Моля да коментирате този линк

JI

10.11.05
22:48

http://www.jaycutler.com/sub/training_beginner.html#Day1
това е което джей кътлър препоръчва за начинаещи :
искам да коментирате програмата моля ви ,
знам че прогрмаите в сайтовете на тея животни :) са доста тежки и някакси инзвън земни , но все пак той я препоръчва за начинаещи , а
и като поразгледах програмата не открих слаби места освен че има много малко време за повика ( имам предвид дни без тренировка ) въпреки това на всеки мускул се дава 5 дни почивка като на 6 тия се тренира , тренировките не биха били повече от 1 час , поради разделените по отделно мг.
какво ще кажете май двете слаби места на трена са трицпеса и
малкото дни пълна почивка , въпреки че на мене тази система ми се струва по логична от тренировката, която правя сега :
ден почивка ден тренировка
като групите ми са
гърди- бицепс ,крака- трицепс , гръб -рамо ;
корем след всеки трен .

10.11.05
22:55

На мен не ми харесва програмата :!:  :wink:  много е тежка за начинаещи спорет мен :wink:

SE

10.11.05
23:04

както каза bolkers тежка е за начинаещи

10.11.05
23:07

Не е казано,че трябва да се спазва точно и стриктно.Може да се използва за база,а всеки да си я доразвие според нуждите.Харесва ми броя на сериите и повторенията,но не ми харесва това,че на начинаещ се предлагат упражнения с кабел за ръце.

JI

10.11.05
23:55

а как преценявате 4 дни трен 1 почивка  :?  въпреки че са малко мг на тренировка

11.11.05
01:00

Не искам да обида никой но... някой има ли по добра фигура тука от Кътлър ???Щом така е в сайта му значи явно програмата е много добра и може начинаещ да я издържи...

JI

11.11.05
09:01

именно  зеро мансер затова пускам линка , аз си спомням че отначало бях на почти същия сплит само че рамената бяха с гърба ръцете заедно а краката с гърдите ,но беше пак 3 дни трен и 1 почивка и  дръпнах МНОГО 
а бях начинаещ от както съм спрял този сплит все по малко раста и по малко, което е нормално с нарастването на стажа , но  ако съм претренирал отначало , мисля че няма логика и да съм растял .
Сега съм на ден трен ден почивка,
може да пробвам програмата на кътлар,когато се упарича по коледа , защото :
1 на 5 дни трен 1 мускул ( забелязал съм че на 4 тия ден съм вече възстановен )
2 високата интензивност и малкото време в залата
3 е за начинаещи  :lol:
едва ли я е правил за начинаещи вземащи зоб  :wink:

11.11.05
09:20

Не обръщай внимание на тези програми ;) Състави си твоя, послушай тялото ти какво иска, а не какво е искал да каже авторът - дали изобщо е Джей?  :roll:

11.11.05
09:32

[quote author=“ZeroMancer”]Не искам да обида никой но... някой има ли по добра фигура тука от Кътлър ???Щом така е в сайта му значи явно програмата е много добра и може начинаещ да я издържи...

Глупости! Такива разсъждения са много грешни!

[quote author=“JiVk0”]именно  зеро мансер затова пускам линка , аз си спомням че отначало бях на почти същия сплит само че рамената бяха с гърба ръцете заедно а краката с гърдите ,но беше пак 3 дни трен и 1 почивка и  дръпнах МНОГО 
а бях начинаещ от както съм спрял този сплит все по малко раста и по малко, което е нормално с нарастването на стажа , но  ако съм претренирал отначало , мисля че няма логика и да съм растял .
Сега съм на ден трен ден почивка,
може да пробвам програмата на кътлар,когато се упарича по коледа , защото :
1 на 5 дни трен 1 мускул ( забелязал съм че на 4 тия ден съм вече възстановен )
2 високата интензивност и малкото време в залата
3 е за начинаещи  :lol:
едва ли я е правил за начинаещи вземащи зоб  :wink:

Първо, не се знае той какво разбира под начинаещ! Може да има предвид човек, който е тренирал 10 години, но тепърва почва да се занимава професионално с бодибилдинг (и да зоби) ;). Щом начинаещ започва с такава програма, много ми е чудно след 2 - 3 години какво ще прави?
Мускулна група на 5 дена е добър вариант, но не и 6 дена седмично в залата. Има други варианти, включващи повече почивни дни.

