Болка ниско долу!

Здравейте,преди около месец докато правех гребане с дъмбел,при едно по-рязко движение усетих лека пареща болка ниско долу от ляво.В дните след това,при всяко едно натоварване на коремните мускули като кашляне,или дори изправяне от леглото усещах търпима болка с център - ниско долу в ляво или мястото където коремния мускул се захваща за срамната кост(поне така предполагам),както и пренасяща се по-нагоре и към бедрото.Първо си помислих че е херния,но като отидох при личната,тя ме успокои и каза,че нямало образуван херниялен сак и няма причина за притеснение,като съответното оплакване би трябвало да мине до няколко дни,ако не го натоварвам с вдигане на тежко.След което минаха 2 седмици и все още се усещаше тази болка,макари доста по-лека.Между другото и преди ми се е случвало да имам такава болка ниско долу в ляво,обаче от различен причинител,но не съм и обръщал много внимание и е отминавала до седмица,две(при поддървжане на тренировачна дейност при това!)При повторното ми посещение при докторката,тя ми каза че едва ли не си въобразявам и че съм бил хипохондрик,както и че подновяването на тренировките няма да бъде проблем,също така пак спомена да не вдигам тежко от земя.Самият аз не мислех,че е много разумно това,но така и така вече не можех да издържам без да тренирам,и започнах леко,полеко да подновявам тренировачна дейност,като първата седмица изпълнявах само упражнения с телесното си тегло като лицеви опори и набирания,а втората не правех никакви рискови упражнения за коремната стена като “чукчета”,”мечка” или “мъртва тяга”.Та така минаха 2 седмици и болката се възобнови в първоначалното си състояние.Не намирам за смислено да ходя при личната пак,защото знам какво ще каже ... Какви ли не мисли ми минават през главата,от спортна херния до разтегнато сухожилие.Та исках да се допитам до вас за съвет,било то от анатомични познания или от личен опит,каква може да е съответната контузия и какво трябва да предприема нейното излекуване?Благодаря предварително! :)

27.01.14
01:17

Потърси мнението и на друг лекар специалист, а не на личния. Аз бих спрял да тренирам за месец.

27.01.14
01:20

Ако те боли при кашлица ми прилича на херния но не сьм лекар а и да бях без да те видя не става.Ходи на доктор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1