Дневникът на Криса

Темата е заключена.

31.01.14
11:35

Здравейте!:)
Започвам своят дневник с малко информация за мен.Аз съм на 23г.,170см.,50кг.Спортувала съм гимнастика,баскетбол,волейбол.Обичам да ходя на фигурно пързаляне,езда,тенис на корт.Редовно ходя на фитнес и се чувствам много добре съчетавайки го със здравословно хранене.Нямам специална програма,по която да тренирам или да се храня,нито изчислявам всяка калория,която приемам дневно.Приемам най-вече необходимите за организма вещества.
Ще ми бъде приятно да споделям своят спортен живот,засягайки вашият и моят режим на хранене и тренировки.:)

31.01.14
12:18

Днес 31.01.14г.
Закуска : овесени ядки със мляко 1%-50гр.
Обяд : салата от моркови,ябълка,орехи,лимон-100гр.
След обяд : парче пилешко месо-50гр.
Вечеря : 1 киви,грейпфрут или обелена ябълка-червена.
През целият ден : 1,5 изворна вода.

31.01.14
12:20

Забравих да споделя,че нямам никакви диети,организмът ми е сит при много малко количество храна.

31.01.14
12:27

Тази снимка е от преди 2г. ще направя нова,дори и да не харесвам снимките във фитнеса :D

казано от Криса на 31.01.14, 12:20:

...нямам никакви диети, организмът ми е сит при много малко количество храна.

Това не е ситост, а метаболизъм, който е добре адаптиран към екстремен глад.

казано от Кольо Пияндето на 31.01.14, 12:50:

казано от Криса на 31.01.14, 12:20:

...нямам никакви диети, организмът ми е сит при много малко количество храна.

Това не е ситост, а метаболизъм, който е добре адаптиран към екстремен глад.

Много точно и ясно си го кaзaл :)

31.01.14
13:28

Благодаря за съвета.Не гладувам с цел...храня се с количеството,което ми се иска по естествен път. :)

казано от Криса на 31.01.14, 13:28:

...храня се с количеството, което ми се иска по естествен път. :)

...но дали реалните нужди на тялото ти са такива?
Абсолютно противоестествено и нездравословно е храната ти да съдържа толкова малко мазнини.

Успяла да принудиш организма да се адаптира и да оцелява при този явен дисбаланс и глад.

31.01.14
13:53

До сега винаги така съм се хранила,като изключа периода,когато живеех извън България,там качих килограми,но пак нямах проблем с целулита.Идеята ми е,че не чувствам глад...дори като по малка съм пила сиропче за да може да ми дойде апетит.

31.01.14
14:16

Благодаря за съвета.Не гладувам с цел...храня се с количеството,което ми се иска по естествен път. :)

Няма лошо,но защо избора на храни е изцяло на продукти с минимум мазнини,надали това е естествен път.Надявам се,че не звучи като заяждане,но по естествен път кравата не дава мляко с масленост 1%.

31.01.14
14:24

Благодаря за казаното,тук съм за мнение не мисля,че се заяждаш.Замислям се от много време над този въпрос.

31.01.14
15:55

казано от Кольо Пияндето на 31.01.14, 13:43:

...храня се с количеството, което ми се иска по естествен път. :)

...но дали реалните нужди на тялото ти са такива?
Абсолютно противоестествено и нездравословно е храната ти да съдържа толкова малко мазнини.

Успяла да принудиш организма да се адаптира и да оцелява при този явен дисбаланс и глад.

Как и от какво се определят реалните нужди на тялото?
Ако не изпитва глад и поема количеството, от което реално има нужда (аз приживе нема го разбера) не е ли това всъщност да ‘’слушаш тялото си’‘?
Като цяло говоря за количеството, а не за мазнини и т.н, които липсват в менюто й.

