01.02.14
19:35
Здравейте,
Реших, че е време и аз да си направя дневник, а не само да ходя като цветарка и да обсъждам чуждите :Д Може би за идеята допринесе и фактът,че днес се видях с няколко мацки от форума, които водят дневници - беше изключително приятна и мотивираща среща, много е готино да се запознаваш със себеподобни хора със сходни цели и начин на живот:)
И така малко инфо за мен - казвам се Адриана, на 22г. от София, студентка последна година в постоянно окупирания университет :) Тренирала съм 10 години баскетбол с период на прекъсване, фитнесът се яви нещо като заместител. 2 пъти седмично ходя и на общи кондиционни тренировки с елементи на кросфит комплекси :) Ръст 174, кг 56-57. От септември започнах да тренирам със свободни тежести и с тежко като цяло. Тогава бях 54-55кг.
Цел на този дневник ще е просто да си следя прогреса, да поддържам мотивацията си все така голяма, до някаква степен обмяна на опит,сверяване на часовника:Д също така много бих се радвала, ако може да допринесе на някого за нещо - било то като положителен или отрицателен пример :)
В момента целите ми са качване на активно тегло за сметка на понижаване на телесните мазнини, иначе казано - работя за мускули, плътност, релеф, поддържане на сравнително нисък процент подкожни мазнини (нисък като за жена естествено), наваксване на горната част сравнение с долната, тъй като горната малко изостава, в момента работя върху това да ги балансирам. Нямам за цел да отслабвам - даже нямам нищо против да кача 1-2 кг маса.
За момента клякам с 65кг като работя за затвърждаването на тези килограми и чак след това ще вдигам, иначе мисля, че бих могла да направя 1-2 макса на 80-85. Лежанка - 45кг, от 2 месеца НЕ мърда, нещо, което искам да се промени.. Тяга -55кг. Не съм пробвала скоро да вдигам кг, но мисля да опитам да видя колко ще мога да отлепя.. Надявам се след 2-3 месеца да се похваля с кг нагоре и по трите пункта :)
И така, днес беше нетренировъчен ден. Храната беше следната:
Закуска: протеинов шейк с малко канела, 1 лъжица тахан и 1 грейпфрут
Обяд: 150гр пилешко филе с билки на скара, голяма купа салата с айсберг,краставица, селъри, авокадо и малко балсамов оцет
Междинно: 1 варено яйце и 50 гр пилешко
Вечеря: 200гр филе от пъстърва на тефлонов тиган без мазнина, голяма купа салата от същата по-горе + зехтин
Това е от мен за днес:)
Темата беше редактирана от Графиня фон Дачева на 11.04.15 09:53.
Честит дневник,Адрии! Отдавна чаках и ти да се включиш! Успех и ще следя с интерес :)
01.02.14
20:01
Честит дневник :) иии Let the force be with you :P
01.02.14
20:27
Успехх, ще те следя. :)
02.02.14
14:23
Много се радвам,че вече имаш дневник! Честито и аз дяволито ще те следя и ще ти се възхищавам! Успех (F)
02.02.14
16:24
Благодаря много на всички :))
И така - днес също е нетренировъчен ден, но от утре се почва дългата седмица с тренировки всеки ден.
Менюто за деня:
Закуска: 1 протеинов шейк + 1 грейпфрут + 1 лъжица тахан
Обяд: калмари на плоча с малко лаврак в канапе от спанак + зелена салата
Междинно: 1 грейпфрут
Вечеря: 200 грама филе от пъстърва с любимата ми салата в момента - айсберг, краставица, авокадо, селъри + зехтин, балсамико и малко черен пипер
Добавките не ги споменавам, но освен протеина в момента приемам БЦАА в тренировъчни дни по време на тренировка, храносмилателни ензими, омега 3 по 5 грама на ден с 2 хранения, CLA всяка сутрин по 2 гр, ALA при прием на въглехидратни храни.
Аз само се отбивам да пожелая успех с тренировките, воденето дневника и въобще всичко с каквото там се занимаваш : ) Не може само на мен да ми е направило впечатление, как се опитваш да помогнеш в почти всяка тема и до обясняваш на новаците точка по точка. Поздравления за резултатите и постоянството ти в това да помагаш.
