25.01.14
19:39
Здравейте , най-накрая реших да се включа и аз. След дълго четене , пазене на диети , пиене на всевъзможни хапчета за отслабване ,реших да се взема в ръце и да положа усилия за външния си вид.
Казвам се Кремена на 30г. съм висока 164 см. 64 кг. След дълга хормонална терапия от от 52 кг. който съм поддържала през последните 7-8 год. станах 57 кг. след това забременях и качих 20 кг.(sweat) . Опитвам се да достигна поне 55кг. Започнах ниско въглехидратна диета +фитнес и аеробика .
Приемам Фет бърнър ,Л-карнетин ,зелен чай
1.ден.
Закуска: 1 таблетка Фет бърнър , половин кофичка кис.мляко 0.1% с овесени трици , кафе с малко мляко с подсладител Стевия
Обяд : 1 Яйце , 50-60гр. пилешко филе на скара
Следобед; 1 таблетка фет бърнър , 200мл.зелен чай
Вечеря : другата половина от киселото мляко , 100гр. пилешко филе
2л.вода + 1ч. аеробика
25.01.14
19:44
2 ден.
Сутрин : фет бърнър , кафе с мляко , овесена питка
Обяд : Кисело мляко 0.1% , 1 яйце
Зелен чай , пилешко бутче на скара
Вечеря : Свинска вратна пържола с малко млечна салата
2л.вода
25.01.14
20:41
Здравей, някой изготви ли ти това меню или ти сама си си го направила?
25.01.14
21:58
3 ден
Сутрин: фет бърнър ,кафе с малко мед , яйце
кисело мляко 0.1%
Вечеря: пилешко филе 350гр. 1ч.червено вино
2л.вода
4 ДЕН
Сутрин:фет бърнър ,кафе с малко мед
кисело мляко 0.1%
пилешко филе 200гр.
2 яйца
пъстърва на скара
2л. вода
5 ден
кисело мляко с трици 400гр.
Обяд: 2 яйца , пилешко бутче пекано
Вечеря: пилешко бутче пекано с малко мляко
1ч.аеробика - Л-карнетин
6 Ден
кисело мляко с трици .
Обяд :фет бърнър зелен чай ,яйце
Вечеря: малко пангасиус печен и пил.месо около 100гр. 2ч.червено вино
7 ден)
кисело мляко 0.1%
Обяд: питка от овесени трици , фет бърнър
Вечеря: пилешко филе 250гр. с яйце
40 мин. тае бо
8 ДЕН
Сутрин:фет бърнър ,кафе с подсладител Стевия
кисело мляко 0.1% с трици
обяд: 1 яйце +1 домат фет бърнар
Вечеря: пилешко филе 150гр. + салата домати и краставици с малко сирене
30мин. пътека + 20 мин. кростренажор , Л-карнетин
9 ден
Сутрин:фет бърнър ,кафе с мляко с подсладител Стевия
Мляко с нес
Обяд: Пилешко печено бутче с маруля фет бърнър
Вечеря:печена скумрия с дом.сос
маруля с катък +ч.бяло вино
10 Ден
Сутрин:фет бърнър ,кафе с подсладител Стевия
мляко с нес
Обяд : 1 яйце ,задушени зеленчуци ( броколи,моркови,карфиол) 1 печена чушка
фет бърнър
Вечеря: кисело мляко със салата от маруля с краставици
30мин.пътека + 15мин.колело + хаотично обикаляне по уредите -Л карнетин
[size=3]Резултат от 10 дневната диета -2 кг. и по 2см. в талията и бедрата[/size]
ПРОДЪЛЖАВАМ ДОКАТО УСПЕЯ ...
25.01.14
22:01
казано от Adriana Dacheva на 25.01.14, 20:41:
Здравей, някой изготви ли ти това меню или ти сама си си го направила?
Поръчах си Хранителен режим от Любомир Иванов , но малко си го промених с помощта на Дюкан
25.01.14
22:04
Преди 3 год. на този режим свалих за 20 дена 7 килограма и доста см. по цялото тяло , но сега нещата не се получават.
Освен това по цял ден с детето съм активна ,отделно и безсънните нощи .
Надявам се да имам резултат по нататък ,защото започвам да се отчайвам
Еххх....Защо си давате парите за глупости,вместо да седнете и малко да почетете преди това... И какво ти каза този? Да отслабваш с гладуване? Въоражи се с търпение,не се отчайвай. Храни се с малък калориен дефицит и нещата постепенно ще си дойдат на мястото. За 20 дни 7 килограма, нито е здравословно, нито е и особено ефективно, защото колкото лесно си ги свалил, толкова лесно и ще ги върнеш.
