12.07.12
18:09
Здравейте!
Взех си креатин на Оптимум Нутришън - Креатин Паудър. Това, което ми изглежда странно е, че видът му е еднакъв с този в сайта на оптимум нутришън и навсякъде из интернет, но никъде по него не пише Креапюр, както пише на всеки креатин паудър на Оптимум Нутришън?
Също искам да попитам някой, който е ползвал този креатин, дали под капачката има нещо като фолио, което да запечатва креатина? Защото на мен ми беше само с едно мизерно найлонче на капачката и дори без да махам найлончето капачката се отвърта лесно - създава чувство за несигурност при толкова лесно отваряне и дефакто найлончето на капачката тотално безсмислено и без да е запетано на гърлото с нещо като станиол, както по принцип се прави?
12.07.12
18:15
моя беше запечатан с нещо като хартия на която пише “Sealed for your protection”.. има ли такова нещо на твоя.. ?
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 12.07.12 18:16.
12.07.12
18:21
Не... единственото, което имаше, бе едно найлонче отвън около капачката. Завъртях леко капачката и се отвори дори без да късам найлончето - с една дума това найлонче нищо не прави. И като отворих капачката директно се вижда белия прах - нито беше запечатано гърлото с хартия, нито нищо.
Отделно, че не пише никъде Креапюр на креатина, както пише на всички опаковки, които съм виждал в интернет - не, че е проблем, ако не е креапюр, а просто това, че е различен, а не мисля, че би трябвало да е, е странно
Събрани тези две неща ме карат да подхождам малко съмнително, защото все пак, ако не съм 100% сигурен в това, което ще пия, е по-добре да не го пия...
12.07.12
18:23
абе най-добре го върни да ти го сменят.. от къде си го купил ?
12.07.12
18:29
обади се на телефона от сайта, обяни им какъв ти е проблема и питай дали могат да ти го сменят.. и ти препоръчвам да пазаруваш от силабг.. имат магазин и ако има някакъв проблем отиваш и ти го сменят..
12.07.12
20:03
Благодаря за съвета и отделеното време.
Ще им кажа за проблема, дано се съгласят да ми го сменят, ако ли не - най-вероятно няма да пия креатин :)
Провери капачето за хартията Sealed for your protection, много често ми се случва да остава вътре в капака при отварянето.
12.07.12
20:23
Да... останало е в капачката долепено до горната й вътрешна част над резбата - аз помислих, че това е просто уплътнение на капачката. След като прочетох мнението ти го изкарах от капачката и видях, че пише на горната му страна - selaed for your protection. Фактът, че е отлепено и че незнайно как е стигнало до тази част на капачката е малко обезпокояващ, но все пак го има. Често ли се разлепят така тези картончета?
Посточнно ми се случват подобни простотии с ON, а за Creapure-а погледни точно отпред до дозировката е.
12.07.12
20:38
http://assets.bodybuilding.com/store/prodimage/prod_24191/image_24191_450_white.jpg - ето тук се вижда къде трябва да пише Creapure™, но на това място на моята креатин пише само Creatine Monohydrate supplement, иначе на вид всичко друго е същото, но нито отпред нито никъде другаде е споменато Creapure, а на всички опаковки, които виждам, го пише.
12.07.12
20:41
Нямаш никакви проблеми с креатина,различните партиди идват в различни кутии...
12.07.12
22:54
Не е тази опаковката. Абсолютно същата като тази е http://assets.bodybuilding.com/store/prodimage/prod_24191/image_24191_450_white.jpg само че отпред където на тази пише Creapure™ creatine supplement, на моята пише Creatine Monohydrate Supplement. И никъде не е споменат creapure.
13.07.12
12:40
Ето снимка, на която можете да видите опаковката: http://img406.imageshack.us/img406/9996/80224209.jpg - както се вижда пише само Creatine Monohydrate Supplement отпред до дозировката, където по принцип на креатина на ON винаги пише Creapure™ Creatine Supplement… Никъде другаде по опаковката не е споменавано Creapure… Някакви идеи защо е така?
13.07.12
18:21
казано от asdas asdasd на 13.07.12, 12:40:
Ето снимка, на която можете да видите опаковката: http://img406.imageshack.us/img406/9996/80224209.jpg - както се вижда пише само Creatine Monohydrate Supplement отпред до дозировката, където по принцип на креатина на ON винаги пише Creapure™ Creatine Supplement… Никъде другаде по опаковката не е споменавано Creapure… Някакви идеи защо е така?