11.11.05
09:40

[quote author=”Петко К”][quote author=“ZeroMancer”]Не искам да обида никой но... някой има ли по добра фигура тука от Кътлър ???Щом така е в сайта му значи явно програмата е много добра и може начинаещ да я издържи...

Да, грешни са... То по неговата логика само програмите на Рони ще важат...

JI

11.11.05
09:44

именно забелязал съм че по чести тренировки с по малко мг и до 4-5 дена почивка на мускул при мен дават добри резултати , от лятото съм на 3 дневен сплит че по рядко се пада трена , във всяка тренировка правя максумум 3 упр по 3 серии за група и нямам растеж .....
ям като вълк , имам 160 грама белтък на ден при тегло 70 кила ... дърпам адски бавно .....
така че смятам да пробвам другата крайност затова :)
Но първо чакам средствата от нова година да си зема карта за фитнеса и сурватка
:P
петко аз съм на такъв вариант 1ден почивка 1ден тренировка :)
Just getting started? Beginners, more so than any other group, need strong guildelines in terms of training and eating
едва ли е за начинаещ про... все пак те знаят как да се хранят

11.11.05
10:40

В залата, в която тренирам има много списания.
Там в един брой на ФЛЕКС на български имаше нещо като статия със Стив Рийвс,Редж Парк и още един културист от това време.
За техния начин на тренировка пишеше:
“Правехме по 20 серии за мускулна група на ден.Тренирахме всяка мускулна група по 3 пъти в седмицата.Това прави 60 серии на мускулна група.Ядяхме по много белтъчини,избяхвахме мазнините и въглехидратите.Не сме претренирали.Сега повечето културисти правят точно обратното”

Трябва да отбележа, че тези културисти са се състезавали много преди да почне използването на анаболни стероиди.

Едва ли цитираното по-горе е само реклама.Може би наистина ако се тренира много и се яде по много(което иска много пари и време)няма да се претренира и тялото ще прогресира.

11.11.05
15:34

[quote author=”Петко К”]
Първо, не се знае той какво разбира под начинаещ! Може да има предвид човек, който е тренирал 10 години, но тепърва почва да се занимава професионално с бодибилдинг (и да зоби) ;)

Прав си! На едно място в нета гледах (май бодибилдинг.ком беше), някаква статия и бяха изобразени начинаещ, среднонапреднал и напреднал! За напреднал беше нещо като Дориан, за средно нещо от рода на Стоян Веригов примерно (шампиона ни до 80 кг), а за начинаещ беше взет някой с горе долу такава физика:
висок около 175 см, гръден кош около 115, ръка около 42, крак около 50, талията му беше добра, не мога да предполагам каква точно. Така че представите за начинаещ са мноооооооого различни!

11.11.05
18:58

[quote author=“AbSs”][quote author=”Петко К”][quote author=“ZeroMancer”]Не искам да обида никой но... някой има ли по добра фигура тука от Кътлър ???Щом така е в сайта му значи явно програмата е много добра и може начинаещ да я издържи...

Да, грешни са... То по неговата логика само програмите на Рони ще важат...

Некой да е казал тва  :?:  :?:  :?:
Най обичам тия дето ми изопачават думите

JI

11.11.05
21:03

откакто тренирам билдинг от около 1 година +
постоянно е дилемата между редки и тежки тренировки и средно тежки ,но чести при тренриане на мк на 5 дена , незнам коя теория е по правилната и все пак смятам да зачествам тренировката до степен , в която продължавам да се чувствам свеж във тонус и силен , без да скапвам и ставите (тъй като основната причина да прекъсна 1 вата си програма онзаи с 3 дни трен 1 почивка беше  именно  скапването на 1 я лакът , който и до ден днешен е ..... в кофти състояние - не мога да правя френско при него ме боли при упражнения като кофички лег раменни преси и всичко с движения в лактите само пука не ме боли слава богу , да не ме и заболява )

DM

14.11.05
00:23

Програмата е много тежка и нездравословна за начинаещи
а това дето са го казали стееве реевес и рег парк го забравай, и те не са останали назад с анаболиката,
не се хвърляйте по програми на профита , няма смисъл, научете си телата, всичко с времето си, аз от 13 години експериментирам с моето, правете тренировки които са писани от хора които тренират здравословно

