27.03.09
21:34
Имам няколко въпроса за соевото брашно и ще съм благодарен,ако отговорите :)
1:Истина ли е, че съдържа в голяма степен протеин, който се съдържа и в хранителните добавки ?
2:По какъв начин трябва да се пие,като шейк или ?
3:Вреди ли на здравето ?
4:В каква дозировка се взима?
Благодаря ви предварително :)
28.03.09
09:03
#2
Брашно вече няма да стане.
Соева кайма по-може.
аз си правя соево, овесено брашно с глюкоза-това за след тренировка, като ми свърши протеина.
купи си соев изолат, има го в диетичните магазини.
28.03.09
09:27
#4
Соята става само за едно - биодизел.
Ако нямаш пари за суроватъчен протеин, си яж твърда храна. Яйцата са най-евтиния вариант за протеин. Не разбирам защо някои държат да бъркат и пият някви прахчета, просто за самия ритуал.
28.03.09
09:49
#5
В соята не присъстват всички аминокиселини, необходими за синтезирането на мускулна тъкан, така че соята в никакъв случай не е добър избор за източник на протеин...
Аз лично не бих я ползвал за нищо...
28.03.09
10:21
#6
Инересено ми е, на ниво любопитство, единствено маркетинг реклама ли са всички статии и ревюта, всекчи препоръки да се пие соя (макар и в комбинация със суроватка) в масовия чуждестранен печат? И то конкретно за правене на мускули? Можеи така да е, но съм се натъквал на стотици, стотици такива.
И все пак като се комбинира с други източници това не води ли до “попълване” на липсващите аминокиселини - тоест тези, които тя има вече да могат да спомогнат за мускулното изграждане, защото наборът вече е пълен?
28.03.09
10:43
#7
казано от Георги Николаев на 28.03.09, 10:21:
Инересено ми е, на ниво любопитство, единствено маркетинг реклама ли са всички статии и ревюта, всекчи препоръки да се пие соя (макар и в комбинация със суроватка) в масовия чуждестранен печат? И то конкретно за правене на мускули? Можеи така да е, но съм се натъквал на стотици, стотици такива.
И все пак като се комбинира с други източници това не води ли до “попълване” на липсващите аминокиселини - тоест тези, които тя има вече да могат да спомогнат за мускулното изграждане, защото наборът вече е пълен?
В нета имаш толкова позитивни,колкото и негативни статии. Така е с почти всичко. Освен че 99% от информацията е косвено или пряко платена, понякога се пише така че да е интересно, а не достоверно.
И да, можеш да постигнеш по-висока биологична стойност с комбиниране на източници, но това не решава проблема с фитоестрогените и ензимните инхибитори в соята. Ако не си вегетарианец, това упражнение е напълно излишно. А и да си яйцата и млечните протеини са по-удачен избор.
Ето една хубава кратка статийка за соята, която обхваща основите негативи: КЛИК
Със сигурност соята е полезна. Със сигурност може да има ефект когато тя се добавя в протеинови матрици с цел постигане на по-добър ак профил. Соеви протеини има също доста качествени които са добър вариант ако си вегетарианец или просто си на пости.
Но да разчиташ само на соя и то соево брашно е леко смешно.
28.03.09
14:19
#9
Aбе май не е много сигурно колко е полезна ...
Не мисля ,че соевото брашно е толкова вредно ,колкото всички говорят за соята в много протеини го има също.Днеска си направих палачинки от соево брашно,и нахутено брашно и ми дойдоха много добре 10 палачинки за обяд с извара и сирене ,последните 2 с мед.Иначе за соята пише достатъчно в сайта всеки сам си преценява ... лично мен по 1 път на седмица за палачинки по 1 с.л от 3те вида (соево ,нахутено и сусамово брашно) яйца ,1 ч.ч домашно мляко си ям даже по 2-3 пъти ми се случва в седмицата и за мазнина използвам по много малко домашно масло на тефлонов тиган :)