26.01.14
22:45
Има ги почти през ден.За начинаещи е достатъчно
26.01.14
22:52
11 ден
Закуска:фет бърнар,кафе с подсладител
Питка от овесени трици
Обяд:Пилешко бутче с кисело мляко 100гр.
Кафе с мляко
Вечер: салата от маруля,домати и краставици
30min разходка
26.01.14
23:09
казано от Kremena Liubenova на 26.01.14, 22:52:
11 ден
Закуска:фет бърнар,кафе с подсладител
Питка от овесени трици
Обяд:Пилешко бутче с кисело мляко 100гр.
Кафе с мляко
Вечер: салата от маруля,домати и краставици
30min разходка
Кажи му, на твоя диетолог, да си скъса дипломата.
казано от Kremena Liubenova на 26.01.14, 22:45:
Има ги почти през ден.За начинаещи е достатъчно
Къде по-точно ги видя тези тренировки? Я пак ги покажи!
27.01.14
00:12
Боре, момичето си описва само храната без тренировките! Явно ти е много трудно да го разбереш затова реших да ти помогна!
казано от Георги Милев на 27.01.14, 00:12:
Боре, момичето си описва само храната без тренировките! Явно ти е много трудно да го разбереш затова реших да ти помогна!
Жоре, явно на тебе ти е много трудно да разбереш, че питам къде са и тренировките за да си ги опише и да се види как тренира.Много обичате тука да се правите на разбирачи ей.Айде успокой се и спри да се репчиш за глупости и помогни на себе си и на останалите като не пишеш глупости.
27.01.14
01:21
@Кремена,
има няколко неща, които ще отбележа и се надявам да разбереш, защото доста момичета тук са минали по пътя, по който вървиш.
1. Дюкан определено не е добра идея - това го казвам като човек, правил режима (преди да започна да тренирам) и постигнал никак не-лоши резултати. Въпреки това, този “режим” е вреден (меко казано) по не една и две причина - една от основните е липсата на мазнини, които са жизненоважни за жените/момичетата :
-участват в клетъчната мембрана на почти всички клетки
-участват в продукцията на хормоните (първата стъпка от пътя на образуване на естрогена е холестерола ;) )
И ред други ;)
2. Ти ГЛАДУВАШ. Калориите, които приемаш са крайно недостатъчни, а фактът, че приемаш фет-бърнър не помага. Тялото ти е в режим “оцеляване” и ще се бори със зъби и нокти за всеки грам мазнинка по теб, защото еволюционно му е заложено - когато гладуваш, то да пести ресурсите си, за да ти даде възможност за оцеляване за максимално дълъг период от време :)
3. Комбинацията от глад + тренировка + фет бърнър => 3 стресови фактора.
-гладът обясних защо нагоре
-тренировката - заради глада, тялото ти приема тренировката като стрес
-фет бърнър - повечето имат един или повече стимуланти в състава си, от които просто нямаш нужда
Стресът пък води до големи дози секретиран кортизол (стресовият хормон :) ) - а кортизолът има едно свойство да “спомага” за задържането на мазнини, особено около пояса.
Какво бих ти препоръчал :
-увеличи калориите
-направи ги качествени! Забрави 0.1% мляко - това е минало покрай млякото много отдалеч и е по-близо до вода. Почни да се храниш с качествени храни - полезни мазнини (зехтин, ядки, краве масло например), увеличи протеините (яйца, месо, включително и мазно, но не прекалявай с него все пак), въглехидрати (пълнозърнести продукти!).
-спи поне по 8 часа - недоспиването предизвиква един куп нежелани хормонални реакции в организма ти, а също така - сънят е времето на тялото да регенерира.
-опиши тренировките си, за да можем да видим дали съответстват на целите ти, възможностите ти и дали са адекватни спрямо храненето и възстановяването ти.
-спри фет бърнъри, л-карнитини и т.н. - излишни са ти, дори може би ти пречат в момента
Поздрави! :)
27.01.14
12:40
Здравейте,благодаря ви за отговорите .Почти през целия си живот съм била на здравословно хранене което ми е помагало да поддържам 52-53кг.,но след бременността нещата се промениха ,затова реших да премина на по строга диета.
