10.11.05
18:40
Сега започвам тренировки на 16 години сам въпроса ми е по колко грама протеини трябва да взимам на ден и по колко пъти, имам предвид протеини за маса.
препоръчвам ти млечнояйчен протеин :wink:
В тренировачен ден взимай по 2 пъти-преди тренировка(30 грама) и преди лягане(пак 30 грама)
В нетренировачен ден само преди лягане(30 грама)
10.11.05
21:02
по 2,5/3 гр. на кг телесна маса. Ако си 70 кг. трябва на ден общо да приемаш между 175 и 210+ грама протеин. Ако не можеш от храна да го набавиш тогава се пие този протеин на прах, за който предполагам и питаш. От протеина като хранителна добавка - 1 доза суроватъчен протеин след тренировка ще ти е достатъчен.
пфф мансон кво ме напрай бе човече , пича сега тръгва на тренировки не на състезание..@jesus в началото го караи по полека , направи си програма , разгледай сайта всичко с времето си..
10.11.05
22:13
пфф мансон кво ме напрай бе човече , пича сега тръгва на тренировки не на състезание..@jesus в началото го караи по полека , направи си програма , разгледай сайта всичко с времето си..
С такъв ник, не би му било проблем :evil:
11.11.05
13:18
Момчето ходи с мен на фитнес щот ми е приятел и му казвам се че не
треа да набляга само на протеин на прах а да яде здравата храна
богата на белтьци
11.11.05
18:14
Много общо е това колко грама на ден да взимаш.То при различните протеини е различна доза(в повечето случаи).На кутията им си пише за колко килограма колко протеин се взима на ден.
И не забравяи че протеините са добавка към храната, а не храната към протеините :wink: