30.01.14
17:14
Здравейте на 21г ( 22 почти) съм и съм близо 180 висок в момента 78 кг.Бях прекъснал за месец и нещо тренировки заради контузия ( проблеми с ингвиналния канал,без операция).Бях подложен и на страс и в резултат на двете от 81-2 кг бях станал 75.Сега си възвърнах 3-4 кг от както поднових спортна дейност, нормално хранене и сън.Силата не ми е спаднала обаче.Преди като бях 81-2 бях мазничък особено в корема и гърдите.Сега не мога да преценя,но мисля че съм свалил малко мазнинки,но вероятно и мускул.Ръката ми преди беше 38.5 преди контузията (студена) а сега ми е 37.5…Мисля,че е малко по релефна,но не мога да го преживея този сантиметър...нищо! Ще си го възвърна.Другото обаче което ми прави впечатление и заради което пускам темата е различното “напомпване” по време на тренировка за ръце примерно.Преди контузията,след тренировка от 38-38,5 ръката ми в края на тренировката за ръце стигаше до 41.5 примерно...правил съм замерване след тренировка няколко пъти и всеки път удряше 41-41.5! Под толкова не падаше.Сега от 37.5 става 38-38.5 макс.Не се напомпвам с по 3-3.5 санта като преди.Не знам на какво се дължи,ръката става видимо напомпана,но метъра си казва своето.Интересно ми е...ЗАЩО? На какво може да се дължи тази разлика в напомпването по време на тренировка.Знам,че това не е важно,ако качвам трайни размери,но все пак.Ако се помпам повече по време на тренировка,няма ли да качвам трайно повече? Моля ви дайте мнения по въпроса.Знам че темата звучи доста селски-ПомпИнИтУ на баницитИ и трудната раздяла със сантиметър в ръката,но просто ми стана интересно.Как за един месец и малко може толкова различно да се “напомпва” и от какво зависи “помпането” по време на тренировка?Доста хора съм чувал,че стандартно се напомпват по 1-1.5-2 макс см в ръцете след тренировка,но при мене преди като ставаше с по толкова санта отгоре,защо сега се губи този ефект.Просто ми е интересно.
30.01.14
18:45
Според мен, ако всичките ти предишни измервания са били верни, просто трябва да оставиш на тялото си да се рехабилитира. Имай търпение, не виждам защо да не си възвърнеш формата :).
Как да го оставя да се рехабилитира? Нали 1 месец и нещо съм го оставял зареди контузията.Сега тренирам без клек и тяга известно време,защото още не съм сигурен във възстановяването ми от контузията.Какво повече му трябва? Освен това контузията ми беше на ингвиналния канал и кръста ме болеше от набирания дори,а преди това си правих тяги,клекове и каквото се сетиш и никога не съм се оплаквал от кръст.Не виждам къде може да е общото с тези контузии и болежки и напомпването в ръцете.Все пак не съм имал скъсване в ръцете,че там да не се помпам както трябва.Въпросът ми е защо след тренировка разликата преди ми беше 3-3.5 санта отгоре,а сега е едва 0.5-1см.
казано от Попа на 30.01.14, 17:14:
след тренировка от 38-38,5 ръката ми в края на тренировката за ръце стигаше до 41.5 примерно...правил съм замерване след тренировка няколко пъти и всеки път удряше 41-41.5! Под толкова не падаше.
При мен ставаше същото. От 38-38,5 на 41-41,5 см (сега я докарах до 40 санта студена) обаче през топлите сезони. В студеното време в средата на зимата ставаше +1 до 1,5 см най-много.
Миро-интересна теория.Наистина в стаята ми си е хладничко,пък и попринцип съм с вечно студени крайници.За това никога нямаше да се сетя,че може да е причина.За да провериме дали си прав,трябва да изчакаме да дойде лятото.Ако се сетя,като дойде лятото ще изровя темата и ще драсна.Благодаря за отговора! Благодаря и на Емил,че съм забравил в миналия пост.
17.02.14
22:40
Това е доста интересно, определено. Какво правиш в свободното си време? Погледни някой магазин за пъзели или започни да си колекционираш постери. С какви маратонки тренираш? Аз бих ти препоръчал да погледнеш тези сайтове и да си избереш от тях: http://www.sportmoda.bg/ и http://www.sportmoda.bg/
Мнението беше редактирано от iwan iwanov на 12.06.14 19:51.