L-carnitine или фет-бърнър за по-бърз резултат?

13.09.12
17:23

Аз съм на 20г. и досега съм се поддържала във форма с чист спорт, без добавки. Но напоследък не намирах време, а и направих грешката да се отпусна. Сега ме е яд и се стремя да постигна по-бързо резултати. Вече от няколко дена съм на режим на хранене, който изготвих, прочитайки други статии от форума. Готова съм отново да се отдам на спорт, но искам и малко да си помогна. Чудех се кое ще е по-качествено и ефективно - течен Л-карнитин или някой нашумял фет-бърнър? Моля за просветление :))))

Noctis Caelum

13.09.12
17:47

При fatburner има доста кофеин, таурин и т.н. активни съставки, които може да имат доста отрицателен ефект. Ако си с високо кръвно, ще ти се вдигне още повече и става опасно...Плюс това, ако имаш високо ниво на холестерол, този тип продукти влияе винаги негативно...
За Л-карнитина, рядко има някакви странични ефекти, освен ако не се прекали.
Освен всичко дотук, важното е и как и кога се взимат тия продукти...Не може човек да не ходи на зала и да пие тия неща...
Между другото всичките видове фатбърнери (няма нужда да ти ги изброявам) съдържат кофеин, и таурин...Колкото и естествени продукти да са, карнитинът се синтезира от самото тяло, просто в малки количества...Затова според мен е по-добре карнитин, и то течен, с лиофилна формула, и не повече от 20-25 дни и само в дни на тренировки...Проблемът е, че струва пари....
Пак ти казвам, че ако взимаш фатбърнери, по-добре се консултирай с лекар, и си виж холестерола, проблемите идват наяве доста скоро след употребата им ако имаш висок холестерол...Понякога дори ефекта е нулев...Също и кръвното...

П.С. В сайта има много статии,които ще са ти от полза.

13.09.12
19:13

@Никола Фингаров
Фетбърнарите са много видове, термогенни, липотропни.
В термогенните може и да има кофеин винаги, но в липотропните не е задължително.

За ефект и от двете ще е позитивен.
От Л-карнитина не можеш да очакваш нищо осен подобрен мастен катаболизъм. Само ще подобриш функцията на тялото да ползва мазнини за енергия.

А от термогенен фет бърнер от рода на (Animal cuts, oxy elite pro, slim FX, Atro-phex, syntrax fyre)
Освен подобрен мастен караболизам получаваш в бонус: Енергия, мотивация, загуба на апетит, повишена издържливост, и други неща допринасящи косвено за редуцирането на мазнините.

Като минус колегата е изтъкнал, че може да получиш неприятни странични ефекти от енергетиците, като повишено кръвно налягане, сърцебиене и други.

Но все пак според мен, ако пиеш кафе и не се разтреперваш когато е по-силно няма от какво да се притесняваш.
Фет бърнера определено води по точки.

Дръг съвет !!  От изброените фет бърнери горе Animal cuts е най-добрия в отношение на това, че е на пакети от по 9 хапчета различни на цвят.
Съответно ако имаш непоносимост към енергетици махаш червеното хапче, ако диуретиците не ти влияат добре махаш сините и така можеш да махнеш съставката която не ти понася и да продължиш приема възползвайки се от ползите на другите компоненти на суплемента.
При продукти като Oxy elite pro това е невъзможно, и ако се окаже, че имаш непоносимост към него трябва да разкараш цялата опаковка ~70 лева.

27.01.14
16:16

Здравейте, чета мисля и все пак да попитам тези които са познати, не целя бързо сваляне на мазнини, защото не е добре пък и до лятото има достатъчно време, та въпроса ми е L-carnitin или Fat burn е по добрия вариант за изчистване, примерно говорим за около 2 кила, времето е достатъчно. Имам предвид фет бърна доколкото съм чел не е от най-полезните варианти, затова ми се струва че л карнитин и по удачно, но пък дали ще деиства, говоря за изчистването на най-долната част от корема и паласките там където най-трудно се чисти 5-та и 6-та плочка, мерси.

Мнението беше редактирано от Nikolay Yochkov на 27.01.14 16:17.

29.01.14
09:50

казано от Nikolay Yochkov на 27.01.14, 16:16:

Здравейте, чета мисля и все пак да попитам тези които са познати, не целя бързо сваляне на мазнини, защото не е добре пък и до лятото има достатъчно време, та въпроса ми е L-carnitin или Fat burn е по добрия вариант за изчистване, примерно говорим за около 2 кила, времето е достатъчно. Имам предвид фет бърна доколкото съм чел не е от най-полезните варианти, затова ми се струва че л карнитин и по удачно, но пък дали ще деиства, говоря за изчистването на най-долната част от корема и паласките там където най-трудно се чисти 5-та и 6-та плочка, мерси.

За 2 кг. не е нужно нищо друго освен тренировки и корекции в храненето, докато за 6 плочки първите две трябва да са доста добре изпипани и евентуално да се добави някоя термогенна съставка за по-добър ефект.

29.01.14
10:02

казано от Pavel Petrov на 29.01.14, 09:50:

казано от Nikolay Yochkov на 27.01.14, 16:16:

За 2 кг. не е нужно нищо друго освен тренировки и корекции в храненето, докато за 6 плочки първите две трябва да са доста добре изпипани и евентуално да се добави някоя термогенна съставка за по-добър ефект.

Разбирам те, просто сега правя рядко кардио и искам да го започна по-често, но неискам да загубя мускулна маса и за тази цел ми трябва нещо, неискам да се тъпча с боклуци, просто нещо дори малко ефективно, ще ми бъде доста от полза.

19.03.15
20:12

Здравейте 183см 95кг 16г. съм от 5 месеца ходя на фитнес.От 103кг отслабнах на 95кг сега искам още да свалям 10-15кг със фет бърнър или л-карнитин и после да взема нещо друго за ММ.Сега незнам какво ми трябва фет бърнър или Л-Карнитин препоръчайте ми някакъв бърнър или карнитин до горе долу 50лв. да бъде възможно най добрия до 50лв

28.03.15
00:53

Здравейте,
Нуждая се от съвет. Тренирах известно време вкъщи - имаше резултат, но сега възнамерявам да започна да ходя в зала - 4 пъти седмично. Тежа 50 килограма в момента, а целта ми е 44-45, защото съм доста ниска. В тази връзка исках да попитам на какъв етап е добре евентуално да си помогна с фет бърнър или нещо друго и съответно да ми препоръчате нещо. Споделям, че в ежедневието си не пия кафе...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1