Акне и хранителни добавки

Здравейте.Видях че има доста такива теми,но не открих нищо по моя случай.На 23 години съм и от около 6 месеца водя война с акнето.Появи се в следствие на неправилно лечение от страна на кожен лекар и вместо да ми помогне влоши доста нещата.Сега пия антибиотик по схема и използвам козметика,предписана ми от дерматолог.Но от 3 седмици тренирам сериозно,спазвам хранителен режим и приемам хранителни добавки.Та исках да попитам дали те оказват влияние на акнето - пия креатин,аминокиселини,диуретик,фет бърнар и протеин,който е бавно усвояващ се и го пия с вода,не с прясно мляко.Според дерматолога трябва да ги спра,макар че няма никакво влошаване за сега.
Благодаря предварително

29.01.14
11:33

Ами аз миналата пролет пиех креатин и целият ми гръб беше в акне.Преди да почна да го пия пак си имах акне,за това не мога да кажа,че със сигурност е от креатина,но доста хора ми казват,че е от него...

29.01.14
12:36

Съчетаваш креатин с диуретик .. интересно.

Не съм обяснила правилно преди пиех диуретик,вече не.А при мен акнето е само по лицето и няма промени след креатина,за това и аз не знам на какво се дължи

29.01.14
14:28

Няма как да е от креатина. Не е хормонно стимулиращ продукт. От протеина е по-вероятно, ако е суроватъчен, понеже се прави от мляко, а млякото има отрицателен ефект върху акнето , понеже има хормон наречен ИГФ-1, който не оказва положително влияние върху акнето. Твърде вероятно е също, захарите в добавките да предизвикват акнето.

Мнението беше редактирано от Calion на 29.01.14 14:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1