01.02.14
21:34
Привет,
Моля да ми дадете съвет: до три месеца трябва да отслабна има няма 6 - 7 килограма, понеже ще се омъжвам и не искам да съм каца в чувал.
Висока съм 162 см, 58 килограма; талия - 63 см.; ханш - 92 см.
В момента тренировките ми са разделени по следния начин:
1 - крака; кардио - 30 минути - бързо и бавно темпо; три минути леко бягане, 30 сек. спринт; корем.
2 - гръб, рамо; корем; кардио;
3 - гърди, бицепс, трицепс; корем (3 серии по 25 коремни преси); кардио;
С тази програма съм от около 3 месеца. Трупам мускулатура и ми наедряват бедрата - дали от клякане, дали не ....
На първо място, моля да ме посъветвате за хранителен режим. Ориентирала съм се към НВД - постя всички пости и ям много въглехидрати през продължителен период, не обичам много месо и не си набавям достатъчно протеини, мека съм. Моля за съвет дали този режим би бил удачен?
На второ място, моля за съвет как да променя програмата си, за да изразходвам повече. Като започнах, нямах грам мускул по себе си. Сега имам чувството, че трябва да наблегна на сваляне предимно. Моля за съвети: относно кардиото - бягането по колко минути и с какво темпо? Имам тежка гинекологична операция и не трябва да вдигам тежко или да се форсирам прекалено; като спринтирам ме боли, което логично означава, че и това трябва да избягвам.
Държа да отбележа, че нагоре съм слаба, качвам предимно на бедра и дупе и мааалко на ръцете. Но там има много за стягане.
Не ме мързи. Давайте смело предложения. Харесах една програма във форума - http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi Сутрин или вечер да тренирам също кое е по-удачно?
02.02.14
09:50
казано от hirondelle на 01.02.14, 21:34:
На първо място, моля да ме посъветвате за хранителен режим. Ориентирала съм се към НВД - постя всички пости и ям много въглехидрати през продължителен период, не обичам много месо и не си набавям достатъчно протеини, мека съм. Моля за съвет дали този режим би бил удачен?
Варианти за режими пред теб са РБД, НВД, ВМ-НВД или да правиш въглехидратна ротация. Погледни в търсачката, има достатъчно информация за тях. Предимно се храниш с въглехидрати, а така няма да постигнеш голям успех след като искаш да отслабваш значително. Протеин ти трябва на всяка цена - ако не ядеш месо, то има много други варианти да си го набавяш - погледни дневниците на мацките, които не ядат месо. Като цяло, ако ядеш други животински продукти, варианти са яйцата, млечните. Също така сурови ядки. Елда, киноа. Важни са и полезните мазнини - авокадо,зехтин,маслини,тахан,жълтъци на яйцата, масло, мазни меса и риби.
За тренировките - след като не можеш да вдигаш тежко, просто прави тренировките по-интензивно - с по-малко почивки между сериите. А кардиото редувай, като нека преобладава интервалното такова - 15-20 минути тичане на пътека, като редуваш според това как се чувстваш - 1 мин тичане/ 1 мин ходене, 30 сек тичане/1 мин ходене. Ако не можеш да тичаш бързо, увеличи наклона на пътеката.
02.02.14
12:18
Тичам бързо, само на спринт не мога! Няма да се лигавя, щом трябва ще хапвам месо.
Благодаря ти!
03.02.14
12:45
(wave)
Сладури, моля за съвет: удачна ли е програмата, която съм избрала (линка е по-горе), при положение, че преди съм разделяла мускулните групи?
03.02.14
12:52
За фитнес програмата говоря, че съм се изразила нечовешки.
03.02.14
21:41
Привет,
Някой може ли да ми каже дали това, което погълнах днес е ок:
7:00 - 1 грейпфрут
7:30 - 8:45 - тренировка
9:30 - 2 белтъка
10:00 - кафе с 50гр прясно мляко
13:00 - 150 гр. пилешко шишче, 130 гр. - ориз със зеленчуци; 100 гр. салата соеви кълнове;
16:30 - 2 жълтъка; 30 гр. пилешко (щях да ям 50 грама бадеми, ама нямах време да изляза от офиса);
19 часа - половин кисела ябълка
19:15 часа - пилешка пържола от бут (200 гр.) и 200 гр. шопска салата
Благодаря ви предварително!(blush)
03.02.14
21:45
Защо ядеш яйцата на части ? (think) Яж ги целите :) Отделно мисля, че разстоянието между приема на плод и основното хранене, трябва да е по-голямо от 15 минути, изобщо като цяло тази ябълка в 7 бих я пропуснала :) не виждам смисъла от нея, след като имаш вечеря 15 мин по-късно, яж я при следобедната,ако ти се яде ябълка..
03.02.14
21:51
хахахха по принцип плана беше да ги изям целите, ама започна оперативка и нямаше как - трябваше да се спася със странно приемане на някакво количество храна.
ябълката беше излишна - да; просто ми се ядеше (tmi)
Момичета, има ли ядки, които не съдържат толкова мазнини? Исках да ям бадеми, ама мн отгоре идват мазнините...
03.02.14
22:11
Ядките са богати на мазнини, но ако не прекаляваш с тях, не са проблем - напротив даже, много са полезни. Просто ги яж сурови, в умерени количества и си следи общия прием за деня- ако изядеш 100 гр бадеми, намали мазнините в някое друго хранене, така че да си балансираш :)
03.02.14
22:18
Благодаря ти !