Дневника на Мира

Темата е заключена.

28.01.14
09:50

Здравейте ! :) На 25 години съм ,тежа 48 килограма (искам да сваля поне още 2 3 килограма така се чувствам просто по-добре) и съм висока 165 някъде,от около 2-3 месеца ходя на фитнес. четох някои дневници и искам помощ :( ако може да ми помогнете с това какво трябва да ям или дали мога по по-малко да го консумирам,защото искам да постигна релеф особено на корема, а са ми казвали,че е много трудно особено за корем.Искам много да си стягам краката и правя все повече упражнения във фитнеса и в повечето случеи повече тренирам крака там.

Темата беше редактирана от Никол Илиева на 30.01.14 00:13.

28.01.14
11:16

Здр.погледни другите какво консумират или прочети малко в сайта и ще разбереш ,като искаш да наблегнеш на корема и на краката е логично да правиш повече упражнения и да ги натоварваш повече тях ,но ако се храниш лошо и няма баланс трудно ще постигнеш релефа ,който искаш.Може да свалиш 2-3 кг. и да направиш релеф,но ако спреш да тренираш пак ще си ги върнеш за това трябва постоянство и воля.Успех :)

28.01.14
21:32

Благодаря ! ;)

28.01.14
21:33

Благодаря ! :P

28.01.14
21:39

Също да попитам кардиото помага ли и за стягането на корем?

28.01.14
21:51

казано от Мирослава Атанасова на 28.01.14, 21:39:

Също да попитам кардиото помага ли и за стягането на корем?

Пряко - слаба работа. Косвено - разбира се. А и какво значи стегнат корем? Ако виси, значи има мазнини и разширен стомах. Първото се променя с хранителен режим и работа върху метаболизма (от тренировки с тежести през добавки и т. н.), а второто - само с хрантелен режим. При всички случаи опираш до храната.

П. П. Сега видях, че си 48 кг на 165 см и на всичко отгоре едва на 16 години, затова ще поясня много точно. Горното “хранителен режим” да се чете като “балансирано, богато на фибри, зеленчуци, ненаситени мазнини и белтъчини хранене, в което липсват рафинираните мазнини, захарта и производните й, а зърнените и нишестените храни са малко”. В никой случай диета от типа “ябълки и чай”!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.14 21:54.

28.01.14
21:55

Самото кардио нямам как и не стяга самият корем,изчиства от мазнини,като изразходва енергия и си на калориен дефицид.Коремните упражнения ще укрепят корема,но паралелно на него трябва да тренираш и кръста.Не ти препоръчвам коремни преси,а повдигане на краката от вис или от лег...
Конкретен отговор на въпросът ти  е НЕ.

П.П. Като цяло изометричните упражнения,като планк ще ти помогнат.

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 28.01.14 21:59.

28.01.14
21:58

Точно там е, че имам голям проблем с храната, не знам на какво да наблегна точно в момента това разглеждам в сайта :3

28.01.14
21:59

Значи ще се опитам да си изготвя хранителен режим и давам повече упражнения :)

Сподели как се храниш в момента,за да видим евентуално откъде идва проблемът :)

28.01.14
22:59

на ден ям по 1 2 шоколада не мога без шоколад опитвала съм се да го измествам с плодове като банани и т.н. , но просто не успявам. Ям повече черен препечен хляб с сирене, кашкавал. Преди ядох яйца, но ми е много гадно като ги ям без сол, също ям и кисело обезмаслени мляко.Наблягам и на плодове като мандарини, банани, портокали и така. Поне два три пъти в седмицата ям и свинско месо..

Да, проблемът ти определено идва от храненето :) Поразгледай малко женските дневници тук и виж как се хранят повечето момичета - трябва да приемаш повече източници на протеин, полезни мазнини, да ограничиш сладкото - 2 шоколада на ден.. извинявай, но е много. Храниш се предимно със захари - шоколад, фруктоза - плодове. Обезмасленото мляко също не е добър вариант - по-добре пълномаслено.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1