Sunny Diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.01.14
14:43

От доста време насам чета различни статии и дневниците на редица дами в сайта.Най-после се престраших и аз да започна дневник с цел самоконтрол и най-вече подкрепа.
През последните няколко месеца- дали от стрес, обездвижване качих излишните 5 кг. като в момента тежа около 60 кг./максималното тегло, което някога съм достигала през живота си/ при височина 169 см. Това доста ме стресира и леко отчая.  Натрупаната маса е главно в бедрата и доведе до поява и на целулит- ужаса за много от нас.
Започнах сериозни тренировки по фитнес програма, която приятелят ми направи. До преди това посещавах фитнес залата 3 пъти в седмицата, като наблягах предимно на кардио - пътека, крос тренажор. Явно това нямаше резултат.
Оправих и храненето, като единствена слабост са ми тестените продукти. Сладко по принцип не търся и дори мога да кажа, че не обичам много , но солети, бисквити и крекери доста ям.
Напоследък пропускам закуската и обядвам салата или готова храна от кафенето във фирмата - днес например сирене по шопски.
Вечеря от снощи:
-5,6 скариди + 1/4 риба + салата
-две чаши вино /не съм сигурна дали не трябва да огранича и виното/
Приемам всякакви съвети и ориентир за правилното справяне с килограмите. По принцип няма проблем с отпуснато тяло, но в момента бедрата ми са 2 пъти по-големи от нормалното.

Темата беше редактирана от Yuli Pencheva на 22.01.14 15:13.

Като начало започни да закусваш, спри да се тъпчеш със солети и производните от тоя род, изчисли си един калориен баланс и гледай да се храниш така, че да си в дефицит, но не и калориите ти да са прекалено малко. Пий поне по 1.5 вода на ден и си набавяй полезни мазнини - липсата им в менюто е грешка:)

При всички положения трябва да започваш да се храниш вече... :D ...защото това е боцкане и щипване, не хранене. ;) Трябва ти храна, в която да има качество и да е достатъчна като количество. Адриана ти е казала останалото, което е добро като отправна точка. Хубаво е, че вече имаш опит с ефективността на кардиото. ;)

17.01.14
11:42

Здравейте,
Много благодаря за съветите- ще се постарая да оправя храненето и най-вече да изключа именно тестените крекери и производни.
Малко се забавих с отговора си тъй като вчера приключих серията от новата ми фитнес програма, комбинирана с режим за хранене.
Тренировките включват следнаата последователност.
Тренира се 5- 6 пъти в седмицата.
Тренивовка ден 1: - Неделя
Гърди : Пек дек машина 3х10 с по 15 кг.
        Повдигане на крака от лег 3х15
Гръб: Придърпване на горен скрипец пред гърди 3х10 с 15 кг.
      Хиперекстензии 3х15
Крака: Лег преса 3х15   с 40 кг.
        Клекове със собствено тегло 3х15
Рамо: Раменна преса с дъмпели 3х10 - 4 кг.
      Коремни преси 3х15
Ръце: Бицепсово разгъване с дъмпели 3х10 по 4 кг.
      Трицепсово разгъване на скрипец 3х10 - 10 кг.

Тренировка ден 2- Вторник
Загряване-10 минути на крос тренажор
Гърди : Хоризонтална лежанка 3х10 с 10 кг.
Гръб: Придърпване на хоризонтален  скрипец пред гърди 3х10 с 15 кг.
      Хиперекстензии на една страна 3х15
Крака: Бедрено разгъване  3х15   с 10 кг.
        Бедрено сгъване  3х15 с 10 кг
Рамо: Повдигане на ръце напред  3х10 - 4 кг.
      Повдигане на колена от вис 3х15
Ръце: Бицепсово сгъване с дъмпели 3х10 по 4 кг.

Тренировка ден 3: - Сряда
Само кардио
Крос тренажор- 20 минути
Степер- 15 минути
Пътека -15 минути
Колело - 10 минути
Ако трябва да съм честна бях изморена и повече не успях да направя и даже май малко ги накъсах

Тренировка ден 4- Вчера Четвъртък
Загрявка- 10 минути на крос тренажор
Гърди : Флайс машиина 3х10 с по 15 кг.
Гръб: Придърпване на горен скрипец пред гърди 3х10 с 20 кг.
      Хиперекстензии 3х15
Крака: Затваряне на бедра на аддуктор машина 3х15   с 20 кг.
        Отваряне на бедра на аддуктор машина  3х15 с 20 кг.
Рамо:Разтваряне на ръце в страни  3х10 - 4 кг.
      Коремни преси 3х15
Ръце: Бицепсово разгъване с тесен хват 3х10 по 4 кг.
      Лежанка с тесен хват  3х10 - 10 кг.

