Мазнини и суроватъчен протеин

Прескочи до:
ММ

29.01.14
18:38

Здравейте на всички.  Това което искам да попитам е следното. Имам доста подкожна мазнина. В края на всяка тренировка с тежест правя кардио тренировка около 20-25 минути. Напоследък задочнах да свалям. Мой приятели който тренират от по дълго време от мене ми казват да пия суроватъчен протеин . Искам да знам с наличието на много подкожна мазнина ще е ефективен ли протеина .  Става дума за този продукт: On Gold Standart 100% . Според тях с кардио след всяка тренировка и с този протеин ще има голям ефект , но искам да разбера вашето мнение .

14 години 181см 88кг

29.01.14
19:11

Колко да си мазен ти си висок не можеш ли да се снимаш да видим колко си мазен.Аз съм на 15 176 82 кила бях сега съм 78 и не бях толкова мазен и да протеина ще е ефективен

Мнението беше редактирано от razer чиликов на 29.01.14 19:12.

ММ

29.01.14
19:21

Повярвай ми има много мазнина . Но мисля , че имам добра диета много белтъчини малко мазнина . Правя кардио често. Снимка ще сложа след малко .

29.01.14
19:37

ок ще видим а ти колко време и колко кила си си наумил да сваляш

ММ

29.01.14
19:54

Тва е снимката личи си колко много мазнина има . Като пипнеш корема е все едно мек чаршав. Значи аз искам да сваля поне 9-10 кг мазнина . И тука е това протеина как би ми помогнал с толкова мазнина. Ще свалям ли ако го взимам

29.01.14
20:06

ако бях на твойто място щях да стана около 90 95 кила и тогава да чистя .ти не си много мазен почти ти се виждат коремните мускули но ти си знаеш .Според мен 5 6 кила ще се изчистиш достатъчно за два месеца ще си 6 точки .Протеина ще ти помогне да запазиш мускулната маса .Аз пия аминокиселини след тренировка и на тях ефекта е същия

ММ

29.01.14
20:11

Виждат се малко понеже правя често кардио . Един приятел вика изчисти и гърмиш. Тоест си много добре. Значи ми казваш , че няма проблем да пия протеин. Аз за този който са ми препоръчали On Gold Standart 100% , добър ли е .

29.01.14
20:23

Какво разбираш под добър ;д. Добър за производителите, хубава цена са лепнали. Изяж 100 грама пилешко месо и ей ти протеин. Хем и мазнини ще чистиш от пилешкото, доколкото знам има и Карнитин в него.

Мнението беше редактирано от Scorpi на 29.01.14 20:24.

29.01.14
20:27

Нека си пие протеин, няма лошо .. може да неможе да не иска да яде натъпканото с хормони пилешко.

ММ

29.01.14
20:29

Нямам никав проблом с пилешкото , но той е прав , че има твърде много хормони. Само ме притеснява чистенето когато пия протеин

ММ

29.01.14
20:36

И ако може някой да сподели мнение относно On Gold standart 100%

29.01.14
20:37

От снимката ако свалиш 10 кг мазнина и очите ти ще хлътнат до темето, а бъбреците ти ще се веят в корема като чанове, вързани на трепетлика в балкана. Хапвай си храна, нормална и се движи и няма да имаш проблеми с релефа на твоята възраст.

29.01.14
20:40

Добър е голд стандарта, но лично мисля, че Синтра-6 е по-добър.

29.01.14
20:42

казано от Максимилиян Малчев на 29.01.14, 19:54:

Тва е снимката личи си колко много мазнина има . Като пипнеш корема е все едно мек чаршав. Значи аз искам да сваля поне 9-10 кг мазнина . И тука е това протеина как би ми помогнал с толкова мазнина. Ще свалям ли ако го взимам

Човек, ти си много слаб. Какви 9-10 килограма искаш да сваляш?

29.01.14
20:44

казано от Storm на 29.01.14, 20:42:

казано от Максимилиян Малчев на 29.01.14, 19:54:

Човек, ти си много слаб. Какви 9-10 килограма искаш да сваляш?

Човекът иска да има релеф на костите сигурно, от къде да знаем? :D

29.01.14
20:45

То по принцип когато увеличиш протеина и намалиш въглехидратите, тогава и тялото започва да чисти. Освен протеина трябва да се увеличат и полезните мазнини, белтъчините и тн. както й да е...
Защо вместо да даваш 100+лв. за протеин “иначе си е добър продукта” не разпределиш парите за по качествено хранене. Тоест всеки ден да ядеш пилешко, ядки, яйца, млечни продукти, салати и тн.
Все пак протеина е хранителна добавка, не очаквай големи резултати. Просто ти спомага към диеатата и в дни в които просто няма как да си набавиш нужния протеин чрез храната.
А и суроватъчен протеин за 14 годишен, който едвали разбира от диети и суплементация... еми само ще си дадеш парите на вятъра.

