Пак към пропаст

Темата е заключена.

22.01.14
22:38

Имам нужда от помощ...
В последната половин година качих 10 кг: от 58 стигнах до 68. НОН-СТОП съм уж на хрнаителни режими, ходя на ден по 10000 крачки, спортувам, но уви, дебелея. Уж чета всякакви диети и какво ли не. Кажете ми, как да се боря със стреса, защото мисля, че от него пъленея и си провалям режимите?

22.01.14
23:44

Не съм по свалянето на килограми, но и при много, които качват (целенасочено) ...се опъват нервите при следватено на диети и броене на калории. Да не говорим за броене на 10000 крачки :) . Ако аз се опитам да ги броя, най-вероятно ще питам къде има добър прихотерапефт след това.

Не взимай всичко за чиста монета, особено диетите. Ако не е подкрепено със солидни анализи или не подлежи на критика (като във форум, например)..по-добре не опитвай.
Какво яде вчера (за целия ден) и днес, например? Как се храниш?

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 22.01.14 23:45.

22.01.14
23:44

Опиши подробно как се храниш и как тренираш . Правила ли си си изследвани да не би да имаш хормонален проблем ?

23.01.14
19:36

Много  хора си мислят , че като ядат днес по 2 ябълки и 2 кисели млека + някакви салати и отделно си късат гъза по няколко часа  от бягане ще отслабнат.Да ама НЕ.Силно се надявам да се храниш повече и по-качествено(думата качествено при тях не фигурира , де) от тези хора.Всичко се прави полека и постепенно.И да , както ти казаха по-горе , опиши как се храниш .

Carbohydrate

23.01.14
20:16

Не прави отслабването фикс идея! Няма за къде да бързаш. Чети повече...като прочетеш доста неща, ще разбереш кое е вярно и кое не е. Ще се научиш да отсяваш ненужните и невярните твърдения. Почвай да променяш малко по малко, а не изведнъж, иначе е голям стрес за организъма. Аз от доста време вече спазвам само един принцип при храненето- комбиниране:
въглехидрати самостоятелно, без мазнини и белтъчини
мазнини самостоятелно, без въглехидрати и обратно
месо и зеленчуци
повече вода
витамини и минерали
—————————————————————
Има доста за писане..най-хубаво да започнеш да се интересуваш и да четеш повече. Защо? Защото само ти сама ще разбереш, кое как работи и кое е добре за теб....

30.01.14
18:44

Ям доста, не се лишавам от нищо, е, не ям много мазно и не пия газирано (камо ли алкохол). Имам проблем да спортувам, защото живея в чужбина, фитнес карти скъпи , нямам добро външно място за тичане.

30.01.14
18:58

Когато подаваш малко и обща информация очаквай и малко общи съвети обратно.
С това, което казваш, освен да ти кажем “Внимавай какво ядеш и спорувай повече”

31.01.14
08:58

казано от CarnalK на 30.01.14, 18:58:

Когато подаваш малко и обща информация очаквай и малко общи съвети обратно.

+1

01.02.14
02:33

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1560413_352929624847312_605000031_n.jpg Така изглеждах преди да напълнея.

Сутрин почти не закусвам - нямам време за жалост, на обяд ям предимно ориз, а когато се чувствам гузно, че ям много, ям 2 ябълки и съм сита до 6-7 вечерта. Проблемът идва вечер, когато съм с майка ми и ядем тя ме тъпче, сервира ми много в чинията, а тя знае, че ми  е трудно да се ограничавам като ми слагат много в чинията. Опитвала съм се да спортувам в нас, но имам само болки в гърба, не мога да се изпотя, не се чувствам доволна от себе си. Един от най-сериозните проблеми при мен е късното ядене, будя се в 3-4 сутринта с ненормален глад и се натъпча, легна и заспивам. Отдавам тези неща на смяната на средата, държавата, липсата на каквито и да е социални контакти (освен тези в училище които са само там), на това, че вече не танцувам народни танци в състав и за тъпченето от страна на майка ми, за емоционалната ми нестабилност.
Наистина съм объркана, обмислям веган диета,  хвалят я. Стискайте палци от март да съм събрала пари за фитнес карта. Но просто си спомням миналата година знаех как  да се движда, да ям малко, да пия много вода, ми беше навик, а сега само се натъжавам като се сетя. Много е подтискащо за мен когато хората коментират напълняването ми, макар, че не знаят че сигурно съм изчела 300 статии и трикове.
Дори да не ми помогнете ми помагате с това, че дори 1 човек ще прочете това. Просто има място като това тука където мога да споделя тази моя мъка и да получа съвети, подкрепа, дори да намеря “другарче” за отслабване.