Треньорът в лицето на моят приятел, които ми помага вчера се смили и ми опрости упражненията за гърди, тъй като мускулната треска доста ме мъчи.
Тренировка ден 5: днес
Възнамерявам отново да е само кардио

17.01.14
11:47

Хубавото на този дневник е,че ще се опитам чрез него да следя и режима си на хранене. Вчера менюто ми беше следното
Закуска:
Както ме посъветва Адриана, репих да започна да закусвам.
Кисело мляко с мюсли.
обяд- салата
Вечеря: свинска пържола -успях да изям половината. Месото не ми е от най-любимите, но ям тъй като ми трябва и енергия, а само със салати не става.
-зелена салата с домати ,бял сос /вместо олио или зехтин/ + 1 чаша вино

19.01.14
20:07

И след два дни почивка отново се включвам.
Събота и Неделя беше изцяло посветена на релакс, спа и почивка. Два дни с приятеля ми прекарахме във Велинград. Събота направихме 1 часова разходка при страхотно време.
Храна:
закуска- мюсли с прясно мляко.
Обяд- гювече по родопски- сирене, печени чушки, яйце и луканка- общо 200 грама.
Вечерята беше доста обилна-  панирани топени сиренца + тиква с мед и орехи.

Днес ми беше отново ден без тренировка- от утре отново съм в програма.
Закуска/обяд, тъй като поспахме до късно : шницел + шопска салата.
Следобедна закуска - мюсли с мляко
Вечеря-по-лека вечеря , тъй като след два дни обилно хранене ми е тежко - само зелена салата с чери домати.

И както казва приятелят ми : Суплементация 1 ензим за храносмилането

20.01.14
14:35

Мога ли да предположа кой е приятеля:)

Добро начинание с дневника. Ще бъдеш следена изкъсо:)

20.01.14
14:53

Мерси Славко:))) Бързо бях разкрита въпреки, че опитах да се покрия.
Надявам се това да ме държи дисциплинирана:) Това + инструкциите от  Томи за момента дават добри резултати.

20.01.14
15:10

Яяяяя...кой бил тууук. :)))
Ще те следим. :)

21.01.14
10:44

:))) Вчера без тренировка, за съжаление и днес. Тези дни ще подновя картата иначе рискувам да “кривна” от режима, който спазвам.

Хранене 20.01. Понеделник

Закуска/обед- кисело мляко 400 гр. с 2% масленост + мюсли с плодове
Тъй като на работа избора на хранене е ограничен до кафенето, се отказах от боклуците, които така обичам. Обикновено по обяд хапвам салата или готова храна /пилешко с зеленчуци, рядко малко ризото/, но предимно обяда ми се състои от зелена  салата с риба тон/месо/, домати, кашкавал/сирене.

Вечеря: Ужасно прегладнели сме и двамата.
Свинска пържола + ризото със зеленчуци. По принцип се старая, когато правя ризото да използвам минимално количество мазнина. Аз лично приготвям ризотото в стил “Happy Bar&Grill;”- рецептата научих от мой приятел готвач преди години:
- 1 чаша бял/кафяв ориз се сварява.
-в същото време паралелно се запържват зеленчуците по избор. Той използваше зехтин, но аз го заместих с масло и то съвсем малко. Готвя в тефлонов тиган и нищо не залепва. Към зеленчуците добавям половин кубче пилешки бульон- аз използвам Маги.
-добавям сварения ориз към зеленчуците- 3-4 минути ги оставям и добавям 2 яйца, другата половина от бульона, сол . Именно тук е и т.нар. “тайна съставка” на Happy, която не ползвам- а именно 1 лъжица захар.Това аз не слагам ! Но и без него става невероятно вкусно:)
Получих одобрението и на приятеля ми:))) Обикновено той готви вечерите през седмицата- обича сам да приготвя месото си. Когато аз готвя повече клоня към ориз и картофи .
Май снощи беше ден за прегрешения - изядох и 3-4 лъжички крем-пудинг.