Мнението беше редактирано от avitohol на 29.01.14 20:47.

ММ

29.01.14
21:00

А е пичове . Вие не сте в час . От снимката са вижда мазнината. Искам да я разкарам . И слаб съм ама друг път . Не не искам релеф на костите а да няма мазнина а чист мускул.

Мерси сега ще го проверя този Синтра-6

29.01.14
21:02

Ами като няма мускул какво искаш да се види?

ММ

29.01.14
21:04

Виж човек. Искам да махна мазнина и да прая чист мускул . За това питам ДАЛИ СТАВА ДА СЕ ПИЕ ПРОТЕИН ПРИ СВАЛЯНЕ НА КГ МАЗНИНА

29.01.14
21:06

Прави каквото искаш. Ама ти казвам, че като почнеш да качваш после, малко или много ще качиш и мазно.

29.01.14
21:15

Това което вижда от размазана снимка, е едно отпуснато тяло и пача. Тая пача, може и да от мазнини, но според имаш много вода, която трябва да разкараш. С кардио само не става, трябва си и стабилни тренировки, и хранителен режим. Ти си просто супер отпуснат! Протеина е храна, а не хапче за отслабване. Ако нямаш възможност да се храниш пълноценно, вземи си протеин и пии. Пише се Синта 6, и той е заместител на храненето, т.е. друг клас продукт е. Вътре има повече въглехидрат, за да те държи сит поне два три часа.

29.01.14
21:16

Няма такова нещо като ЧИСТ МУСКУЛ, освен ако не си на стероиди :D “дори и тогава не знам дали е възможно”. С качването на мускулната маса идва и повишаване на телесните мазнини.
Искаш мнение а не го приемаш, прави си каквото искаш.
Аз като бях на твоите години мислех само за какички и футбол пред блока. Дори и интернет нямах.
Само на 14 си, тепърва навлизаш в пубертета и тялото ти тепърва ще се развива. Не ти трябват хранителни добавки.
Ама като си толкова настоятелен, похарчи парите на родителите си за нещо което после ще го изпикаеш...

29.01.14
21:18

аз ти казах как според мен е най-добре да качиш още 10 кила за 3 4 месеца и постепенно можеш да изчистиш и пак можеш да си пиеш протеини и да ядеш обаче гледай да се храниш чисто храни като месо яйца риба зеленчуци плодове  ориз спагети боб  картофи .сладко ако не ядеш още по добре ,чипсове всякакви боклуци искаш чипс изяш 200 300 грама картофи на фурна :D и с те1ение на времето хем ще качиш хем ще се изчистиш .моето мнение е такова да видим другите какво мислят.

ММ

29.01.14
21:38

Така сега . Да си купувам добавки нямам никакъв проблем и не знам какво от от това , че съм на 14 е проблем да пия добавки. И тва ,че съм на 14 също не означава , че не си падам по яките момиче и че не харесвам футбол. точно обратноото..Казвам ви пак .тренирам здраво често правя кардио. За жалост от скоро .  Ям правилнаата храна . Не ям боклуци,сладко, фаст фууд и подобни гадости . За храната не се притеснявам . Но ми казаха , че добавки ще помогнат

Извинявам се за снимката ето я пак .  Соред мене се вижда мазнината . Но просто не камерата а огледалото не бива:D

29.01.14
22:33

и според мен нищо не пречат добавките и аз ги пия от тогава т 14 годишен и нямам проблем даже сам най-силен от моя клас а аз уча в спортно училище .пил съм много видове добавки и съм си жив и здрав пий няма проблем според мен

казано от Максимилиян Малчев на 29.01.14, 21:38:

Така сега . Да си купувам добавки нямам никакъв проблем и не знам какво от от това , че съм на 14 е проблем да пия добавки.

Това, че си на 14 години значи много неща - организмът ти активно расте и се променя. За да не навлизаме в подробности - твърде малка част от добавките биха имали ефективност при теб, която да оправдае приемането им. Протеинът със сигурност не ти трябва, ако се храниш правилно и достатъчно. От друга страна сме говорили много за този, който са ти препоръчали - нека не те мързи да ползваш търсачката.

Ям правилнаата храна . Не ям боклуци,сладко, фаст фууд и подобни гадости . За храната не се притеснявам .

А трябва да се притесняваш. Щом като нещата не се получават - значи има проблем именно при храната.
Изброеното от теб все още е далеч от характеристиката на едно добро хранене.