Тренировката ми е предимно кардио , през целия ми живот съм влизала 20 пъти във фитнес зала и не знам какво да правя(тук в нашия град инструкторите не показват),затова наблягам но кардио тренировките: 1ч.Аеробика или Тае бо ,също и 30 мин. На пътека във фитнес зала +15-20min кростренажор.
27.01.14
12:43
казано от Херцог Трън на 27.01.14, 01:21:
@Кремена,
има няколко неща, които ще отбележа и се надявам да разбереш, защото доста момичета тук са минали по пътя, по който вървиш.
1. Дюкан определено не е добра идея - това го казвам като човек, правил режима (преди да започна да тренирам) и постигнал никак не-лоши резултати. Въпреки това, този “режим” е вреден (меко казано) по не една и две причина - една от основните е липсата на мазнини, които са жизненоважни за жените/момичетата :
-участват в клетъчната мембрана на почти всички клетки
-участват в продукцията на хормоните (първата стъпка от пътя на образуване на естрогена е холестерола ;) )И ред други ;)
2. Ти ГЛАДУВАШ. Калориите, които приемаш са крайно недостатъчни, а фактът, че приемаш фет-бърнър не помага. Тялото ти е в режим “оцеляване” и ще се бори със зъби и нокти за всеки грам мазнинка по теб, защото еволюционно му е заложено - когато гладуваш, то да пести ресурсите си, за да ти даде възможност за оцеляване за максимално дълъг период от време :)
3. Комбинацията от глад + тренировка + фет бърнър => 3 стресови фактора.
-гладът обясних защо нагоре
-тренировката - заради глада, тялото ти приема тренировката като стрес
-фет бърнър - повечето имат един или повече стимуланти в състава си, от които просто нямаш нуждаСтресът пък води до големи дози секретиран кортизол (стресовият хормон :) ) - а кортизолът има едно свойство да “спомага” за задържането на мазнини, особено около пояса.
Какво бих ти препоръчал :
-увеличи калориите
-направи ги качествени! Забрави 0.1% мляко - това е минало покрай млякото много отдалеч и е по-близо до вода. Почни да се храниш с качествени храни - полезни мазнини (зехтин, ядки, краве масло например), увеличи протеините (яйца, месо, включително и мазно, но не прекалявай с него все пак), въглехидрати (пълнозърнести продукти!).
-спи поне по 8 часа - недоспиването предизвиква един куп нежелани хормонални реакции в организма ти, а също така - сънят е времето на тялото да регенерира.
-опиши тренировките си, за да можем да видим дали съответстват на целите ти, възможностите ти и дали са адекватни спрямо храненето и възстановяването ти.
-спри фет бърнъри, л-карнитини и т.н. - излишни са ти, дори може би ти пречат в моментаПоздрави! :)
Здравей .Това което си ми написъл е почти като това което спазвам.Аз ям предимно протеини и 3 дни в седмицата към тях прибавям зеленчуци.
27.01.14
16:51
Не, определено не е почти като това, което спазваш. За съжаление, като повечето момичета/жени си решила явно първо да си навлечеш една сюрия проблеми, а после като опре ножа до кокала, ще се чудиш какво е станало :) Твоя воля.
Успех.
27.01.14
18:16
Просто не знам вече какво да правя
27.01.14
18:29
казано от Kremena Liubenova на 27.01.14, 18:16:
Просто не знам вече какво да правя
Като начало, можеш да послушаш хората какво ти казват, а не да даваш пари на тъпи диетолози, за да прикриеш чувството си за вина, от факта, че не правиш нещо като хората. Какъв е смисълът да искаш мнения, като не ги възприемаш?
Георги, под “тъпи диетолози” имаш предвид конкретно Любомир Иванов, или заклеймяваш професията като цяло? Ако имаш някакви доводи срещу конкретния човек, редно е да се аргументираш, а ако си против самата професия диетолог, това говори единствено колко малко знаеш по въпроса. Хората, които са инвестирали средства в образованието си е съвсем нормално да искат такива в замяна на услугите си като професионалисти и в това няма нищо “тъпо”. Може и да не си съгласен, но има много хора, които наистина се нуждаят от подобен род услуги.
Ники, използваш думата “глад” прекалено свободно. Глада е нещо хубаво, когато се прилага правилно. В случая е просто недохранване.