Я виж по кутията дали има номер на партидата (lot number). Обикновено го пише на дъното като Lot # A01B2345C
Виж дали имаш такъв и го драсни тук. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.07.12 18:21.
13.07.12
21:12
казано от Тихомир Велев на 13.07.12, 18:21:
Я виж по кутията дали има номер на партидата (lot number). Обикновено го пише на дъното като Lot # A01B2345C
Виж дали имаш такъв и го драсни тук. :)
На дъното няма нищо освен знаците за рециклиране и т.н. Код на партидата има на върха на опаковката(малко над етикета) до срока на годност. Изписано е BATCH 0626788
19.07.13
16:43
Кой от двата е по - добрия вариант? Този или Now Foods Creatine Monohydrate.
Или ако можете да ми препоръчате други по - качествени?
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 19.07.13 16:44.
15.01.14
15:58
Здравейте! Преди време си бях купил креатин на ON и бях много доволен. Ефекта се появи още към средата на втората седмица, като направих и зареждане 5 дена. Сега отново си поръчах същия креатин, но в различна кутия. Пудрата вътре е съвсем различна, не е така гладка като предишната. Вече втора седмица го пия, а ефект нулев. Преди изпитвах прилив на енергия и тялото ми просто имаше нужда да повиша тежестите. Чуствах се много добре по време на тренировка и след тренировка. Пиех го с дрекстроза, както и сега, но нещо ефекта ми се губи. Кутията, която закупих преди е тази: ЦЪК
Ето и кутията на креатина, от който в момента пия: ЦЪК
Също така на този, който пия в момента не пише Creapure. Замислям се дали да не направя рекламация на продукта, но незнам дали въобще ще има някаква ползва..
16.01.14
15:15
казано от Владимир Владимиров на 15.01.14, 15:58:
Здравейте! Преди време си бях купил креатин на ON и бях много доволен. Ефекта се появи още към средата на втората седмица, като направих и зареждане 5 дена. Сега отново си поръчах същия креатин, но в различна кутия. Пудрата вътре е съвсем различна, не е така гладка като предишната. Вече втора седмица го пия, а ефект нулев. Преди изпитвах прилив на енергия и тялото ми просто имаше нужда да повиша тежестите. Чуствах се много добре по време на тренировка и след тренировка. Пиех го с дрекстроза, както и сега, но нещо ефекта ми се губи. Кутията, която закупих преди е тази: ЦЪК
Ето и кутията на креатина, от който в момента пия: ЦЪК
Също така на този, който пия в момента не пише Creapure. Замислям се дали да не направя рекламация на продукта, но незнам дали въобще ще има някаква ползва..
Здравей, предишният ти креатин е произведен в щатите ,сегашния в европа.Този който се произвежда в европа не е creapure.
Аз също пих европейски креатин на оптимум и не усетих нищо.
казано от Vinstrola на 16.01.14, 15:15:
Аз също пих европейски креатин на оптимум и не усетих нищо.
+1…
16.01.14
16:25
Аз пък от европейската версия усетих същото, каквото съм усещал от всички креатинови продукти. Разлика няма. :)
И между другото, в европейската версия също се използва creapure, нищо че го няма логото. Писал съм на Optimum Nutrition по този случай и отговорът им беше:
Dear Tihomir,
Thanks again for choosing ON. We exclusively use Creapure creatine. Whether or not to put the actual creapure logo on the product is the manufacturer’s decision. While we use it in all creatine products, some products do not include this logo as a marketing/label decision.
Best of health!
Consumer Affairs Rep 02866
Optimum Nutrition/ABB Performance
1-800-705-5226
16.01.14
20:02
Благодаря за отговорите! Следващия път мисля да пробвам и Universal.
03.02.14
17:43
Здравейте всички фитнес маниаци.
Купих си 1 креатин ( OH ) 1,2кг от този сайт. Като цена сам доволен ( 70лв ). Разделихме го с 2 авера и за мен остават 400 грама.
Та въпроса ми е :
Дали да го пия по 3 грама всеки ден сутрин при ставане ( и да попитам с какво да го пия, има ли значение дали е бърз въглехидрат или вода) или да го пия по 5 грама всеки тренировъчен ден. Тренирам 4 пъти седмично.