Днес 21.01. Вторник
Тъй като няма да има и тренировка днес се старая да имам повече движение- сутринта минах по доста по обиколен път. Направих вече две излизания по служебни задачи, които по принцип не са мои- но пък това означава движение:)
За обяд- най-вероятно пак салата. В кафенето има пиле в сладко кисел сос, спагети, свинска пържола / но със съмнителни качества/.
Дайте съвет- как да действам с обяда- не съм убедена, че само салатите вършат работа?
Вечеря- тази вечер ще имаме гости и сме решили вечерята да е изцяло “морска” - риба, ролца от раци, скариди :)))) любимите ми :D +домашно червено вино

Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 21.01.14 10:46.

21.01.14
13:44

Мюслито сама ли го правиш или е готово? Ако си го правиш сама и влагаш достатъчно “вещества” в него, може да е напълно достатъчно за обяд. Аз обичма да добавям в овесените ядки орехи (или лешници), какаови зърна, стафиди или годжи бери, маково семе, мед и кокосово масло (за да стане по-хранително.
Бульона Маги.... (dull) ...защоооо....

21.01.14
15:11

Не- за сега мюслито е от магазина. Томи скоро направи предложение за домашен микс - и мисля да следваме твоето предложение.
А за бульона- честно казано отговор нямам. Така съм го правила винаги и въпреки, че се замислям за всички Е-та, които има вътре не виждам друг заместител.

21.01.14
17:24

Днес седнах и се зачетох за хранителните режими, но по-задълбочено. Избрах си НВД. Сметките ми показват следните резултати:

RMR=1417,7
Коеф. на активност= 1,375
RMR х  коеф. на активност = 1949,34 калории на ден

т.е. по мои сметки трябва да приемам около 1400 калории на ден.

Проста сметка от последните дни като меню:
закуска: 100 гр. мюсли /слагам една пълна шепа/ + 400 гр. кисело мляко =350 +168 = 518 кал.
обяд: салата - 250 гр. = около 500 калории /много ми се струва за салата- но това виждам като стойност в сайта за зелена салата с риба тон???/
Вечеря: 1/2 свинска пържола /никога не мога да изям цялата/ + салата= 600 кал./ смятам, че пържолата , която успявам да изям  е около 200 грама/ + 400 кал.=1000 калории

И тук е момента да кажа, че или бъркам сметките или е време да се ужасявам, че уж спазвам режим.
Общо: 2018 калории.
Моля помагайте в сметките. Възможно е да бъркам в калкулирането на стойностите на храната. Ако все пак съм права- кое да изключа, променя или направо да пропускам закуската?

Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 21.01.14 17:25.

21.01.14
18:13

Е-тата на Маги са най-малкия им проблем. ;) Аз бих използвала вместо него подправки - куркума, черен пипер, червен пипер,кимион, сминдух...зависи от това какъв вкус и аромат ви допада.
Мисля че много ще си товариш психиката с тези сметки. Просто гледай храната ти да е максимално изчистена, каквото можеш приготвяй сама, които продукти можеш, ползвай домашни.

22.01.14
15:06

Ще следвам съвета:)))
Днес няма да има тренировка.
Закуска : две ябълки
Обяд: салата
Лошото е, че точно сега отново съм гладна а съм хапнала доста за днес..............

22.01.14
15:13

казано от Yuli Pencheva на 22.01.14, 15:06:

Лошото е, че точно сега отново съм гладна а съм хапнала доста за днес..............

Ти сериозно ли ?

Нормално е да си гладна... НИЩО не си яла днес!

22.01.14
15:36

Да така- но на работа избора ми за храна е до сандвичи и страшно ограничен. Сега си направих кисело мляко с мюсли.
По-скоро започвам да се чудя за храна от вкъщи. Храната на работа ми е проблем... а по-добре така отколкото пица, солети- именно за това качих по-рано.

Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 22.01.14 15:41.

KA

22.01.14
15:36

казано от Yuli Pencheva на 22.01.14, 15:06:

Това някаква целенасочена шега ли е ? Нищо чудно довечера и лошо да ти стане преди вечеря.

