Чистене с повече от необходимите кaлории ?

Здрaвейте.Може ли дa изчистя мaзнините кaто приемaм повече кaлории от колкото ми трябвa и дa кaчвaм килогрaми с 4-5 пъти седмично ? Не знaм дaли сте ме рaзбрaли но ще кaжa кaкво искaм и съответно дa ми кaжете дaли стaвa дa или не .
Искaм :
-> дa изчистя мaзнините
-> дa кaчa мaсa
  Товa може ли дa стaне с повече кaлории.дaно сте ме рaзбрaли ,мерси :)

26.01.14
10:44

Не неможе да стане.

A ще ми кaжеш ли кaкво ще стaне ? Ще кaчa мaсa ,a мaзнините ще стоят ? Тогaвa кaрдиото ще е безполезно ? И м/д ще тренирaм street fitnes :)

26.01.14
12:10

Ако си начинаещ е не само възможно,но и доста лесно постижимо.

Нa 01.02 прaвя годинa и двa месецa ,имa ли шaнс :) не съм тренирaл постоянно ,a хвaнa еднa прогрaмa кaрaм 3)4 денa после новa и тaкa :) сегa вече сериозно.

26.01.14
16:55

Значи първо искам да кажа че това за честата смяна на програмите и упражнения е полезна в смисъл , че няма да удари плато. Което значи че ще имаш непрекъснат напредък поради простата причина че мускулите ти няма да знаят какво следва няма и да се адаптират към натоварването.
Това за калориите не е възможно. Ако искаш да чистиш мастна тъка , то трябва да намалиш броя калории , да ядеш чисто (без безалкохолно, сладко (фабрични полизахариди) и мазна храна (пържена)и също така да редуцираш хляба)  и да правиш редовно кардио тренировки. В храненето трябва да акцентираш на месото , но разбира трябва да имаш прием както на въглехидрати така и на мазнини. Предполагам че попиташ “защо въглехидрати?” - доказано е че в мускули под формата на глюкоза има въглехидрати , следователно липсата на въглехидрати ще доведе до катаболизъм което значи че тялото ти ще се насочи към мускулната тъкан като източник на енергия а ти искаш да я запазиш.
Лично аз бих ти препоръчал - да се храниш чисто , да тренираш ако не всеки ден, то през ден и да влагаш максимума в тренировките си.
Предполагам че някои от хората тук биха успорили това което ще кажа , но в тренировките си заложи на повече повторения , по-малко време за почивка между сериите и кардио преди тренировката (или след). И ако си сериозен за тренировките не пропускай и краката в седмичния ти сплит.
Много хора пропускат краката в тренировките си мислейки че те са безполезни , но всъщност мускули на краката са най-големите в тялото , което автоматично значи че използват повече енергия , по-голям енергиен разход = на повече разградена мастна тъкан.
Надявам се да съм ти бил полезен , Успех :)

26.01.14
17:05

Бая неверни твърдения написа.
Освен,че повечето са грешни по принцип,изобщо не си съобразил,че момчето е на 15 години.Метаболизмът му е машинка,хормоните му са до небесата.

26.01.14
18:04

казано от Гената на 26.01.14, 17:05:

Бая неверни твърдения написа.
Освен,че повечето са грешни по принцип,изобщо не си съобразил,че момчето е на 15 години.Метаболизмът му е машинка,хормоните му са до небесата.

Ако съм допуснал грешки някъде - то е били неволно. Като цяло написах неща които работят за мен.
Но бих се радвал да ме поправиш , където мислиш че греша.

26.01.14
18:28

Не ми се пишат цели романи,затова ще го напиша съвсем накратко:
Хляб ,безалкохолно,сладко не е задължително да бъдат спрени ,за да се намали мастната тъкан,има много други фактори.Но за 15 годишен не са проблем.Редовни кардио тренировки-защо по дяволите? Та те само увеличават енергоразхода.Твърдението,че без въглехидрати мускулите ще се разградят, е абсурдно и даже няма да го коментирам.”Повече повторения”-колко повече?Защото ако имаш предвид аеробни числа-тц.Отново говориш за кардио(преди или след тренировка)...ненужно е.
За краката е така,няма две ммения.
И имаш доста пунктуационни и правописни грешки.Странното е ,че на места пишеш правилно ,а на други грешиш при същите обстоятелства.Предполагам,че е от недоглеждане ,но щом ще кандидатстваш тази година няма да е лошо да свикнеш да обръщаш внимание на тези неща.

26.01.14
18:57

казано от Гената на 26.01.14, 18:28:

Не ми се пишат цели романи,затова ще го напиша съвсем накратко:
Хляб ,безалкохолно,сладко не е задължително да бъдат спрени ,за да се намали мастната тъкан,има много други фактори.Но за 15 годишен не са проблем.Редовни кардио тренировки-защо по дяволите? Та те само увеличават енергоразхода.Твърдението,че без въглехидрати мускулите ще се разградят, е абсурдно и даже няма да го коментирам.”Повече повторения”-колко повече?Защото ако имаш предвид аеробни числа-тц.Отново говориш за кардио(преди или след тренировка)...ненужно е.
За краката е така,няма две ммения.
И имаш доста пунктуационни и правописни грешки.Странното е ,че на места пишеш правилно ,а на други грешиш при същите обстоятелства.Предполагам,че е от недоглеждане ,но щом ще кандидатстваш тази година няма да е лошо да свикнеш да обръщаш внимание на тези неща.

Wow….ok
Значи , ще коментирам само въпроса свързан с въглехидратите и кардио-то , защото другото ми изглеждат като някакви лични нападки които няма да помогнат на момчето.
Започвам с въглехидратите , бих се радвал да видя диета според която въглехидратите трябва да бъдат спрени за по-дълъг период и съответно ефекта й върху трениращия. Имах предвид че въглехидратите трябва да са в някакви разумни граници , но не спрени. И за да не съм голословен ще подкрепя тезата си с пасаж от книгата “Културизъм за всички” :
http://dox.bg/files/dw?a=f270caacc5
Друго нещо което искам да коментирам е защо именно безалкохолното и сладкото. Предполагам че си чувал за палео диетата и един от принципите в нея е да не се консумират фабрични полизахариди и въобще всякакви чипсове, гризлита или въобще храни които са се появили в последните 100години , поради причината че метаболизма ни не е приспособен към тях.
За кардио-то мога да се съглася с теб , наистина според това което съм написал наличието на кардио в фитнеса обезсмисля самостоятелната кардио тренировка извън него, освен ако не се цели да се увеличи издръжливостта на подобни натоварвания.
За повторенията имах предвид между 10-12 както е застъпено в доста програми за релеф.

Мнението беше редактирано от ElMatador на 26.01.14 18:59.

Aз по-горе споменaтите хрaни не ги консумирaм отдaвнa.Мисля дa пробвaм кaлорииния шок,кaкво мислите ? През първите 10 дни ще приемaм толковa кaлории колкото сa ми необходими,a през другите 10 с 1000 кaлории отгоре и пaк тaкa .Мксля ,че могa дa го нaпрaвя този режим,a и смених фитнесa със стриит и си купих лaстик със съпротивление,е копувaм си още въженцa сегa съм сдве кaто нaпрaвя 40 сгъвaния и бицепсa все едно ще гръмне.Мерси зa отговорите :)

П.С. моля кaжете ми,че не могa дa нaмеря точен отговор, 1 с.л. колко грaмa е ? Мс :)

Мнението беше редактирано от кросфит Бългaрия на 27.01.14 02:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1