20.01.14
14:17
Предполагам, че доста пъти тази тема е обсъждана и може би не е правилно да пускам нова тема, за което предварително се извинявам, но питането ми е свързано с конкретен крем и правилното му прилагане.
Силно се надявам и други момичета да споделят с мен своя опит в борбата с това досадния за голяма част от момичетата целулит.
Реших в комбинация с новият режим от тренировки и хранене, да приложа и антицелулитен крем. Тъй като голяма част от продуктите на пазара са “менте”, които не дават резултат или в най-добрият случай ще получите леко заглаждане на третираните участъци.
Моят проблем е следният - за няколко месеца качих около 5 кг., от който голяма част се натрупа като целулит по бедрата. В момента съм в процес на усилени тренировки и режим на здравословно хранене. Тъй като това няма да е достатъчно за борбата с целулита, моля и за Вашето мнение.
От опит мога да споделя, че преди години съм използвала антицелулитния гел на Vichy - CELLU DESTOCK . Спомням си, че тогава без особени усилия обиколката на бедрото ми беше -2 см. за около 2 месеца. Тогава съм била на 16- все още в активна възраст, в която организма расте и се развива.
Сега проблемът ми е свързан с това, че не знам как да прилагам гела така, че да има максимален ефект. В сайта прочетох, че се препоръчва тези гелове да се нанасят два пъти на ден-сутрин и вечер. За сутринта е ясно-ставам и преди да изляза за работа просто нанасям крема. Обикновено нямам време за масаж- трябва ли или е достатъчно само намазване и втриване? Тренировките ми обикновено са вечер - преди или след тренировка да нанасям гела?
Много ще съм благодарна за споделения опит :)))))
20.01.14
19:25
Нанасяй го преди тренировка за по-голям ефект.
21.01.14
11:12
Веднага щом възстановя тренировките точно така смятам да правя- за момента мажа сутрин и вечер преди лягане. Ще пиша след 2-3 седмици , за да кажа какъв е резултатът:)))
Привет Yuli,
Работя в сфера, която ми позволява да ползвам различни скъпи козметични кремове, включително и антицелулитни. И едно нещо разбрах със сигурност- дори кремът да е от 300 лв, човек няма да види резултат , докато не спре вредната храна ( сладко, чипсове, снаксове, Fast foods и всякакви такива) и не започне да спортува. Освен това, продуктът трябва да се нанася с масажни движения и то доста старателно- понякога е дори болезнено. Просто с едно намазване няма как да разбиеш мастните депа най-грубо казано. Трябва и постоянство.
Успех ! :)
24.01.14
19:56
Това несъмнено е така.
При мен антицелулитният крем е имал ефект когато ходех и на антицелулитни масажи+тренировки+хранителен режим и доста бързо се изчистих, само че така ми пареше, че два часа след масажа не можех да си седна на г*за. Вярно, че след месец ефекта беше поразяващ. аз ползвах сравнително ефтин крем за около 30 тина лева.
казано от the_powerpuff_girl на 24.01.14, 19:56:
Това несъмнено е така.
При мен антицелулитният крем е имал ефект когато ходех и на антицелулитни масажи+тренировки+хранителен режим и доста бързо се изчистих
Именно - така най- бързо и ефективно ще станат нещата.
Другото важно нещо беше ,че в деня на антицелулитния масаж , не трябва да се консумират никакви въглехидрати
Ползвала съм Виши в комбинация с антицелулитни масажи.Яко бях загладила.Но тогава бях млада.
Колежка ми се похвали,че ползва утайка от кафе за масажи.Допълнително четох някъде из нета за това,но там утайката беше комбинирана с хидратиращ крем.Мисля да се възползвам от кафе-машината в работата,тоест Лаваца-масажи хихихихи.
Продават разни четки с гумени топчета накрая.Има ли ефакт при масажиране с такива?
10.02.14
19:58
Аз ползвах крем на Амикс, който всъщност беше със загряващ ефект. От утайки на кафе не съм чувала някой да си е махнал целулита, а имах съквартирантка, която мажеше цялата баня с кафе от време на време, ама файда - никаква. :)