Проблем след хапчета за отслабване

31.01.14
10:45

Здравейте!Понеже виждам,че тук има много млади хора,запознати и интересуващи се от хранене и всичко около него,се надявам,че след като споделя проблема си,някои ще може да ми даде компетентен съвет и да ми помогне.Преди година и половина започнах диета и хапчета за отслабване.Седмица след това започнаха да ми се появяват газове,без аромат,но постоянни.Особено след ходене по малка нужда и при сядане започва едно непрестанно приодично изпускане през 2-3 минути.Пих хапчетата за отслабване 6 месеца,след това ги спрях,но ефект никакъв.Обиколих много лекари.Правени са ми всякакви изследвания и според тях всичко ми е наред,единственото,което забелязаха е ,че червата ми са слезли малко надолу,но според тях това не е проблем.Изписват ми еспумизан,мезим форте ,креон,газекс,дегазин.Пил съм абсолютно всичко без ефект.Няма ефект и какво ям,винаги ги има,при някой храни дори още по-силни(прясно и кисело мляко,плодове,пържено и др).Предположих,че имам ензимна недостатъчност,пих ензими,пробиотици,билки,кокосово масло,без ефект.Моля,ако някои има сходен проблем или идеи да ми помогне,защото вече не мога да живея нормално.

31.01.14
12:39

Опиши ни какво хапна днес и вчера например. Според мен за да живееш нормално, трябва и да се храниш нормално, а пържените мазнини (от пърженото), фруктозата (от плодовете), лактозата (от млечните продукти) често предизвикват такива проблеми или просто правиш кофти комбинации при хранене.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 31.01.14 12:40.

31.01.14
19:00

откакто ми се появиха тези проблеми страшно много внимавам,спрях алкохол,не ям млечни избягвам плодове,не пуша,спрях и кафето.Вчера за закуска ядох сухари,а за вечеря пилешко месо със зеленчуци на скара.Но това забелязах,че ми е станало хронично постоянно ми се получава на 2-3 мин без да се влияе от храната,която приемам

31.01.14
20:43

Твърде вероятно е, проблемът ви да е емоционален т.е. да има психогенен произход! Понеже подуването на стомаха, и съответно газовете причиняват не само физически дискомфорт, но и емоционален, е възможно мислейки върху това, още повече да го задълбочавате. Факта, че липсват конкретни физиологични причини, а и медикаментите не ви действат, говори в полза на това. Ако имате възможност, направете консултация с терапевт :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1