27.01.14
19:02
казано от Маргарита Манева на 27.01.14, 18:52:
Георги, под “тъпи диетолози” имаш предвид конкретно Любомир Иванов, или заклеймяваш професията като цяло? Ако имаш някакви доводи срещу конкретния човек, редно е да се аргументираш, а ако си против самата професия диетолог, това говори единствено колко малко знаеш по въпроса. Хората, които са инвестирали средства в образованието си е съвсем нормално да искат такива в замяна на услугите си като професионалисти и в това няма нищо “тъпо”. Може и да не си съгласен, но има много хора, които наистина се нуждаят от подобен род услуги.
Ники, използваш думата “глад” прекалено свободно. Глада е нещо хубаво, когато се прилага правилно. В случая е просто недохранване.
Не случайно съм се изразил “Тъпи диетолози”, а не просто диетолог, защото явно нейният не става.
Във всяка професия си има издънки, явно е попаднала на такъв.
Кремена, :)
в момента те спъват главно две неща:
1.Не си достатъчно информирана.
2.Бързаш.
Двете в комбинация ще доведат до куп грешки,трудно поправими.
Първо се успокой.Приеми,че добрите резултати се постигат бавно,с труд и постоянство.Започни да четеш системно за храненето,за хормоните,за тренировките.
Когато човек е съвестен ,нещата се случват от само себе си,без излишно форсиране.
Успех :)
27.01.14
19:09
Креми, защо просто не отделиш малко време да прочетеш дамските дневници тук или да разгледаш режими на хранене и тренировъчни за да добиеш представа.Естествено не всички дневници стават, но например на Марги,Цвети,Ирина,Наталия,Десито,Eлицабет,Веси и още други.. избирай според предпочетанията си на хранене и тренировки. Още имаш време да се поправиш :)
казано от Георги Йотов на 27.01.14, 19:02:
Не случайно съм се изразил “Тъпи диетолози”, а не просто диетолог, защото явно нейният не става.
Във всяка професия си има издънки, явно е попаднала на такъв.
Ти имаш ли лични впечатления от него, за да говориш така? Когато не познаваш човека и работата му, избягвай да даваш крайни мнения.
Тя сама каза че режимът и е “фристайл” и не спазва стриктно предписанията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.14 22:34.
27.01.14
19:29
казано от Георги Йотов на 27.01.14, 19:26:
Ти имаш ли лични впечатления от него, за да говориш така? Когато не познаваш човека и работата му, избягвай да даваш крайни мнения.
Тя сама каза че режимът и е “фристайл” и не спазва стриктно предписанията.
Добре, явно си засегната, спора е излишен, само ще спамим.. Казах каквото имах да казвам. Ако това хранене, което авторката споделя тук е издиктувано от него...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.01.14 22:34.
Не съм засегната, нито познавам лично човека, нито съм ползвала услугите му.
Просто смятам че е несериозно така да се плюе по хората напосоки...още повече Любомир Иванов мисля че е специалист, от който може да се научи много.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.14 19:44.
27.01.14
19:48
казано от Маргарита Манева на 27.01.14, 19:36:
Не съм засегната, нито познавам лично човека, нито съм ползвала услугите му.
Просто смятам че е несериозно така да се плюе по хората напосоки...още повече Любомир Иванов мисля че е специалист, от който може да се научи много.
Съгласен съм, и се надявам хранането на авторката да не е издиктувано от него, а да си го е съкратила.
Относно нея, четейки из редовете, гледам, че не спи добре. Това може също да е пречка. Със бебе обаче, нещата са малко сложни.
27.01.14
19:51
Благодаря ви на всички за отговорите ,ще прочета повече по въпроса.Просто съм отчаяна разберете ме ,чувствам се ужасно и искам да направя нещо.Незнам как да прикача хранителния режим който ми е съставен ,за да го споделя с вас.
казано от Kremena Liubenova на 27.01.14, 19:51:
Незнам как да прикача хранителния режим който ми е съставен ,за да го споделя с вас.
Това би било крайно некоректно към човека, който ти е изготвил режима.
Простичко:
ТРЕНИРАЙ. Каквото ти харесва, колкото можеш и колкото ти харесва.
При храненето - действай стъпка по стъпка и не се хвърляй в прекалено ограничаващи режими. Като за начало ограничи - ама наистина! - пакетираните храни, съветвам те и млечните. Яж колкото ти се яде, но качествено. Инвестирай в суперхрани, не в добавки.
