Scivation Xtend - прием

15.05.09
17:46

Здравейте.Преди няколко дена си взех Scivation Xtend.Разбрах,че трябва да се приема около 35гр. на ден.Имам 1 въпрос обаче.Първия път когато ги пих направих така : пих 1-ва доза (2 лъжички) преди тренировка,направих си 2-ра доза която я пия по време на тренировката и като се прибрах си направих 3-та доза заедно с протеина.Така добре ли е или по добре : сутрин 1 доза и после преди тренировка 1 и след тренировка 1 ?А и в нетренироъчните дни ако ги пестя лошо ли е или не е толкова фатално?

Една доза започваш да пиеш преди тренировката и продължаваш СЪЩАТА доза и по време на тренировката. Втората я пиеш веднага след. Първата доза може да е повече от 2 лъжички (на кутията пише колко в зависимост от теглото ти), а втората е 2 лъжици.
Аз пия Екстенда само когато тренирам. В почивните дни не го вземам, както и не пия други аминокиселини. Всичко зависи и как се храниш и какви други добавки приемаш.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 15.05.09 19:03.

16.05.09
15:25

Аз го пия по следния начин - разтварям 2 мерителни лъжички в ок. половин литър вода (това е една доза) и я пия от началото на загрявката до средата на тренировата. Като ми свърши, веднага разджурквам следващите 2 мерителни (т.е. втора доза) и пия до края на тренировката. След това бърз въгл. и след 20-ина минути протеина.
Правилният и описан на етикета начин е описан от Oranje. Аз съм си пригодил пиенето съобразни времето, с което разполагам след тренировка, а то се свежда до бърз душ и протеин, т.е. нямам време да изпия още половин литър екстенд и после протеин.... Много добър вариант, е ако имаш и други ВСАА. Тогава пиеш първата доза екстенд както си трябва и просто вместо втората доза, след трен джурваш в 150-ина милилитра вода ВСАА-то с какао и готово.

16.05.09
15:33

казано от Стоянчо на 16.05.09, 15:25:

след трен джурваш в 150-ина милилитра вода ВСАА-то с какао и готово.

Само да не разчиташ на какаото за бързи въглехидрати ;)

17.05.09
10:30

Мерси колеги за точната информация.Научих това което трябваше :)

17.05.09
11:13

казано от tonu на 16.05.09, 15:33:

казано от Стоянчо на 16.05.09, 15:25:

след трен джурваш в 150-ина милилитра вода ВСАА-то с какао и готово.

Само да не разчиташ на какаото за бързи въглехидрати ;)

Просто убива гадния вкус на ВСАА-то ;) Нескуик рулз! :)

ГА

20.07.09
11:12

Да не пускам нова тема  , заради глупавият си въпрос - Кой от всички вкусове е най-хубав , виждам , че има и разлика в грамажа ?

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 20.07.09 11:13.

20.07.09
11:18

Пил съм грозде и диня
Гроздето е невероятно
Динята не се разтваря добре

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 20.07.09 11:19.

казано от Георги Асенов на 20.07.09, 11:12:

Да не пускам нова тема  , заради глупавият си въпрос - Кой от всички вкусове е най-хубав , виждам , че има и разлика в грамажа ?

Грамажът е различен заради вкусовете, но броя дози в кутията си е еднакъв. С голяма кутия си купуваш 90 дози независимо от вкуса.

26.01.14
19:26

Здравейте,
От 3 месеца ходя редовно на фитнес, по 3-4 пъти на седмица. Днес си взех Xtend, но на различни места пише различно за приема- един преди, други по време или след тренировка. Кажете според вас кой е най-добрия вариант за приема му?
Мерси

29.01.14
10:23

казано от end1 на 26.01.14, 19:26:

Здравейте,
От 3 месеца ходя редовно на фитнес, по 3-4 пъти на седмица. Днес си взех Xtend, но на различни места пише различно за приема- един преди, други по време или след тренировка. Кажете според вас кой е най-добрия вариант за приема му?
Мерси

Зависи от тренировката. В повечето случаи най-удачно е след тренировка, но може и преди тренировка да се приема. Аз лично не приемам аминокиселини по време на тренировка, защото има по-важни неща от това да си пиеш аминокиселините между сериите.

01.02.14
09:53

Ами тренировката ми е не е нищо особеено, обикновенно правя по 4 упражнения с по 4 серии и 10 повторения, и след това 25 мин кардио.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1