Поздрави!
02.02.14
21:26
Успех с дневника! Ще бъде интересно и полезно. :)
02.02.14
21:47
Успех и от мен :)
Най-накраяяя (sun) Ще те следя с интерес (F) И едно въпросче: Не ти ли липсват въглехидратите? Говоря за хляб, ориз, картофи ... плодове?
03.02.14
00:32
[quote author=“Adriana Dacheva” ]с любимата ми салата в момента - айсберг, краставица, авокадо, селъри ...
любимото ми с е л ъ р и :D
03.02.14
13:12
Тренировка - крака + корем
разгъване на машина - 15х20, 12х30, 10х40, 8х50, 6х50 кг
клек - 15х20, 12х30, 10х40, 10х50, 8х60, 8х65 кг
преден клек - в момента разучавам техниката, затова 2 серии х10 само с лоста и 2 серии х10 с 5 кг тежест - нещо не мога да си наглася хубаво лоста и имам чувството, че ще ме задуши :Д
суперсерии от бедрено сгъване + глутеус преса (май така се нарича машината)- 4 серии бедрено - 15х10, 12х20, 10х 30, 8х 40, глутеус преса - 12х15, 10х20, 8х25, 8х30 кг
Тука вече имах чувството, че ще издъхна, пулсът яко се беше ускорил, особено след клЕкането
за финал - абдуктор машина 20х40, 15х50, 12х60, 10х70, 10х80, 10х90 кг
аддуктор машина - 20х40, 15х50, 10х60, 8х70, 8х80 кг
За корема направих 3 упражнения в серии по 3 пъти:
корем на машина - 20х16, 15х30, 15х 35
повдигане на краката от вис - 3 серии по 10 бройки без тежест, с колкото се може по-прави крака и леко задържане горе
коремни преси на римско столче, висок наклон, с 5 кг тежест - 3х15
Храненето:
З: 1 протеинов шейк + 1 лъжица тахан + 1 грейпфрут
Тренировка
БЦАА
О: 200 гр филе от пъстърва на скара + 150гр варени картофи + въпросната салата* от айсберг,авокадо,краставица и балсамико (без зехтин)
М: 1 грейпфрут
В: 200 гр пуешко на тефлонов тиган без мазнина + салата* със зехтин
В момента съм оставила в хладилника първия ми опит за домашен протеинов бар - ще приложа снимка после, АКО прилича на нещо :Д
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.02.14 13:34.
03.02.14
13:15
казано от moon light на 02.02.14, 23:32:
Най-накраяяя (sun) Ще те следя с интерес (F) И едно въпросче: Не ти ли липсват въглехидратите? Говоря за хляб, ориз, картофи ... плодове?
Последният ми пост май ще отговори на въпроса ти :Д В тренировъчни дни приемам въглехидрати, като ги въртя :) Вторник и четвъртък тренирам двуразово, затова приемам по 2 пъти. В останалите дни - на обяд, час-час и 30 мин след тренировка. Нетренировъчни - НВД - само зеленчуци и плод.
WoW имаш зверски крака ! Браво, добър режим правиш !
Утре и в други ден походката ти ще е робот :D
03.02.14
17:36
Цецо, утре походката ще е тази като на снимката по-долу :Д
Относно първия ми опит за протеинов десерт :Д Получи се нещо адски вкусно, но явно съм сложила повечко мляко, отколкото трябва, и формата се развали - сега е нещо средно между супа и каша :Д
Продуктите бяха - овесени ядки, 1 лъжица мед, 1 лъжица тахан, 1 лъжица фъстъчено масло, малко канела, бадемово прясно мляко, 30 грама протеин голд стандард двоен шоколад и блендирани бадеми с малко стафиди.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.02.14 17:36.
03.02.14
17:43
Когато си правя кремчета обикновено ползвам за основа комбинацията протеин + заквасена сметана... към тях добавям каквото имам на сърцето, каквото имам в шкафа или ми трябва за крехкия организъм. :) Когато трябва - разреждам с малко пълномаслено прясно мляко.
