25.01.14
08:32
Въпросът е ясен. Знам, че бцаа-то влияе на инсулина и ако го приемам сутрин преди ХИЙТ на гладно по-скоро ефект ли ще видя или обратното? Целите ми са да изчистя мазнините запазвайки мускулната маса. Става дума за 5 гр. 30 мин. след ставане, което е веднага преди кардио тренировката.
Тук накратко се, защитава тезата, че BCAA няма място преди тренировка и са прикрепени кратки препратки и аргументиране.
http://www.gulfcoastpersonaltrainingllc.com/why-supplementing-with-branched-chain-amino-acids-bcaa-pre-workout-will-be-detrimental-to-fasted-training/
Моето лично мнение е,че 5-10 грама преди тренировка няма как да потиснат липолизата заради нивата на инсулина...нима дори 5-10 грама захари 30 минути преди тренировка биха го сторили ? Мисля, че издребнявате.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 25.01.14 10:35.
25.01.14
11:07
казано от Strelok91 на 25.01.14, 10:34:
Тук накратко се, защитава тезата, че BCAA няма място преди тренировка и са прикрепени кратки препратки и аргументиране.
http://www.gulfcoastpersonaltrainingllc.com/why-supplementing-with-branched-chain-amino-acids-bcaa-pre-workout-will-be-detrimental-to-fasted-training/
Моето лично мнение е,че 5-10 грама преди тренировка няма как да потиснат липолизата заради нивата на инсулина...нима дори 5-10 грама захари 30 минути преди тренировка биха го сторили ? Мисля, че издребнявате.
Добре, ще преместя БЦАА-то заедно с глутамина веднага след сутрешния ХИЙТ, а за силовите тренировки, предполагам не е проблем да се приема по време на тях БЦАА?
25.01.14
11:50
Не е проблем и да се пие преди това - аз поне го правя и не виждам това да оказва негативно влияние. Както е написал Стрелок, не мисля, че 5-10гр БЦАА ще окажат кой знае какво влияние. Но аз пия БЦАА с възможно най-малко подсладители и никакви оцветители, така че зависи и от продукта, който приемаш. Иначе няма никакъв проблем да ги приемаш по време на силова трен, даже е препоръчително.
25.01.14
11:52
Преди го пиех преди сутрешното кардио и вечер преди лягане и много добре ми се отразяваше.
Използвах бцаа на Олимп (капсули)
25.01.14
12:21
казано от Adriana Dacheva на 25.01.14, 11:50:
Не е проблем и да се пие преди това - аз поне го правя и не виждам това да оказва негативно влияние. Както е написал Стрелок, не мисля, че 5-10гр БЦАА ще окажат кой знае какво влияние. Но аз пия БЦАА с възможно най-малко подсладители и никакви оцветители, така че зависи и от продукта, който приемаш. Иначе няма никакъв проблем да ги приемаш по време на силова трен, даже е препоръчително.
Какво общо имат подсладителите и оцветителите с инсулина, мисля че нищо? Иначе пия modern BCAA на USP labs.
25.01.14
13:41
Не се ли сещаш ,че подсладителите са захар ?
25.01.14
14:42
казано от Warrior на 25.01.14, 12:21:
Какво общо имат подсладителите и оцветителите с инсулина, мисля че нищо? Иначе пия modern BCAA на USP labs.
Ми щом така мислиш, значи разбираш по-малко и от мен :)
25.01.14
14:58
казано от Adriana Dacheva на 25.01.14, 14:42:
казано от Warrior на 25.01.14, 12:21:
Ми щом така мислиш, значи разбираш по-малко и от мен :)
Мислех, че говорим за изкуствени подсладители. А оцветителите все още нямат общо с инсулина.. както и да е.
25.01.14
15:09
казано от Warrior на 25.01.14, 14:58:
Мислех, че говорим за изкуствени подсладители. А оцветителите все още нямат общо с инсулина.. както и да е.
Изкуствените подсладители провокират инсулинов отговор, някои оцветители също. Адриана правилно е казала, в случая.
казано от Севастократор Стрез на 25.01.14, 15:09:
казано от Warrior на 25.01.14, 14:58:
Изкуствените подсладители провокират инсулинов отговор, някои оцветители също. Адриана правилно е казала, в случая.
По какъв механизъм изкуствените подсладители (Аспартам, Ацесулфам К, etc.) провокират инсулинова секреция ?
25.01.14
15:52
А ти откъде си толкова сигурен, че има точно аспартам вътре, а не нещо друго :) Вариантите са два - или си взимаш максимално чисто нещо, за което да не мислиш да вярваш или не на етикета, или си взимаш продукт и се надяваш, че това, което пише на него е да речем - аспартам и няма да ти повлияе на инсулиновата секреция. Аз предпочитам първия вариант. Тук говоря само за конкретния случай с БЦАА иначе попринцип не можеш 100 % да вярваш на етикета, остава ти само вярата:Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.01.14 15:53.
Аспартама влияе на инсулиновата секреция и чувствителност. Що си правите заключения без да проверите първо. Вземе някой да го прочете и ще започне да го повтаря, като папагал. Точно така се раждат абсурдните легенди , като например за това, че пиеш креатин, ставаш балон и после го изпикаваш. Като чуя някой да го плещи това и ....аААААаа!
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 25.01.14 23:25.
Тъй като темата е за БЦАА,а ненамерих това което търся и да не отварям нова
Искам да попитам- удачно ли е да се приема бцаа(на прах) със суроватъчен протеин и креатин заедно след тренировка(силова) или по отделно е по-добре и ако е така каква да е последователноста и времето м/у тях?Целта е покачване на ММ.
МЕРСИ
26.01.14
15:32
След като има протеини със съдържание на БЦАА, то не виждам пречка да си ги изпиеш заедно в комбинация + креатина :) Но специално креатин никога не съм приемала, затова за него да се изкаже някой по-запознат, за да не те подведа.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.01.14 15:33.
26.01.14
17:42
Има протеини и с креатин вътре.
Относно БЦАА-то аз също предпочитам да е изчистено и за това си взимам капсули. Пила съм xtend но от него се подувам и сега съм на elite rate.
29.01.14
10:34
казано от Warrior на 25.01.14, 08:32:
Въпросът е ясен. Знам, че бцаа-то влияе на инсулина и ако го приемам сутрин преди ХИЙТ на гладно по-скоро ефект ли ще видя или обратното? Целите ми са да изчистя мазнините запазвайки мускулната маса. Става дума за 5 гр. 30 мин. след ставане, което е веднага преди кардио тренировката.
С тези количества трудно би спрял липолизата, както и трудно би видял анти-катаболен ефект затова не се притеснявай да ги приемаш сутринта.