Мнението беше редактирано от Aleksandra Stojanova на 01.02.14 02:36.

Снимката, която си дала не дава особено много информация, освен “слаби крака”.

Поред :

1. Сутрин не закусваш - защо нямаш време?

2. На обяд ядеш предимно ориз, а когато се чувстваш гузно - 2 ябълки - това НЕ Е качествена храна. Не доставяш на тялото си нищо освен бърза енергия...и толкова.

3. Вечер - е тук има проблем, който обаче трябва да решиш кардинално. Майка ти хем знае, че ти е трудно да се ограничаваш, хем ти сипва много и те тъпче....извинявай за грубия въпрос, но - тя за Коледа ли те угоява??? Говори с нея и й кажи, че това няма как да продължава и е контрапродуктивно. А има и друг проблем - с твоя самоконтрол. Значи ако тя продължи да ти сипва - ти ще продължиш да ядеш, докато ти се пръсне стомаха? Това не е сериозно...

Буденето в 3-4 сутринта и тъпченето е свързано с факта, че ти не се храниш нормално през деня. Ако почнеш да го правиш, то няма да се будиш озверяла от глад.

Веган диетата в момента не мисля, че е особено добра идея за теб.

Какво трябва да направиш :

-напиши какво ядеш и какво не (тоест - имаш ли непоносимост към някоя храна, алергии? има ли храни, които просто не харесваш и ти е неприятно/противно да ядеш)
-започни да закусваш
-пий повече вода - тя ще увеличи обема на изяденото и ще придаде чувство за ситост преди да си изяла твърде много
-напиши какви възможности имаш за движение, както и какви възможности имаш да се упражняваш у вас.

И още едно много важно нещо - напиши дали реално мислиш да последваш съветите, които ще ти се дадат тук или не, за да знаем дали има смисъл да ги даваме. Не казвам последното с лошо чувство/намерение, но твърде често има момичета, а и момчета - идват, търсят помощ, но когато им се дадат съвети се намират десетки извинения да не се направят елементарни неща. Ако ти самата не решиш да си помогнеш - и Господ да слезе да дава акъл тук - файда нулева ;)

Успех и чакам(е) отговори ;)

01.02.14
03:30

Сутрин не ям, защото бързам да излизам, а предпочитам да не ям, от колкото да ям навън продуктите, които не ми допадат.
И не е да ме угоява, но ми увеличава порциите.
И честно казано съм се амбицирала този път даже да имам по-добър резултат, общувам си с едно момче, което ми дава съвети за хранене и спорт. Оот него разбрах за веганството и ми помага много да съм позитивно настроена (поне вече не плача когато се видя в огледалото сутрин).
А за яденето : нямам алергия (освен от студ, но тя е друга :D) , не мисля, че мразя някоя храна конкретно, по принцип ям доста богати неща, готвя си сама, както и майка ми разнообразни неща. Не съм сигурна какво е добро за закуска и може би това ме спира да ям, а това е огромна грешка - знам :( . Ами на ден за спорт мога до 20-30 мин да отделям, през уикенда повече разбира се, но през седмицата е тегаво. Хайде, да кажа до 1 час имам . Проблема идва, че няма място където да тичам навън, а да тичам по улицата и да друсам телеса - грозно ! А в къщи нямам уреди за фитнес, имам само едно въженце за скачане, но определено не смятам в нас на него да скачам :D !
От много месеци се чудех дали тук да споделя проблема си и реших, че така мога да си помогна, да чуя различни мнения, да пробвам нови неща. Защото определено последните месеци тихо депресиране и отчайване - не помагат ! Както и не искам да се разболея и да стана болно слаба, защото и такива случаи има. Честно казано в момента да се върна във форма ми е една от основните цели, но осъзнавам, че ми трябва малко помощ, за да успея. :) Благодаря отново на всички които коментирахте и дадохте мнение по въпроса, ще пробвам някои от нещата !