JI

14.11.05
08:33

някакав културист на едно аверче ,което не е ходило на фитнес му напсиа следната програма и той смята да я следва :
1 ден гърди,бицепс
2гръб трицепс
3крака рамо
4 почивка
5 наново

Ако напредне по тая и аз почвам  :lol:
btw ПЛС ДАЙТЕ ЛИНК КЪМ СТАТИЯТА В BODYBUILDING.COM
там за начинаещ средно напреднал и напреднал

14.11.05
10:45

[quote author=“JiVk0”]някакав културист на едно аверче ,което не е ходило на фитнес му напсиа следната програма и той смята да я следва :
1 ден гърди,бицепс
2гръб трицепс
3крака рамо
4 почивка
5 наново

По това и на химия да си ще се претовариш. Как го виждаш след гърди и бицепс на друият ден да правиш гръб и трицепс а после и рамо? На горкият трицепс ще му се разкаже играта в три поредни тренировки!
Предлагам ти друго - двоен сплит, като тренираш през ден или два.

Тр.1 - гърди, рамо, трицепс, квадрицепс
Тр.2 - гръб, задно рамо, трапец, задно бедро, бицепс
Евентуално краката са в отделна тренировка (стават три дена тренировки), между двете тренировки за горната част, и се добавя още един почивен ден накрая.
Друга вариант, и то само ако трябва да се наблегне на рамото:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Крака, рамо
4. Почивка
5. на ново или почивка ако трябва.
Така обаче пак има вероятност рамото да се претовари, понеже се натоварва на практика през ден.
И последно, не ти препоръчвам тренировки 5 - 6 пъти седмично.

JI

14.11.05
20:11

[quote author=”Петко К”][quote author=“JiVk0”]някакав културист на едно аверче ,което не е ходило на фитнес му напсиа следната програма и той смята да я следва :
1 ден гърди,бицепс
2гръб трицепс
3крака рамо
4 почивка
5 наново

По това и на химия да си ще се претовариш. Как го виждаш след гърди и бицепс на друият ден да правиш гръб и трицепс а после и рамо? На горкият трицепс ще му се разкаже играта в три поредни тренировки!
Предлагам ти друго - двоен сплит, като тренираш през ден или два.

Тр.1 - гърди, рамо, трицепс, квадрицепс
Тр.2 - гръб, задно рамо, трапец, задно бедро, бицепс
Евентуално краката са в отделна тренировка (стават три дена тренировки), между двете тренировки за горната част, и се добавя още един почивен ден накрая.
Друга вариант, и то само ако трябва да се наблегне на рамото:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Крака, рамо
4. Почивка
5. на ново или почивка ако трябва.
Така обаче пак има вероятност рамото да се претовари, понеже се натоварва на практика през ден.
И последно, не ти препоръчвам тренировки 5 - 6 пъти седмично.

и аз точно това му казах на приятеля ама той мисли да си следва програмта щото била написана от някой който е културист ..... и имал медали и тн.

HR

21.11.05
20:23

Пичове, кво толкова ви плаши това, че някой си бил начинаещ???? Голема работа, ми като е начинаещ, да удря железата като луд, ако питате мен, то и без това такъв ръзтеж като в първите 6-12 мец от стажа си нема да види, чак докато не стане много опитен и разбиращ как да се храни, или се образова по науката за анаболи....На начинаещите мускулите са им най-свежи и най-добре откликат на разтеж. Така че колкото повече...толкова повече
Мир

21.11.05
20:26

[quote author=“HomeBoy Recz”]Пичове, кво толкова ви плаши това, че някой си бил начинаещ???? Голема работа, ми като е начинаещ, да удря железата като луд, ако питате мен, то и без това такъв ръзтеж като в първите 6-12 мец от стажа си нема да види, чак докато не стане много опитен и разбиращ как да се храни, или се образова по науката за анаболи....На начинаещите мускулите са им най-свежи и най-добре откликат на разтеж. Така че колкото повече...толкова повечеМир

Заради това мислене, повечето хора имат проблеми с качването на маса ;)

DM

22.11.05
11:43

Хомебой, ако сам някои от модераторите ще те банна от форума , за такива изказвания
стан

22.11.05
12:00

Да бе да точно така как го измисли пък това това като го чуят по неопитните и познай какво ще направят и питат , въздържай се от такива изказвания моля

22.11.05
20:17

Тъпа работа това ми е коментара.

23.11.05
21:55

В тоя линк има само простотии

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1