Прием на казеин и ZMA преди лягане?

30.01.14
04:24

Здравейте на всички.Прочетох статиите за казеин и зма но не успях да намеря отговор на въпроса си който е:
Имам протеина на ON казеин и зма на now foods въпроса е как да ги приемам като на змa-тo а и в статиите от форума пише да се приема 60 минути преди лягане на празен стомах и ако все пак се приема да се избягват храни с калций.Точно тук е проблема на опаковката на протеина отзад пише vitamin a-0% “;vitamin c-0% ; calcium 50%; iron-0% ; Та как ще е удачно да го пия като с казеина ям и ядки малко.Вечерята ми е 2-2,5 часа по рано.Ще се радвам ако някой даде вариант понеже вече съм ги купил.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.01.14 09:24.

30.01.14
09:50

Вариантите са два:
1. Преместваш ЗМА-то между храненията в по-ранната част на деня, а вечер си пиеш казеина преди лягане.
2. Приемаш ЗМА на гладно преди лягане и не пиеш казеин. Казеина може да го продадеш на някой или да го пиеш по друго време на деня.

30.01.14
13:43

аз си правех казеина в шейкъра и ги пиех змато с с протеина какво пречи

30.01.14
13:53

Варианта да преместя зма-то в по-ранната част на деня е нещото което ще направя защото казеина ще го пия не искам да го продавам.Някой знае ли колко време след като се приеме се усвоява (зма-то) за да мога да си направя сметката.Относно общия прием не съм казал че пречи най-вероятно няма да е фатално просто търся вариант в който да мога да го усвоя възможно най-добре а това едва ли ще стане ако ги приемам едновременно.Та някой ако знае времето нужно за усвояване колко е (предвид това че ще се приеме с храна най вероятно месо/ориз или др. подобна комбинация) ще се радвам да сподели.

казано от razer чиликов на 30.01.14, 13:43:

аз си правех казеина в шейкъра и ги пиех змато с с протеина какво пречи

Интересно... georgi ivanov е казал за какво трябва да се внимава при прием на ZMA още при поставянето на въпроса, който го интересува. Защо не си прочел поне това - не е ясно.
И още нещо - официално ти напомням, че това е форум, а не чат. В този смисъл не е приемливо да погазваш така грубо граматиката на българския език. Главни букви, пунктуация, оформяне на мислите в изречения.

казано от georgi ivanov на 30.01.14, 13:53:

Варианта да преместя зма-то в по-ранната част на деня е нещото което ще направя защото казеина ще го пия не искам да го продавам.

Не е много добра идея да местиш ZMA много напред във времето през деня. За цинка няма особено значение, но магнезият е препоръчително да се приема по-късничко следобед и вечер. Той има връзка с релаксацията на нервната система и подобрява съня. Съответно най-подходящото време за прием е към края на активната част от денонощието - така може да се очаква оптимална ефективност от добавката.
Моят съвет е да отстраниш казеина от вечерния прием на добавки. Приемай го в друг момент (ако има подходящ такъв) или просто не го приемай. Няма нужда да го продаваш, съхранявай го правилно и го запази за бъдещ момент. Има достатъчно добри начини да си осигуриш бавноусвоими белтъчини вечер и далеч не е задължително да имат млечен произход. На мнение съм, че това да държиш калция далеч от магнезия е с по-висок приоритет от това да приемаш добавката на напълно празен стомах (нещо, което и на практика е много трудно).

30.01.14
18:17

Мерси за отговорите.Поразрових се също и в чуждестранни форуми в които открих информация по темата.Те препоръчват след вечеря да се изчака към 2 часа след което се приема зма-то (според тях след 35-40 минути би трябвало да се е усвоило напълно) и след това казеин преди лягане.Аз лично мисля да започна с 1 час и постепенно ще намалявам времето.Така ще е поне за начало защото по рано през деня нямам удачен прием на казеина предвид това че белтъците са ми равномерно разпределени до момента в който си легна.Като цяло нито държа да приемам казеин като добавка още по малко млечен (имам нервен стомах и гледам да избягвам млечни продукти) просто ми трябва бавно усвояем протеин преди лягане.Интересно ми стана ти какви алтернативи би предложил?Аз се сещам само за извара но тя е млечен продукт и е с несигурно съдържание на казеин.

казано от georgi ivanov на 30.01.14, 18:17:

...препоръчват след вечеря да се изчака към 2 часа след което се приема зма-то (според тях след 35-40 минути би трябвало да се е усвоило напълно) и след това казеин преди лягане.Аз лично мисля да започна с 1 час и постепенно ще намалявам времето.

Твърде много церемонии за проста и лесна добавка, но... ти си знаеш.

казано от georgi ivanov на 30.01.14, 18:17:

...просто ми трябва бавно усвояем протеин преди лягане. Интересно ми стана ти какви алтернативи би предложил?

След като имаш принципно неразбирателство с млечните... защо си се запънал за казеина?
Какво предлагам - месо и яйца.
За да подкрепя думите си - ето нещичко за четене.
Ако по някаква необяснима причина ги усвояваш неприлично бързо - прибави към тях мазнини и си готов... :)

Казеина го приемай след тренировка (в премерени количества)
(Ужас, каква ерес! Дали знам какво говоря? :) За да не обяснявам - тук)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.14 22:47.

30.01.14
23:00

Да се обадя и аз неподготвен :D

Защо да е лесно когато може да е трудно ? Голяма драма стана тука за едно просто зма и един ненужен казеин. Бих те посъветвал да си изпиеш в отделен период нещата, т.е. първо казеина докато свърши и после зма-то ИЛИ обратно :)

За още по-добри резултати добави към зма-то нещо от изброените или всичко - трибестан, коприва, родиола.

31.01.14
04:20

Благодаря за отговорите и съветите прочетох статиите оказа се че съм се подвел с казеина (описанието на продукта е доста добро..),но един приятел иска да го пробва и ще направим бартер за суроватка.Преди лягане ще приемам яйца и ядки.Зма-то ще го оставя засега и ще изчакам да го комбинирам с изброените добавки.За да не отварям нова тема,понеже ми се променя хранителния режим ще го напиша тука кажете според вас дали има пропуски.(витамини,минерали)
3200 калории 300-400 излишък
закуска-овесени ядки,яйца,малко мед или плодове
2-150 грама телешко месо,300 въглехидрат,олио
3-150 грама телешко месо,300 въглехидрат,малко салата
4-протеина с 1 банан
тенировка
5-протеин с малко глюкоза
6-200 грама месо(свинско,телешко,риба)различно всеки ден и 300 въглехидрат
7-яйца(суджук) и ядки
Имам омега 3 : b-50 : c-1000
Добре ли е според вас и ако не какво да поправя и да добавя ли зма-то с трибулус,родиола и коприва?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1