Какво мислите за приема на топла и студена храна (домашно приготвената ) ?

04.02.14
01:44

Здравейте на всички..
  Както се става ясно от заглавието, интересно ми е да чуя вашите наблюдения и изводи относно храненето с топла и студена храна, защото не успях да намеря много инфо, но някак дълбоко усещам, че има нещо нередно в това да се храним със студена храна. Разбира се не говоря за това да те мързи да си я стоплиш, а изхождам от това, че много от нас работят, учат, пътуват и т.н. и на практика нямат възможност да си стоплят храната. Имам предвид следното - всички знаем тези улесняващи ни пластмасови кутии побиращи една порция обяд. Такива имам няколко. Доста години работих по строежите и наред с тренировките исках да се храня правилно. Да де, ама на скелето няма как да си стоплиш обяда - отварям и ям. Пък и се успокоявах с това, че е временно и си обещавах занапред да не е така. После обче дойде университета. Айде пак всичко отначало, взимам си полезна храна от вкъщи , но отново студена трябва да се яде. Особено зимата, когато отвориш кутийката и пилешкото копънче се забило в студената манджа по-здраво от  Екскалибур в скалата, честно.  Пълна скръб ме сполита в такива моменти, че тормозя организма така. Също ако някой от специалистите в сайта даде мнение, ще съм много щастлив, и ще ми падне голям товар !!

Не съм попадал на никаква информация за това, че температурата на храната тормози организма по някакъв начин. Стига да не я ядеш замразена или супер гореща, за стомахът ти е все едно.

Има ястия, които се ядат студени, а има и такива, които трябва да са топли, за да са вкусни. Та, в крайна сметка, всичко е въпрос на вкус и предпочитание. Стомахът и храносмилателната система действат по една и съща схема.

04.02.14
08:19

Аз бх се притеснявала повече от факта че храната ти идва в пластмасови кутийки, отколкото от това че е изстинала. ;)

04.02.14
08:45

казано от Маргарита Манева на 04.02.14, 08:19:

Аз бх се притеснявала повече от факта че храната ти идва в пластмасови кутийки, отколкото от това че е изстинала. ;)

Да, аз в последно време гледам всичко хранително да е в стъкло. Стъклени или порцеланови купи за салата и други цели, стъклени кутии за фризера или за пренасяне на храна. Има неудобства, но ползите са повече. :) Още не съм се отървал напълно от пластмасовите съдове, но и това ще стане.

04.02.14
12:11

казано от Маргарита Манева на 04.02.14, 08:19:

Да, Маргарита, този момент също ме притеснява. Наскоро четох, че китайците измислили пластмаса от царевица. Или по точно казано - пластмаса от целулозата. Но лично аз не се успокоявам щом е от Китай, та ако ще и от химен на девици да е създадена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1