Но ми казаха , че добавки ще помогнат

Със сигурност можеш да се съмняваш в знанията на тези, които ти препоръчват това.

казано от razer чиликов на 29.01.14, 22:33:

и според мен нищо не пречат добавките и аз ги пия от тогава т 14 годишен и нямам проблем даже сам най-силен от моя клас а аз уча в спортно училище .пил съм много видове добавки и съм си жив и здрав пий няма проблем според мен

Кои добавки са подходящи?
Да изброя ли добавки, които са безсмислени за него?
Да изброя ли добавки, които биха могли да му навредят?
Предлагам да не бързаш с едрите приказки...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.14 23:28.

30.01.14
00:26

добавки като витамини,омега-3 аминокиселини примерно защо да са вредни за него и с какво са вредни? Кои добавки няма смисъл да взима за 14 годишен?

Мнението беше редактирано от razer чиликов на 30.01.14 00:26.

30.01.14
11:00

То аз си взех рибено масло отзаде пише, консултирайте се с лекар, ако сте под 18. Баси ..
Към автора: Нали знаеш, че ако искаш да качваш ММ трябва да приемаш 2гр. протеин на телесно тегло. Като си вземеш голд стандарта само тази дозичка 24 грама няма да ти помогне, не вярвам да тежиш 12 кг. Преди всичко намери начин да приемаш протеина. То аз открих, че в фитнеса където ходя дават дози протеин за 50 стинки .. тва по 2 дози на ден ти е 30 лева на месец, голд стандарта за 60 лева ти е за 15 дена по 2 дози. От твойте пари вземи си фъстъчено масло и нещо такова, пък нека от фитнеса да ти правят протеин, че по-евтино. Глей да приемаш поне 100 грама на ден. Аз от 11 годишен тренирам и съм пил от протеините на батковците, ама да ти кажа 1 година отиде на вятъра без резултат, щот кат не ядеш :Д.

казано от razer чиликов на 30.01.14, 00:26:

Кои добавки няма смисъл да взима за 14 годишен?

Според братовчед ми не трябва да взимам азотни бустери, защото щели да ми навредят повече, отколкото да ми помогнат. Незнам иначе.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.14 11:22.

казано от razer чиликов на 30.01.14, 00:26:

добавки като витамини,омега-3 аминокиселини примерно защо да са вредни за него...

Тук си категорично прав - такива добавки той може (а е и препоръчително) да приема. Не е добра идея, обаче, да поставяш всички добавки под един знаменател - затова реагирах остро. Когато говорим за добавки е добре да конкретизираме, за да не стават недоразумения. Защото утре друг неориентиран младеж ще погледне темата и ще реши, че предтренировъчния стимулант и хормонално стимулиращ продукт ще му донесат лесно така желаната мега-мощна и гигантска мускулна маса без опасност от усложнения. Да, ама не - резултатите ще го изненадат неприятно. В тази тема съм споделил виждането си по въпроса за добавките и хората на вашата възраст, яркият му цвят е резултат от одобрението на много от най-знаещите хора в този форум.

Та по темата.
Може ли питащият да приема суроватъчен протеин? Да, може.
Може ли протеинът да му навреди? При правилна употреба - не.
Ще му помогне ли да свали мазнини? Не, това зависи от други фактори.
Ще му помогне ли да качи мускулна маса? Не, това зависи от други фактори.
Има ли смисъл да купува протеин, ако наистина се храни качествено? Не.

Въпросът не е в това дали може да пие протеин или не. Въпросът е в това той да подходи по начин, който ще му донесе най-добър ефект. В случая протеинът е фактор с твърде малко значение за постигането на желаната от него цел. Затова е по-разумно да насочи всичките си усилия в поддържането на качествен режим - хранене, тренировки и почивка. Ето това е отговорът, който прави BB-Team форум различен от другите спортни медии.

Пиша това въпреки обвинението, че ние нещо не сме в час.
Изобщо не е сигурно дали точно ние не сме в час.

30.01.14
11:29

Но защо на някои омега 3 таблетки и аминокиселини пише да се консултирам с лекар преди уподтреба? Просто ми е чудно, ако някой може да ми отговори.

ММ

30.01.14
11:51

така аз добро хранене имам. ям много яйца,риба,пилешко по по малко че има много хормони. ядки също ям. мисля , че голд стандарта ще е достатъч погледанто като грамове протеин. на фитнеса където ходя има само един протеин и ми казаха не бил добър изобщо. за парите нямам никав проблем .

Изобщо не разбираш това, което се опитваме да ти кажем. Ако трябва да съм по-точен - просто чакаш определен отговор, който да потвърди съветите на изключително знаещите ти приятели. Действай и това е... явно някой не е в час.

