01.02.14
14:27
Здравейте, на 24 години съм, висока съм 166 см, тежа 76 килограма. Взех си карта за фитнес, но и идея си нямам от фитнес. На хранителен режим съм, който включва белтъчини и някои зеленчуци.
Може ли да ми препоръчате подходяща фитнес програма за 6 дни от седмицата.
Благодаря предварително.
01.02.14
16:58
защо точно 6 дена избра? защо първо не почнеш с кръгова тренировка като и идея си нямаш от фитнес http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
01.02.14
20:31
Защото имам много свободно време и мога да отделям достатъчно. Благодаря за програмата, но къде е кардиото в цялата работа?
01.02.14
21:50
Поразгледай из сайта, прочети. Относно хранителния ти режим - какво значи белтъчини и зеленчуци??? Къде са мазнините и необходимите въглехидрати, от които да дойде енергията за тези 6 тренировки седмично , които искаш...
Относно кардиото - при една добра програма , включваща упражнения със собствено тегло и свободни тежести, с подходяща интензивност може да се изгорят доста калории...Иначе като за начало бих казал скачане на въже или монотонно бягане с ниско темпо за 20 минути 2-3 пъти на седмица.
За храната : месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, плодове, пълнозърнест хляб, ядки и т.н.
п.с. Ако целта ти е намаляване на теглото - трябва калориен дефицит, но не повече от 20%.
Мнението беше редактирано от b0ta s L0sta на 01.02.14 21:53.
02.02.14
08:47
Благодаря много. Относно режима ми ям телешко, пилешко, пуешко, риба и морски дарове, обезмаслени млечни продукти, яйца, и зеленчуци, а и за закуска предимно овесени трици.Но ще го преразгледам и ще включа мазнини и въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Ирина Николова на 02.02.14 08:52.
02.02.14
12:52
От мазнини не се трупат “мазнини”, а и са жизнено важни за хормоналните процеси, но пробвай и слушай тялото си - ако се чувстваш добре и заредена с енергия, значи си открила правилната за теб формула : ) .
Успех!
Липсата на качествени мазнини в ежедневното хранене може да доведе до хормонални проблеми. Ирина, не прави тази грешка - яж по малко ядки, сложи си зехтин в салатата, хапвай яйца, кашкавал и/или сирене. Месото не е нужно да е единствено филе.
02.02.14
13:13
Благодаря за информацията, зехтин ползвам по малко понякога за да овкусявам салати :)
Мнението беше редактирано от Ирина Николова на 02.02.14 13:31.