28.01.14
23:47
От няколко седмици забелязвам че след като съм писал (10-15 минути) или след 1-2 часа работа на компютъра ми се схващат малкия и безименния пръст на дясната ръка, усещам дискомфорт в предмишницата и леки болки в китката..схващането не е до такава степен, че да изтървам химикала или да не мога да си сгъна пръстите, но е много неприятно и задължително трябва да направя почивка 20-30 минути и да си раздвижа хубаво пръстите за да продължа работа..не съм тренирал от 5 месеца понеже 3-4 часа след тренировка ме заболява лакътя, рамото (само когато си прибирам ръката към тялото) и дискомфорта в предмишницата се увеличава.. след една тренировка (40-50) минути С ДЪМБЕЛИ 10 килограма задължително трябва да направя почивка от 10 дни за да ми отшумят болките..бях на невролог каза ми че било от пренатоварване и да почивам.. да ама аз вече почивам 5 месеца и дискомфорта си стои както и болките след дори и малко натоварване.. някой знае ли от какво се получава това?..да уточня.. запознат съм със медиалния нерв и мога да кажа, че не е от него, но не съм сигурен дали въобще е от някой (който и да било) нерв, понеже съм запознат само с медиалния.. затова реших да попитам тук, надявам се да ми помогнете :)
Темата беше редактирана от Иван Иванов на 28.01.14 23:52.
29.01.14
08:44
Мисля, че твоя проблем не може да бъде разрешен във форума. Отивай на друг лекар.
29.01.14
09:36
Внезапна поява на дискомфорт на ръцете
внезапна поява на остра болка в областта на ръцете, водеща до дискомфортни състояния.
Внезапната поява на дискомфорт на ръцете може да се дължи на редица причини и заболявания като лодковидна фрактура, карпално-тунелен синдром, тендинит на Куервейн, фрактура на Коле, фрактура на Смит, фрактура на Бенет, ревматоиден артрит, остеоартрит, невралгия на раменния сплит, сирингомиелия и други.
от framar.bg прочети в този сайт и може да намериш някои отговори пробвай при друг лекар или със народна медицина.
Щом ти отвръщат с болки на дясната ръка значи има причина и трябва да е намериш каква е .
пробвай с нещо акупунктура и др.
Интересен факт е че симптомите са еднакви и се появяват едновременно за кутрето и безименния пръст и включват проблем със сгъването. Тези два пръста се задвижват за сгъване от едно и също сухожилие.
И да - разбира се че трябва да потърсиш лекар. Фитнеса си е фитнес, но това не е медицински форум.