ПС : Относно съхранението му ( да го сухранявам в кухнята в някакъв шкаф или на по забутано място)
Мнението беше редактирано от Mehmed Shehov на 03.02.14 18:24.
казано от Mehmed Shehov на 03.02.14, 17:43:
Купих си 1 креатин ( OH ) 1,2кг от този сайт. Като цена сам доволен ( 70лв ). Разделихме го с 2 авера и за мен остават 400 грама.
Та въпроса ми е :
Дали да го пия по 3 грама всеки ден сутрин при ставане ( и да попитам с какво да го пия, има ли значение дали е бърз въглехидрат или вода) или да го пия по 5 грама всеки тренировъчен ден. Тренирам 4 пъти седмично.
Моля за хора изпробвали тази добавка
ПС : Относно съхранението му ( да го сухранявам в кухнята в някакъв шкаф или на по забутано място)
Може ли да ти дам отговор без да съм изпробвал тази добавка ?
03.02.14
18:17
казано от Цветомир Неделчев на 03.02.14, 17:55:
казано от Mehmed Shehov на 03.02.14, 17:43:
Та въпроса ми е :
Моля за хора изпробвали тази добавка
ПС : Относно съхранението му ( да го сухранявам в кухнята в някакъв шкаф или на по забутано място)Може ли да ти дам отговор без да съм изпробвал тази добавка ?
Може, разбира се
Доза креатин след закуска + още една доза след тренировка. В почивен ден отново сутрин след закуска и още една доза след вечеря. Дозата ти е 5грама. Желателно е да добавиш и въглехидрати - мед, банан, декстроза или някакъв натурален сок (от онези купешките) с цел по-доброто усвояване. Дневния ти прием е 10 грама и щом имаш 400грама ще направиш един приличен прием на креатин от 40 дни.
03.02.14
18:41
казано от Цветомир Неделчев на 03.02.14, 18:28:
Доза креатин след закуска + още една доза след тренировка. В почивен ден отново сутрин след закуска и още една доза след вечеря. Дозата ти е 5грама. Желателно е да добавиш и въглехидрати - мед, банан, декстроза или някакъв натурален сок (от онези купешките) с цел по-доброто усвояване. Дневния ти прием е 10 грама и щом имаш 400грама ще направиш един приличен прием на креатин от 40 дни.
Мерси за съвета, но навсякъде съм чел, че се пие от 3 до 5 грама дневно. Даже имаше една важна тема за креатина и дозировката му. Значи мисля да го пия по 3/5 грама всеки ден. И да мерси за отговора, мисля да добавям по 1 лъжица мед в млякото/водата (нз с вода дали ще е мн добро, но )
А, Относно съхранението му нещо да кажеш?
03.02.14
18:58
Значи, да попитам и някой друг. Ако го пия по 3 грама на ден. Как би било да го пия 2 месеца и да почина 1 или да го пия 4 месеца докато свърши и после да почивам.
04.02.14
05:45
Привет Мехмед,
5 грама дневно са ти напълно достатъчни. Някои изледвания показват, че след като се стигне пълно насищане на клетките дори и 3 грама биха били достатъчни за голяма част от хората, но няма нужда чак от такава прецизност. Просто пий по 4-5-6 грама.
Ако си много тежък и носиш голямо количество мускулна маса, 10 грама може и да е по-добър вариант.
Времето на прием няма никакво значение, важното е да ти е удобно на теб. Напитката или храната, с която се приема, също няма значение. Усвояването на креатина с вода е около 99% според повечето данни, тъй че... :)
Относно съхранението - трябва да е на хладно и сухо място. Т.е. не трябва да е в банята, над радиатора/парното/печката или на прозорец, където пече слънце.
06.06.14
00:28
Здравейте,мисля да си взимам Creatine 2500 Caps Optimum Nutrition и реших да ви питам какво мислите за този продукт.Чудя се дали използват същият креатин,като този,който се продава на прах?Също така не знам колко големи са капсулите и дали няма да имам проблем с преглъщането им.Държа креатина да е на хапчета,за да мога по-лесно да го ползвам.
06.06.14
10:04
Вероятно креатинът е същия, просто е капсулован.
В случая удобството на капсулите е твърде неясно - креатинът е добавка, за която таймингът на приемане не е съществен фактор. Вземи си креатин на прах - значително по-изгоден е като цена, няма да имаш проблем с преглъщането на едри капсули и... просто го приемай веднъж дневно в удобен за теб момент. :) Толкова. :)