KA

22.01.14
15:38

казано от Yuli Pencheva на 22.01.14, 15:36:

Да така- но на работа избора ми за храна е до сандвичи и страшно ограничен. Сега си направим кисело мляко с мюсли.
По скоро започвам да се чудя за храна от вкъщи. Храната на работа ми е проблем... а по-добре така отколкото пица, солети- именно за това качих по-рано.

Аз също си нося храна от вкъщи и за да не ми се налага постоянно да готвя имам и ден в който се храня по заведения. Иначе храната от вкъщи има доста предимства, най-малкото си изграждаш навика да си готвиш някакви неща. Същото като тренирането.

22.01.14
15:39

казано от Yuli Pencheva на 22.01.14, 15:36:

Да така- но на работа избора ми за храна е до сандвичи и страшно ограничен. Сега си направим кисело мляко с мюсли.
По скоро започвам да се чудя за храна от вкъщи. Храната на работа ми е проблем... а по-добре така отколкото пица, солети- именно за това качих по-рано.

Е,разбира се,че храна от вкъщи!По-евтино,по-вкусно,по-диетично,по-рационално!Вземай кутиите и започвай да ги пълниш :)

Мнението беше редактирано от The Accountant на 22.01.14 15:39.

22.01.14
15:40

Пържолата от вечеря отива за работа-иначе много изгладнявам последните дни :)

22.01.14
15:50

Значи започни да готвиш по 2-3 пържоли ,за да имаш и за работа на другия ден.Зелена салата ще те засити на работа и ще те държи сита,или зеле.

23.01.14
11:53

И така днес се събудих в страхотно настроение. Вчера успях да се наспя от доста време насам.:)))
След дългият ден, в който ме измъчваше глад, вечерята не беше особено добре балансирана:
-кюфтета, печени картофи +лютеница.
Като цяло нищо не свърших:)
Днес обаче стриктно следвам режима:
-закуска: мюсли с кисело мляко
обяд: с колегите ще хапнем в заведение, което решава дилемата ми с обяда за днес
Тъй като и днес няма да има тренировка /на заплата ще подновя картата/ реших тази сутрин да си удължа пътя към работа. Тъй като винаги идвам 15-20 минути по-рано, днес реших вместо да се размотавам в офиса, да използвам времето за ходене. Направих обиколка на квартала, което бързо ме разсъни и концентрира за работа.

23.01.14
16:36

Споко, говорено е - от утре вечер сме пак във фитнеса, че и на мен ми писнаха тия 3-4 дена лежане.

27.01.14
17:20

И след кратка пауза отново влизам в ритъм.
Вчерашната тренировка беше по-скоро разгряваща -само кардио:
15 минути колело
20 минути пътека
10 минути крос тренажор

Хранене:
закуска- пропуснах я тъй като станах късно. За сметка на това изпих 3 кафето до към 1 на обяд
обяд - свинска пържола + малко варени картофи
вечеря- зелена салата с риба тон, чери домати и 2 лъжици царевица + няколко парчета наденица /откраднах си от приятеля ми, но нямах апетит за повече/

Днес 27.1.2014
Закуската ми беше кисело мляко с мюсли
Обяд: зелена салата с краставици и домати, сирене
Вечеря- 200 гр. наденица /в сурово състояние/ + зелена салата 
1 ензим
Тренировка :
Загряване: 10 минути на крос тренажор
Гърди : Пек дек машина 3х10 с по 10 кг.
Гръб: Придърпване на горен скрипец пред гърди 3х10 с 20 кг.
    Хиперекстензии 3х15
Крака: Лег преса 3х15   с 40 кг.
      Клекове със собствено тегло 3х15
Рамо: Раменна преса с дъмпели 3х10 - 4 кг.
      Повдигане на колена от вис 3х15
Ръце: Бицепсово разгъване с дъмпели 3х10 по 4 кг.
Коремни преси 3х15
Кардио- пътека 10 минути

Мнението беше редактирано от Yuli Pencheva на 27.01.14 22:28.

