Препоръка за бърнър без кофеин

27.01.14
15:27

Здравейте, форумааааа!
Търся някоя добавка да помогне в чистенето на килограми, но без кофеин.

Пия над 4 кафета на ден и като цяло съм развил толерантност към кофеина. Пия в 6, ходя на тренировка и в 8 мога да заспя като мечка, не е проблем ни най-малко.
Гледам, че повечето добавки в тази област са базирани на кофеина, а аз от него не мога да очаквам кой знае какъв прилив на енергия. Другото е, че ако пия кофеин като добавка, ще трябва да намаля кафетата, а те си ми харесват.

Колебая се между Super Cuts 3 на Universal (35 лв), Lipotropic Fat Burner на Amix (45 лв) и Lean Xtreme на Driven Sports (65 лева). Мисля да ги пия, както е препоръчано, а 30 минути преди тренировка или кардио, да пия допълнително l-carnitine.

Режимът и тренировките съм ги напипал. Трябва да сваля към 10 кила, от 110 до 100, за 4-5 месеца.

Какво ще препоръчате?

27.01.14
16:19

Super cuts-a, ако се пие както трябва е за доста кратко време.
*Каквото и да си харесаш може към него да добавиш 1-2 грама малинови кетони (продават се на прах и на нашия пазар и със сигурност няма да натоварят бюджета, разфасовка за 2 месеца доволни дози ще ти е към 20 лева). Не са стимулант на нервна система и реално трудно би злоупотребил с тях, макар и препоръчителните им дози да са много малки.
Целта ти е съвсем осъществима и реална.

Йохимбин + зелен чай + ацетил л-карнитин - без кофеин, след като не искаш.

27.01.14
22:22

казано от Adriana Dacheva на 27.01.14, 16:33:

Кефиш ме обаче :) Човека не иска да приема допълнително кофеин, но ти му предлагаш зелен чай! Също забелязвам, че щедро препоръчваш Ацетил Л-карнитин, но никъде не видях да отбелязваш, че трябва да се взима с антиоксидант. Понякога подобна небрежност, може да струва скъпо.

казано от summertime на 27.01.14, 22:22:

Кефиш ме обаче :) Човека не иска да приема допълнително кофеин, но ти му предлагаш зелен чай! Също забелязвам, че щедро препоръчваш Ацетил Л-карнитин, но никъде не видях да отбелязваш, че трябва да се взима с антиоксидант. Понякога подобна небрежност, може да струва скъпо.

За зеления чай - прав си, не знам защо изключих, че той също е богат на кофеин. Моя грешка. За Ацетил л-карнитина обаче не знам дали е точно така - да, препоръчително е да се приема например с АЛА заради увеличаването на свободните радикали от АЛЦ, но лично аз съм го пила и без прием на антиоксидант, и с, не съм видяла негативно въздействие в първия случай. Не смятам, че от един цикъл с АЛЦ за 3-4 седмици е напълно задължителен прием и на антиоксидант, ако се пие продължително време - може би, но трябва да се правят почивки, така че..Все пак моето мнение е просто любителско на този етап и базирано на личен опит и четене на статий, нямам претенции да съм специалист по добавки, всеки сам си претегля информацията и си преценява:)

28.01.14
00:20

Аз без да разбирам много от фет- бърнъри (май пих веднъж някакъв без забележим резултат) искам да кажа за суперкътс че моя фитнес - инструктор го препоръчва горещо, но се оплакваше че нещо му били сменили формулата. Та огледай се какъв си купуваш. 30 лева ми се вижда евтино - аз останах с впечатлението че е нормално към 50+ лева.

Иначе по въпроса за зеления чай да кажа че да, кофеин има, но в 1 чаша е 4-5 пъти по- малко от едно еспресо доколкото зная. Бая запарки зелен чай се искат да докараш кофеина да ти повлияе на фона на 4-5 еспресота дневно. Макар че отначало докато го разучавах зеления чай с предозиране и оставяне за дълго да кисне съм си докарвал треперещи ръце от 2 чаши както никога не съм си докарвал от каквото и да е кафе.

И накрая вече за л=ацетил се обаждам изцяло от любопитство - като говорите за антиоксиданти - не са ли същите, които изобилстват в зеления чай? И по- ефикасен ли е от нормалния л-карнитин? Ако да - защо не го препоръчват масово вместо л-карнитина?

Мнението беше редактирано от Димо на 28.01.14 00:22.

29.01.14
09:46

казано от summertime на 27.01.14, 22:22:

1. Зеленият чай, който е екстракт в повечето случаи съдържа изключително малко кофеин, така че въобще не е проблем да се приема успоредно с кафе. Отделно зеленият чай съдържа аминокиселината Л-теанин, която има успокояващо действие върху НС.
2. Ацетил Л-карнитина не е задължително да се приема с АЛА (когато се приема в дози 2-3 гр.). В тези дози АЛК има антиоксидантна активност, но с преминаването на границата става про-оксидант затова е нужен приема на АЛА.

20.02.14
11:59

Боцнах един Super Cuts 3 и реших да напиша и кратък отзив. С две думи - пълен минус.
Започнах на 03 февруари от 111 килограма, днес ще пия последната доза и се премерих - 109 килограма.

Хаповете ги взимах сутрин след ставане, преди тренировка и преди лягане.
Режимът на хранене беше:
7:00 - овесени ядки
10:30 - 2 малки зелени ябълки
12:30 - Месо с гарнитура и скара около 150 грама
16:00 - 2 малки зелени ябълки със 100 грама сурови ядки
18:30 - тренировка (след нея пия аминокиселини)
20:00 - 6-8 яйца или месо с гарнитура

Тренирах 3 пъти в седмицата с тежести, 3 пъти велоергометър по около 20-25 минути, гледах да ходя повече пеш.
Съгрешил съм веднъж със 150-200 грама пържени картофи и веднъж с едно голямо парче торта.

Не съм очаквал да усетя ефект, но очаквах да има цифрово изражение... Да, ама не.
Тия 2 килограма щях да ги бутна и без тоя хап. За тия пари препоръчвам едни хубави мултивитамини Допелхерц, 10 кила грейпфрут и 10 кила ябълки.
Пълен минус, не бих повторил.

20.02.14
14:21

Само да ти кажа драги, че с ябълки и грейпфрути не се отслабва! Като имаш предвид, че тялото ти се състои преобладаващо от вода и белтък, не знам точно какво правиш с тия плодове. Само като погледне човек как се храниш, и може да му стане ясна твоята ситуация. В сайта поне има тонове материал, по въпроса с храненето.

20.02.14
16:07

Има тонове материал и колко са полезни плодовете между храненията. Като не приемам друго сладко, само те са ми вариант. Не мисля, че половин кило ябълки на ден са препъни камък, това са под 300 калории.
Това за грейпфрутите го казвам главно, защото са основна съставка в Super Cuts 3, наред с червения пипер.

Според мен, спазвайки абсолютно същия тренировъчен и хранителен режим, щях да отслабна 2 килограма за 2 седмици и без Super Cuts 3.
Не препоръчвам.

21.02.14
19:21

Мой приятели ми се похвалиха че са си взели литотропния фет бърнър на амикс и много са се изкефили, дал им доста енергия и са се поизпотили по време на тренировка (а като ги знам как тренират това си е чудо). Аз бих добавила и малко л-карнитин към него за по-голям ефект :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1