02.02.14
23:51
Здравейте!
Питанката ми е следната: имам тренировъчни дни, в които тренирам три различни неща(аеробни и фитнес) в рамките на 6 часа, като имам прозорци по един час между тренировките и не разполагам с време и кухня за да готвя и освен всичко, то тренировките са вечерта и в момента хапвам късничко, към 22-23-24 ч. и ми е интересно какво бихте ми предложили за хапване между тренировките, което да ми служи и като вечеря и дали е най-добре да ям след като съм си изтренирал всичко, независимо от късния час и какво да е менюто...?
03.02.14
10:55
Въпреки късния час преспокойно може да си сложиш извара с малко сурови ядки, а между храненията добави лек протеин без да го мешиш с друго... Примерно хапни яйца или малко филе, хем няма да ти натежи, хем ще храни мускула. :)
03.02.14
19:07
Зависи от интензивността на тренировките и как точно са разпределени.
Един час между края на първата и началото на втората тренировка, е малко - ако ядеш повече, рискуваш да ти натежи и да не се чувстваш ОК за втората тренировка, докато храната минава по обичайния си път.
На първо четене бих ти препоръчала преди първата си тренировка да ядеш месо/риба/яйца + ориз/картофи/пълнозърнести изделия... + салата.
След това, в зависимост от тренировките, поддържаш само с протеин и качествени въглехидрати Витарго.
Примерно 3 часа след яденето преди първата тренировка, приемаш шейк и витаргото, продължаваш да тренираш, спрямо това как се чувстваш, можеш да приемеш още една доза протеин.
И то ще са се изредили тренировките ти - след тях вече си вечеряш с храна - не е късно, а и физическата активност предполагам е била висока. Можеш да хапнеш нещо калорично - протеин + качествени мазнини.