Питам, за да си отговоря и на някои въпроси, които ме тревожат относно моето хранене :D

Иначе към авторката- добре дошла! Изглеждаш много, много добре! И нямам търпение да видя какво представляват тренировките ти :)

31.01.14
16:29

Благодаря,за мнението.В живота няма невъзможни неща...може би това е едно от тях,има хора,които наистина нямат толкова голяма нужда от голямо количество храна.Аз не гладувам,напротив храня се,но в малки грамажи. :)

Криса, има установени минимуми за поддържане на нормален метаболизъм и няма как да ритате срещу Природата.

Посочената от теб храна горе не надхвърля 500-600 kcal. Това достатъчно ли е според теб?
ОК, нека разсъждаваме малко...

Да припомня понятието RMR - това е Resting Metabolic Rate. Това е енергията, която изразходваш за 24 часа, без да вършиш абсолютно нищо - лежиш, без да мърдаш, дишаш и организмът извършва жизнените си процеси. С други думи - енергията, която е нужна на организма, за да работят правилно и пълноценно всички негови процеси, системи и механизми. Учени хора са правили изследвания, установили са зависимости и са извели закономерности. Обръщам внимание, че в тази енергия не се включва нужната за всякаква двигателна активност. Така... знаеш ли каква стойност има RMR при теб? Колкото и ориентировъчна да е сметката - 1300 kcal (словом - хиляда и триста килокалории). С твоите 500-600 kcal колко от нуждите на този организъм задоволяваш? Организмът е изключително адаптивна машина с ужасяващо силен механизъм, стремящ се да те запази жива. Когато го поставиш за постоянно в условията на толкова нисък прием на енергия, той търси начин да оцелява. Какъв е начинът? Няма много опции - дава се приоритет на най-важните животоподдържащи системи и механизми, постепенно спират по-маловажните. Този процес продължава докато се установи равновесие между енергоразхода на организма и прихода на енергия, който ти осигуряваш. Пита се в задачата - какво следва, когато организмът е в такъв авариен режим и е спрял голяма част от метаболитните процеси с по-нисък приоритет? Веднага казвам - в дългосрочен план това значи гарантирано лошо здраве. Имунната система не си върши добре работата, хормоналната хомеостаза трайно се нарушава (знаеш ли как се оправят хормонални проблеми?), да изброявам ли визуално видимите ефекти? Затова не чувстваш глад - защото организмът е адаптиран и е нарушена хормоналната регулация на чувствата за глад и ситост, а не защото се храниш достатъчно.

При условие, че ти само се движиш през деня (без никаква спортна дейност), енергоразходът ти става около 1500-1600 kcal… Ти подаваш 1/3 от тях... хайде сега пак ми разкажи, че това не е глад...

P.S. Ако те питам дали всичко е ОК с менструалния ти цикъл - ще бъдеш ли честна с мен?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.01.14 17:19.

31.01.14
17:43

Благодаря за подробното изказване.Замислих се,мисля,че си прав за казаното,но все пак може проблема да идва от друго,което да кара малкото количество храна да ми дава чувство за ситост.Има много видове проблеми,които съществуват в природата ни.Аз не съм говорила с лекар отностно това.В месечният женски период всичко е напълно нормално.Мисля,че няма причина да не бъда честна,в този живот всичко е човешко,стига самите ние да нямаме проблем в това да бъдем открити хора и директни.

Мнението беше редактирано от Криса на 31.01.14 17:44.

31.01.14
18:17

Салфетка искаше да споделя за тренировките ми...Казах,че нямам точна програма по,която да тренирам,но ще споделя какво правя:

Първи ден:Започвам с разгряване около 15 мин.След това силовата част се състои в упражнения за крака и корем,завършвам с кардио от 40 мин.
Втори ден:Почивка.
Трети ден:Започвам с разгряване отново 15 мин.След това силовата част се състои в упражнения за гръб,ръце,корем и отново кардио,което може да е или пътека или велоергометър.
Четвърти ден:Почивка.
Пети ден:Разгряване,Крака,корем и отново кардио.
Шести ден:Почивка
Седми ден:Разгряване,гръб,ръце,корем.:)

01.02.14
10:23

Добро утро на всички, :) Днес се сабудих както винаги с усмивка,закуската ми за днес е салата аисберг със сирене.1 чаша сок от морков и малина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1