Комбинация от хранителни добавки

10.11.05
03:20

Изчетох доста теми за протеин и реших да си взема Pro Gold 90 (5 kg), но се чудя с к’ви други добавки да го комбинирам за максимален резултат. Смятам да си взема и креатин на BioTech 0.5 кг.

Данни: 17 г./180 см/70 кг/
Стаж: ~8 месеца

Чакам препоръки за хранителни добавки, не забравяйте да напишете как да ги взимам, възможностите ми са ограничени(може би ще отделя 150 лв.)...

10.11.05
08:39

Ами като за начало протеина и креатина са достатъчни.
Пести си парите.
Тея неща ше ги вземеш за 70-80лв.

10.11.05
12:54

Аха..
С креатина ще направя 5 дни зареждащ - 4 пъти x 5 гр. на ден, а след това как да го взимам? Някой казват преди тренировка, други след, трети казват преди и след тренировка... В почивни дни как да го взимам?
А протеина?

SE

10.11.05
13:07

5 гр преди и 5 след

10.11.05
14:33

[quote author=“SeLeCt”]5 гр преди и 5 след

2гр преи и 5 след  :)

SE

10.11.05
14:36

[quote author=“DjoNi”][quote author=“SeLeCt”]5 гр преди и 5 след

2гр преи и 5 след  :)

мисля че 10 гр разпределен на 2 дози е най добре + това го пише навсякъде това ! прочети някоя статия и ще видиш сам

10.11.05
15:29

Както искаш го приемай , но според мен е желателно само след тренировка заедно с протеина.Относно почивните дни - дутрин на гладно.в тоя период на приемане на креатин приемай много течности.Раздели си килограмите на 10 и толкова литри вода приемай на ден - това чиста вод а не да смяташ че и във всяка храна има вода.УСПЕХ
П.П мн добър избор си направил на добавките

10.11.05
15:40

можеш да си вземеш и л-глютамин преди или/и след тренировка 5гр, аминокиселини приема им зависи от вида.

10.11.05
16:15

[quote author=“XaMaLLa”]в тоя период на приемане на креатин приемай много течности.

Само през зареждащия период ли да пия по 7 л. вода на ден? Щото иначе прекалено ми се вижда, ще почна да се напикавам :lol:

SE

10.11.05
16:32

[quote author=“XaMaLLa”]Както искаш го приемай , но според мен е желателно само след тренировка заедно с протеина.Относно почивните дни - дутрин на гладно.в тоя период на приемане на креатин приемай много течности.Раздели си килограмите на 10 и толкова литри вода приемай на ден - това чиста вод а не да смяташ че и във всяка храна има вода.УСПЕХ
П.П мн добър избор си направил на добавките

защо да пие толкова вода и аз пия креатин и в момента съм на зареждаща доза от 30 гр на ден
ма пия по 2-3 макс литра вода а от какъв зор да пия пия по 8 литра на ден ?

10.11.05
21:09

Първо след зареждащия период взимай по 5гр. на ден.Няма смисъл по 10гр.
Второ приемат се повече течности, защото креатина задържа вода и това май повишава ефекта освен това ускорява метаболизма.
А иначе май трябва да пиеш по много течности и след зареждащия период.

10.11.05
22:22

Ето как реших да ги взимам.

Протеин:

В тренировъчен ден - 30 минути преди тренировка 40 гр. и преди лягане 40 гр.
В почивен ден - 60 гр. преди лягане

Креатин:

В тренировъчен ден - след тренировка 5 гр. с 1 лъжица мед
В почивен ден - 5 гр сутрин на гладно

Ако имам грешки, поправете ме.

10.11.05
22:54

Мисля че това 60 грама наведнъж е множко  по-добре ще е да го направиш 40 грама.

SE

10.11.05
23:05

ако си вземеш пепсин тия 60 грама ще ти идват идеално направо
:D

10.11.05
23:08

според мен са множко но щом казваш че може.

10.11.05
23:15

[quote author=“SeLeCt”]ако си вземеш пепсин тия 60 грама ще ти идват идеално направо
:D

Вероятно тъп въпрос, но какво е това “пепсин”? :P

10.11.05
23:41

Сурватка преди лягане забрави. Няма смисал.Сурватъчния протеин е бързо усвоим и действието му е около 1 час.Вземайго задължително след тренировка и след 40-50 мин можеш да направиш яденето си.Колкото да втората доза може и преди тренировка аз лично я приемам сутрин с овесените ядки в прясното мляко.Ако искаш да пиеш протеин преди лягане си вземи казаин той е бавно усвоим и ти вършо работа докато спиш , но за момента не ти трябва. Но няма смисал още да си взимаш - по-нататък. Преди лягане като за теб е перфектно да приемеш около 40 гр белтък , който можеш да намериш в 150 гр извара ( задължително ) + 1 кофичка кис.мляко или 1-2 белтъка , но не повече , защото организма ти неможе да усвои повече от 40-45 грама белтък.УСПЕХ

10.11.05
23:56

XaMaLLa, аз ще взимам Pro Gold 90, той май не е суроватъчен.. ?

Edit: Сега видях на сайта

Pro 90 Gold съдържа комбинация от суроватъчни млечни и яйчни протеини

Значи става така:

Протеин:

В тренировъчен ден - 40 минути след тренировка 40 гр. и на закуска 40 гр. ще смесвам с овесените ядки
В почивен ден - 60 гр. с овесените ядки

11.11.05
01:32

Pro Gold е млечно-яйчен протеин и основно се взима вечер преди лягане.

:arrow:  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10534

11.11.05
09:37

Млечно-яйчен е и става за преди лягане.
В млякото има суроватка и затова на сайта им “пише суроватъчни млечни и яйчни протеини”.

Но недей да взимаш 60гр. на веднъж.
Взимай 30гр. преди лягане и още 30 гр. между обяда и следобедната закуска.

11.11.05
11:33

[quote author=“BabaVanga”]
Но недей да взимаш 60гр. на веднъж.
Взимай 30гр. преди лягане и още 30 гр. между обяда и следобедната закуска.

А в тренировачни дни кога и по колко?

11.11.05
22:12

Ами в тренировъчни дни ти си се ориентирал добре.
30гр. преди тренировка(ако искаш може след тренировка, както ти е по-удобно) и пак 30гр. преди лягане.
Само вместо 40гр. взимай пак по 30гр.Да пестиш, за да ти стигне за повече време.И без това нямаш нужда по 40гр.
Ако искаш можеш да вкараш още една доза от 30гр. пак между обяда и следобедната закуска(става въпрос за тренировъчните дни) за по-голям ефект.
Остава само да тренираш здраво в залата, защото каквито и добавки да взимаш ако не се тренира, както трябва нищо не става.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1