Мнението беше редактирано от Aleksandra Stojanova на 01.02.14 03:32.

Бързаш да излезеш? Ще станеш 30 минути по-рано. Не можеш да станеш 30 минути по-рано? Ще си легнеш 30 минути по-рано. Така или иначе пълноценният сън е един от ключовете към здравето и отслабването.

Угоява те, увеличава ти порциите - дали ще сложим розова или синя панделка на един клон, той не става вълшебна пръчица, пак си е клон. Говори с майка си - това, което прави в момента е нещо, което пречи на целите ти.

Отново казвам - веганството в момента е нещо, което не би ти било полезно. Като цяло имаш нужда от качествена и ПЪЛНОЦЕННА храна в момента. Това, че ти помага с психическата настройка въпросното момче е хубаво, но не съм сигурен доколко съветите му за хранене/спорт са полезни...

За закуска имаш нужда от качествен източник на енергия + протеинов източник. Това значи :

-яйца, месо, масло, ядки - нарочно питах за алергии, доста хора имат такива към ядките. Също така фъстъчено масло (натурално!!!), сусамов тахан, може и мед, но не прекалявай с него.... ;) Някои хора хапват овесени ядки с кисело мляко/прясно и т.н. - и това е вариант, макар и неоптимален.
-за спорт - освободи един час от деня си. Извинението “да тичам по улицата и да друсам телеса - грозно”, както и “но определено не смятам в нас на него да скачам” - точно за това говорех нагоре. Кажи ни дали има смисъл да ти даваме съвети, защото ако ще си намираш извинения - нека не си губим времето взаимно - ние да пишем, ти да четеш и да пишеш после извинения. Помисли за кого правиш всичко - за себе си или за някой, който може би ще си каже на улицата, че е грозно да тичаш???
-да си помогнеш трябва да дойде отвътре. Тук може да ти се даде съвет КАК да го направиш, за да стане качествено и здравословно. Но ако търсиш мотивация тук - сгрешила си мястото - трябва да я търсиш у себе си.

Пак казвам - помисли върху написаното от мен и кажи как ще процедираме.

01.02.14
11:27

Всичко това са  навици. Навиците се променят, въпрос на воля и приоритети.
За яденето е просто -ставаш по-рано, закусваш. На обяд ядеш нещо нормално и засищащо, ако няма от къде да си купиш качествена храна си носиш. Така на вечеря няма да си озверяла от глад и няма да се тъпчеш. Говори с майка си , би трябвало да разбере.
Вкъщи също може да се тренира, при това без уреди. Има тоооолкова много упражнения, които можеш да правиш. Да не говорим, че една малка инвестиция в 2 дъмбела , топка , ластици или пудовка ти дава възможност да правиш още куп тренировки. Поразгледай дневниците, има доста момичета, които тренират вкъщи.
Не търси стимул и воля от другите, намери първо стимула и волята в теб !
Успех (F)

01.02.14
12:23

Къде е тази чужбина с толкова скъпи фитнес карти и без места за спорт на открито? Поне в Европа и САЩ има голям избор и от евтини фитнеси и от места за спорт на открито.

01.02.14
16:36

Живея в Швейцария. Не смея да спортувам в нас, защото комшийката ми при най-малкият шум се ядосвала, искала тишина .... Но иначе мерси и за новите съвети :) !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1