27.01.14
21:31
Добър вечер, дълго време правих хийт в парка, но сега в това време немога, въпросът ми е как да го правя на пътеката във фитнеса ? Ако може някой да е точен с секунди и бързината на бягането ще съм много благодарен. Наистина се надявам да не е често задаван въпрос и да е станал банален потърсих, но не намерих отговор.
27.01.14
21:49
Вероятно пътеките там имат подобна програма или поне вариант да регулираш лесно скоростта?
Ако не, може и със скачане на въже да опиташ.
27.01.14
22:25
За програма незнам ще попитам утре, вариант да регулирам лесно скоростта има да, но ми беше интересно някой дали може да каже изпитана програма, която е правил, защото на пътеката мисля , че няма да мога да направя такъв спринт какъвто правя в парка в смисъл с тази скорост. Просто ако някой прави в фитнеса да каже времената и интензивността с която прави.
27.01.14
23:03
А защо не го правиш с нещо друго вместо спринтовете?
27.01.14
23:22
Ами нямам особена причина, просто спринтовете съм чел, че най-много помагат. Иначе ако не се получат спринтовете, мога да си правя и по 20-30 мин. просто след тренировка монотонно бягане и това е. Но ми се искаше някой да каже примерно правя 5 спринта на 12-та степен след това вървя на 5-та 1 минута и има резултат или нещо такова.
Да и азсе интерисувам със какво да го заместя, че в тоя сняги това студено време няма как?
29.01.14
20:27
Младежи, във фитнеса на пътека спринт...? Ами ако се прецака нещо пътеката и спре изведнъж какво правиш, когато си в спринт момента? Да не говорим, че ако аз имам фитнес, не бих разрешил на някой да спринтира там. Извинявам се, за което, но това е самата истина по редица причини. Замени ги спринтовете с нещо друго. Велоергометър е добро, въпреки, че не се сравнява по натоварване с бягането, което може да е и плюс.
29.01.14
21:09
Ами нямам особена причина, просто спринтовете съм чел, че най-много помагат.
Да, спринтовете са най-добрият избор, но
казано от Камен Илиев на 29.01.14, 20:27:
Младежи, във фитнеса на пътека спринт...? Ами ако се прецака нещо пътеката и спре изведнъж какво правиш, когато си в спринт момента?
а и пътечките, велоергометрите и другите измишльотини са си ташак работа.
Аз ти предлагам да спазваш същия протокол, но с други упражнения - набирания, високи изтегляния, суингове, подскоци, тръстъри и бърпети - ако си фен; кофи, лицеви... Всичко със среднодълга амплитуда, което вдига пулса и може да се изпълнява сравнително безопасно, на скорост.
Успех! :)
29.01.14
21:18
На велоергометър Хиит е по-добре, защото пътеката има ускорение, и не може да намали веднага. Аз вкъщи въртя на колелото, и нямам никакви проблеми, а като е хубаво времето - на стадиона.
03.02.14
22:45
Благодаря ви !
04.02.14
00:25
Защо не опиташ една Табата-това е протокол,който се изпълнява във времетраене от 4 минути,през които изпълняваш дадено упражнение на макс за 20 секунди,след което почиваш 10 секунди и така до изтичането на 4 минути.Когато е стидено навън аз правя 16 минутна Табата,която може да включва поне 4 различни упражнения.Последното,което правих беше:
1. Бърпи
2. Чукчета за бицепс с дъмпели
3.Коремни преси
4.Клекове
Ако искаш Табатата може да е само бегова или само силова,както на теб ти харесва.