надявах се повече хора да изкажат мнение впредвид  високото ниво на сайта... но ... колкото толкова :) Явно не всеки има такива проблеми - което е по добре !

cRossfit

03.02.14
23:23

Защо не си направиш скенер или резонанс? Не гадай ,а се отнеси сериозно към проблема си.Болката само в кръста ли е,или тръгва по крака ти?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1