Късното хранене вечер - също. Това са 3-те неща, които лесно можеш да направиш и които, ако дисциплинирано и отговорно следваш за 2 седмици, лека-полека ще започнат да се обособяват като навици.
Постигни това и тогава надграждай.
27.01.14
20:26
12 Ден
ЗАКУСКА:кафе с мляко половин кофичка кис.мляко с трици
Обяд: Пилешко филе на скара с остатъка от млякото
Мляко с нес
Вечеря : Пилешко печено бутче с зеленчуци на фурна и салата от маруля с краставици.
27.01.14
20:34
казано от Маргарита Манева на 27.01.14, 20:07:
Незнам как да прикача хранителния режим който ми е съставен ,за да го споделя с вас.
Силно се съмнявам, че е чак толкова индивидуален.
казано от Херцог Трън на 27.01.14, 20:34:
Въпроса е съвсем принципен. Освен това какво чак толкова индивидуално се очаква да има в един режим, ако не ти е изследвана индидуалната поносимост към различни храни? Важно е да е работещ и пълноценен, и да е съобразен с личното време и възможности на човека за хранене, тренировъчен график, предпочитания и алергии...колко по-индивидуално да бъде?
Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.14 20:53.
Благодаря ви на всички за отговорите ,ще прочета повече по въпроса.Просто съм отчаяна разберете ме ,чувствам се ужасно и искам да направя нещо.Незнам как да прикача хранителния режим който ми е съставен ,за да го споделя с вас.
Креми, това ще е неуважение към труда и знанията на човек, като Любо Иванов, с който съм имал удоволствието да разговарям преди време и който е един от малкото реални състезатели и специалисти в областта на спорта и храненето.
казано от Херцог Трън на 27.01.14, 20:34:
Така ли??!?!?!?
Ти си говорил с Любо, знаеш как работи...познаваш ЛИЧНО хора, с които е работил ли.
Уважавайте труда на хората. Има си лешпери и печалбари, но има и момчета, които са отдали доста голяма част от времето си да се образоват и прилагат уменията си.
Без да ги познавате, не говорете лошо за тях, защото това е смешно и жалко.
Нали прекалено много хейтъри имало, ми не бъдете един от тях.
27.01.14
21:10
Да правелно ,написах го без да се съобразя .Аз също изчетах доста негови материали и затова се обърнах за помощ точно към него.
Ако може да ми разесните защо фет бърнара ми пречи ,като се допитах до магазин за добавки ми казаха ,че ще ми засили метаболизма ?
А сега пък и некоректно. Нали все се казва, че всеки човек е различен и затова едно нещо не може да важи за всеки и да се прилага със същите резултати. Тогава защо да е некоректно? Нали и затова повечето специалисти правят индивидуални тестове за да се изготвят индивидуални режими.
Мнението беше редактирано от Борето на 27.01.14 21:58.
Борето, Слави е писал по-горе, няма нужда от повече коментари по въпроса. Въпрос на етика и уважение е и толкова.
Пак се намеси не много подготвен. ;)
Изобщо ама пък изобщо не смятам, че е въпрос на етика и уважение.Принципно ако ме познаваше щеше да знаеш, че съм човек, който уважава хората и труда им, но само ако не е от тия псевдоучени, но затова не смятам да говоря.Изобщо не виждам проблем тук собственичката на дневника да споделя хранителният режим, който и е бил изготвен от който и да е диетолог (в случая Любомир Иванов).Вече казах причината поради, която смятам, че това нито е неетично нито израз на това, че не се оценява труда (следователно съм и подготвен).Останалото за науважението на труда са пълни глупости с извинение , тъй като авторката явно вече се е консултирала с него и му е платила (следователно е сметнала, че неговото мнение е експертно и това е един вид уважение) и второ ако режима, който и е изготвил е наистина професионален и съобразен с нейните индивидуални нужди и резултати от съответните изследвания това би било единствено реклама за него и неговата практика (следователно други хора ще могат да чуят за него и да идат на консултация). И също така един такъв индивидуален режим не би могъл да се прилага със същият резултат и успех при по-голяма група от хора затова и следователно не трябва да има притеснения, че ще бъде използван.
Би могло да бъде отрицателно мнение и реклама за дадения диетолог единствено и само ако режима не е нито професионален нито съобразен.И тогава вече изпадаме в друга ситуация от известната поговорка “Не казвайте, че краля е гол”
П.П. неподготвеният не бях аз
Мнението беше редактирано от Борето на 27.01.14 22:35.