28.01.14
13:39

След вчерашната тренировка съм страшно схваната- всичко от кръста нагоре боли. Днес май ще е само кардио:)
Тъй като преди малко минах на зъболекар, все още не съм яла нищо. Напоследък свикнах с по-силна храна и сега за моя голяма изненада ми се яде месо- като се има предвид, че не съм месоядна /с изключение на пастърмата и сухите мезета/.
Вече мога да отчета макар и малък резултат- 1 кг надолу, но за постоянно. Преди килограмите ми варираха +-1, а сега съм свалила около 1-1,5 :))))) Нямам навик да се меря като обиколка на гърди, крака и т.н., но като цяло виждам , че съм се стегнала доста:)
Има още доста време до постигане на поставените цели. :D

28.01.14
13:53

Браво за месото и за отбелязания резултат.
Бицепсовото е сгъване :P

28.01.14
13:56

В програмата, която си разпечатах вчера  пишеше разгъване :D ти си треньора :D

30.01.14
09:28

Във Вторник не успях да се сдържа и прегреших с тестени крекери- “лучени кръгчета”. След зъболекаря както бях изгладняла реших да “наваксам”, след което разбира се ми беше доста тежко и се отрази и на тренировката ми.
Вторник- 28.1.2014
Хранене:
Закуска: мюсли с мляко
Обед: салата
Следобедна закуска: лучени кръгчета
И тук трябва да си кажа всичко изядох след 1 часа - може би затова не можех да мръдна после. Наистина смятам да не го повтарям.
Вечеря: пица с блат от кайма:)))) Доста се чудих преди да видя какво представлява как може да се направи пица от кайма. И така това е рецептата: 5 00 гр. свинска кайма + 2 яйца + 100 гр. фин овес за блата, отгоре - малко лютеница, гъби, чушки, микс замразени зеленчуци /грах, царевица, моркови/, 4 яйца и кашкавал.
Изядох 1/4 от нея +2 чаши червено вино

Тренировка: кардио
15 минути крос тренажор
20 минути - колело
10 минути пътека

Сряда 29.1.2014 - ден без тренировка
Хранене
Закуска- мюсли с мляко
Обяд- салатас домати,краставици и сирене,чушки- 300 гр.
Вечеря- 250 гр. риба + 2 чаши вино  и 4 сухара с бял хайвер

30.01.14
10:25

Другия път в Плевен, ще минеш на инструктаж:)

30.01.14
10:30

казано от slavko на 30.01.14, 10:25:

Другия път в Плевен, ще минеш на инструктаж:)

Точно това бях започнала да пиша и аз. ;)

30.01.14
11:02

Само да не направи големи мускули :).
Шегувам се де, тоя страх сме го преодоляли ;)

30.01.14
11:08

Ти няма да присъстваш на инструктажа, който ще се води от Марги За Юли.
Теб ще те мъча в някоя зала или горе на стадиона, ако е хубаво времето:)

30.01.14
12:16

Страхотно-много съм навита:)))))
За мускулите страха отмина- но само да направя и един мускул повече ще има рекламации и обезщетение :D :D :D
За сега се старая да следвам режима и спорта :D Но много ще се радвам и на женска намеса в напътствията:)))) Марги много ще се радвам на подобен инструктаж.
Но като цяло ми се струва, че резултатите ще станат ужасно бавно:( при мен

30.01.14
12:20

Я дайте съвет как да се преборя с тези солети и сухари - не съм гладна, но понякога страшно ми се дояждат, както във Вторник.

30.01.14
13:04

Сурови ядки ;)

30.01.14
15:47

...или какаови зърна с няколко фурми

31.01.14
09:25

30.1.2014-ден без тренировка
Хранене:
Закуска: мюсли с мляко
Обяд: свински карета с гарнитура 1/2 зелена салата,1/2 печени картофи
Вечеря: 1/4 плескавица, гарнитура зелена салата + 5-6 картофчета
Прегрешение- пуканки + кола /бяхме на кино/ и не пропуснахме

Днес закуска: кисело мляко
Нещо напоследък ми става тежко като се храня по три пъти на ден- все едно храната ми идва в повече. Може би за сега ще спра мюслито да видим как ще е.

31.01.14
09:47

Вчера като го коментирахме, не се сетих, че проблемът може да е киселото мляко, защо не хапваш малко по-калорични храни, за да си набавяш калории и макронутриенти с по-малко храна в стомаха?
Марги, произнеси се и ти ;)?

31.01.14
10:50

Сега пробвам със сурови ядки- кашу:) мисля, че ще пропусна обяда

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1