30.01.14
13:17

+На мен ми е интересно защо се доверяваш на твоите приятели ,че разбират/знаят повече от някой във форума.Протеина не е магическото прахче всичко се постига с много години труд хранителни режими.Давам пример с колтуристите макар да нее много коректно да си видял някой много як на 14-15 години всичките са на 22-38 години средно

ММ

30.01.14
13:36

Ок де , ко да прая тогава

30.01.14
13:45

Хранителен режим, кво. Какво разбираш под “добър протеин” .. все едно да кажеш добро яйце. Намери начин да си набавяш протеините, и не си давай парите за глупости. Иначе може да си купиш аминокиселини, които да пиеш преди и след тренировка за възтановяване, а и ще извлечеш много по-голяма полза, отколкото тоя “ГОЛД стандарт” дето си мислиш, че е някаква магия, а всъщност ти се равнява на 3 чаши прясно мляко. Не че съм скаран с добавките, ама пия мултивитамини сега и ям. А резултатите не са лоши за 1 година към 15 кила качих, но при мен историята е друга, ти ше сваляш ли кво ше праиш де да знам. И не протеина няма да ти помогне да отслабнеш, та това е храна. За отслабване мисля, че имаше някви фат бърнари, ама такива глупости незнам дали си струват или ще навредят.

За корема мисля, че имаше накакъв “термо колан”, незнам дали си струва към 18 лева струваше.

Мнението беше редактирано от Scorpi на 30.01.14 13:47.

30.01.14
13:50

както казах аз пия аминокиселини след тренировка някои не са скъпи. ти щом го имаш пий го протеина храненето ти казваш че е добро опиши днеска какво яде и какво ще ядеш ?

30.01.14
13:52

И напиши НАИСТИНА какво ще ядеш. Аз като си писах дневника викам айде да скрия някои работи, ама написах ги к’во да правя .. кексчета .. тнт . ;)

30.01.14
13:58

Извинявам се предварително на Кольо, но леееко ме афектират такива теми. Евала за усилието, което си положил да обясняваш. Жалко, че главите им са масово пълни с въздух и не оценяват, че им се дава почти наготово.

казано от Максимилиян Малчев на 30.01.14, 13:36:

Ок де , ко да прая тогава

Ми кат’ ие ‘Ок’, ‘що питаш ‘ко да праиш?
Да четеш можеш ли? Защото явно писането ти е труден процес.

Сега ще ти кажа какво да правиш - на първо време разбери, че когато някой е отделил от собственото си време (което, повярвай ми, за един работещ и трениращ човек е почти безценна суровина) за да ти даде аргументиран и смислен отговор на въпроса, е редно поне да се замислиш над думите им.
На ‘второ време’ - отваряш и четеш. Факта, че си на незнамсиколкосигодини не те прави автоматично специален, че другите да са длъжни да правят каквото и да било вместо теб.
Имаш форум тук. Имаш интернет. Имаш книги (да бе, те били полезни, да не повярваш?!).
И после взимаш информирано и обосновано решение на базата на всичко научено. А за да си мъничко по-сигурен, можеш и да споделиш решението си, за да чуеш мнението и на другите хора.

Ще ми се наложи да повторя, това което далеч по-умни от мен вече са ти написали, пък белкем ти влезе в главата.

Научи се какво е ‘правилно хранене’ и се храни така. Научи за какво и как точно служат добавките и АКО прецениш, че имаш нужда от тях - ползвай тези, които са ти нужни. Но само и единствено, когато имаш нужните познания за това.
Далеч няма да стигнеш ако просто хвърлиш на мама и на тате парите за протеин или каквото и да било, защото някой си така ти бил казал.

Обиждай ми се, ако решиш, аз от такива скруполи не страдам.

Дерзай.

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 30.01.14 13:59.

ММ

30.01.14
20:22

така това което ядох днеска:

закуска -1кофичка кисело мляко с нестле фитнес
обяд- 300гр пилешко и 100гр суши ( знам малко прекалих с яденето )
вечеря- 2 яйца бъркани с касхкажал и сирене

тва е всичко което ядох днеска . тренирах бицепс + 25 мин кардио .

Така на хора дет не ги познавам няма как да се сърдя просто. За тия аминокиселини не знам нищо и никои не ми ги е споменавал. ако може малко повече информация.

30.01.14
21:50

Тренираш бицепс ,а искаш да чистиш мазнини ... че пък и с добавки!!! :D

п.п. Скачай в джаза момко и след година ще се срамуваш от тази тема!

Мнението беше редактирано от sapuna на 30.01.14 21:55.

ММ

30.01.14
22:25

Пич , нищо не ти разбрах. Кво лошо има , че съм праил бицепс

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1