С дъх на канела ..и ром :)

30.01.14
19:30

Една идея за яйца и от мен: уникален заместител за когато ти се хапва нещо сладко:
1-2 яйца разбивам с няколко капки течен подсладител (може и стевия, или мед - ако не се тревожите от въглехидрати) + щипка сода за хляб, канела, ванилия и няколко капки есенция ром на Др Йоткер. Пека разбитата смес без мазнина на тефлонов тиган докато се препече и от 2те страни като палачинка - цялата къща ухае на сладкиш с канела и има уникален вкус - сякаш си хапваш десерт, а е съвсем здравословен и нискокалоричен! :)
Може да се добавят овесени трици и мляко - прясно, кисело или соево, за по-голям обем, но и само с яйца си е една интересна алтернатива за разнообразното им приготвяне.
ПП: Бях първоначално скептично настроена към яйцата със сладък вкус, но изненадата е много приятна!

30.01.14
20:43

Не знам какво му е здравословното на течния подсладител, или пък на печения мед...също и на есенцията ром на Др. Йоткер... ;)

30.01.14
20:54

Г-жо Манева, в интерес на истината очаквах да има коментар относно печенето на меда, но в случая количествата са толкова малки - и от подсладителя , ако се ползва такъв - 2-3 капки, същото важи и за есенцията, че едва ли биха натровили някого, камо ли да оставят канцерогенна следа в организма му. ;)
Когато медът сам по себе си се консумира с лечебна или здравословна цел, то нека не е печен, но не мисля, че с 10тина грама мед в този десерт, бихме изконсумирали кой знае какво количество, че да се тревожим, че е термично обработен.
И все пак относно забележката Ви, също има алтернативи - ромът да е натурален , а не от есенция, а медът да се намаже след изпичането на “палачинката”. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1