Съвет

08.11.05
23:58

Значи нещата при мен стоят така: Храня се както трябва .. всичко режими и т.н, ходя редовно на тренировки .. обаче качването на маса при мен е голям проблем ... вмомента даже ме болеше ръката и ходих на лекар и той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра. Ще ми помогнат ли някакви хранителни добавки /визирам глутамин, протеини, креатин/ или някаква диета за маса, защото си мисля, че каквото и да пробвам .. нищо няма да се получи ?

09.11.05
00:02

Само да добавя че съм 50-53 кг и 173-4 висок, 16 години

MA

09.11.05
10:42

Да, определено ще ти трябва диета за да качваш по-ефективно.Умножаваш теглото си по 40 и приемаш по толкова калории на ден...тази таблица ще ти помогне http://bb-team.org/nutrition/000197.php ...да кажем че си 55кг., тогава ще ти трябват около 2200 калории на ден :wink:  8)

Забравих да кажа за хранителните добавки  ...да ще ти помогнат, впрочем добре си ги подбрал

09.11.05
10:47

[quote author=“XtRael”] ... вмомента даже ме болеше ръката и ходих на лекар и той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра.

Това тук не го разбрах. Ако те боли ръката това не е защото качваш мускули. Ако наистина лекаря ти е казал това или те е излъгал или е пълен кретен.

09.11.05
16:06

[quote author=“madwolf”]Да, определено ще ти трябва диета за да качваш по-ефективно.Умножаваш теглото си по 40 и приемаш по толкова калории на ден...тази таблица ще ти помогне http://bb-team.org/nutrition/000197.php ...да кажем че си 55кг., тогава ще ти трябват около 2200 калории на ден :wink:  8)

Ами това с калориите, въглехидратите белтъчините съм си го смятал и всеки ден приемам необходимата доза..., но освем това нещо др ще ми трябва ли ?

09.11.05
16:06

[quote author=“AbSs”][quote author=“XtRael”] ... вмомента даже ме болеше ръката и ходих на лекар и той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра.

Това тук не го разбрах. Ако те боли ръката това не е защото качваш мускули. Ако наистина лекаря ти е казал това или те е излъгал или е пълен кретен.

Ами по възможно е да е кретен :))

®N

09.11.05
20:08

той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра

Е от това нищо не можах да разбера. :shock:
Иначе виж дали не претренираш и прави упражненията правилно. Имам много приятели, които преди да им кажа, тренираха по няколко часа, ден след ден дадена група мускули и се чудеха защо не им се качва мускулната маса. Не е важно количеството- важно е качеството.

MA

09.11.05
21:41

XtRael:

Ами това с калориите, въглехидратите белтъчините съм си го смятал и всеки ден приемам необходимата доза..., но освем това нещо др ще ми трябва ли ?

В такъв случаи ако пак не можеж да качваш пробваи да увеличиш калориите с около 300-500.
Впрочем от колко време се занимаваш със фитнес?

10.11.05
19:13

[quote author=”®off™”]

той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра

Е от това нищо не можах да разбера. :shock:
Иначе виж дали не претренираш и прави упражненията правилно. Имам много приятели, които преди да им кажа, тренираха по няколко часа, ден след ден дадена група мускули и се чудеха защо не им се качва мускулната маса. Не е важно количеството- важно е качеството.

Значи, упражненията ги правя правилно всмисъл не съм кой знай какъв професионалист, но се ръководя от другите и смятат, че ги правя правилно.

10.11.05
19:13

[quote author=“madwolf”]XtRael:

В такъв случаи ако пак не можеж да качваш пробваи да увеличиш калориите с около 300-500.
Впрочем от колко време се занимаваш със фитнес?

Ще го пробвам .. да увелича значително калориите, а инъче се занимавам с фитнес... от около 3-4 месеца и се оформих но до колкото ми позволява масата.

MA

10.11.05
22:30

Като за начало пробвай да увеличиш калориите, пък ако пак не става тогава можеш да си вземеш и някое гейнърче...

10.11.05
22:38

и как тъй си се пооформил след като си 50 кг ?

повечето лекари са доста пернати и въобще не заслужават дипломите си

яж доста , 6-7 пъти на ден , 150гр протеин , 200гр въглехидрат , 2000ккалории и си супер :)

11.11.05
14:01

Ясно. Мерси за съветите ще пробвам и ще видим какво ще стане. Инъче за яденето .. мисля че ям и повече от 6-7 пъти на ден :))

AL

14.11.05
15:38

ей Хтрейл приятелио .. аз не мога да разбера за какво ти е маса.ТИ си бая як :))) айде

ВН

14.11.05
19:03

[quote author=“XtRael”]Значи нещата при мен стоят така: Храня се както трябва .. всичко режими и т.н, ходя редовно на тренировки .. обаче качването на маса при мен е голям проблем ... вмомента даже ме болеше ръката и ходих на лекар и той каза че ми се е качвала мускулната маса, обаче поради това че нямам самата маса.. няма на каде да са увеличи и ме посъветва да спра. Ще ми помогнат ли някакви хранителни добавки /визирам глутамин, протеини, креатин/ или някаква диета за маса, защото си мисля, че каквото и да пробвам .. нищо няма да се получи ?

Ако това дето го казваш е предадено без да изкривяваш информацията, то първо си смени лекаря, в противен случаи - давай го по-леко и яж повече - с акъл! Без значение, кое е вярното от двата случая, обаче - чети повечко!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1