03.02.14
17:45
Кольо Пияндето - благодаря ти за съвета, следващият път ще сложа заквасена сметана, мисля, че ще стегне доста по-добре с нея:)
04.02.14
11:43
Тренировка днес - гърди,рамо и бицепс
лег на смит машина (на смит машина, за да подобря баланса на щангата, че като сложа килограмите нещо малко я изкривявам на една страна )
12х20, 12х30, 10х35, 8х40, 8х40, последната серия беше дроп - 3х45, 4х30, 4х20кг
флайс на машина - 15х20, 12х30, 10х40, 8х50, 8х50, 6х60кг
арнолд преса с дъмбели - 10х3кг, 10х4кг, 10х5кг, 8х6, 8х6 - тук вече яко пържеше :Д
предно рамо на машина (машината е няква странна, с лего сгънати лакти буташ нагоре)- 12х10, 10х20, 10х25, 10х30
сгъване с крив лост от стоеж - 12 само с лоста, 10 с 3 кг тежест, 10 с 5 кг тежест, 8 с 8 кг тежест и дроп серия
скотово сгъване с крив лост - кг в сериите са като горните, в суперсерия с бицепс сгъване с 5 кг дъмбели - 4 серии, последната на скотовото дроп серия.
Страничното рамо го тренирам в отделен ден.
Храна:
Закуска: протеинов шейк + 1 л. тахан + 1 грейпфрут
Тренировка
БЦАА
Обяд: 160гр пилешко филе от бут + 150гр варени картофи + салата*
Междинно: 1 грейпфрут
Вечеря: евентуално 180гр пуешко + 100 гр варени картофи + салата*
След това следва кондиционна тренировка с елементи на кросфит комплекси :) Ще споделя комплекса, който сме правили, след трен
Водата не я пиша, но не пада под 2л на ден
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 04.02.14 11:44.
04.02.14
12:10
казано от Adriana Dacheva на 04.02.14, 11:43:
лег на смит машина (на смит машина, за да подобря баланса на щангата, че като сложа килограмите нещо малко я изкривявам на една страна)
Този начин на разсъждение за мен не е най-правилният.
По-добре коригирай баланса чрез повече фокус и старание при изпълнението, но нека остане със свободна тежест. Ако слагаш щипки (ограничители) на щангата - махни ги. Така ще можеш да видиш ясно при какви условия и в какви моменти губиш баланс, съответно ще можеш да коригираш по-адекватно. Не е лошо да имаш и асистент, който да наблюдава събитията. Ако се налага - намали работните тежести до ниво, на което имаш пълен контрол и известно време работи така. Според мен фиксирането на траекторията на движение, което правиш при изпълнението на смит-машина, не активира достатъчно добре стабилизиращата мускулатура и синергистите (напротив - отнема част от техните “задължения”). Именно стабилизаторите и синергистите са отговорни до голяма степен за баланса и контрола по време на изпълнение.
04.02.14
12:23
Браво,
Честит дневник:) Ще го следя с интерес.
04.02.14
12:38
Браво, успех с тренировките и живота .. :)
04.02.14
12:43
казано от Кольо Пияндето на 04.02.14, 12:10:
лег на смит машина (на смит машина, за да подобря баланса на щангата, че като сложа килограмите нещо малко я изкривявам на една страна)
По-добре коригирай баланса чрез повече фокус и старание при изпълнението, но нека остане със свободна тежест. Ако слагаш щипки (ограничители) на щангата - махни ги. Така ще можеш да видиш ясно при какви условия и в какви моменти губиш баланс, съответно ще можеш да коригираш по-адекватно. Не е лошо да имаш и асистент, който да наблюдава събитията. Ако се налага - намали работните тежести до ниво, на което имаш пълен контрол и известно време работи така. Според мен фиксирането на траекторията на движение, което правиш при изпълнението на смит-машина, не активира достатъчно добре стабилизиращата мускулатура и синергистите (напротив - отнема част от техните “задължения”). Именно стабилизаторите и синергистите са отговорни до голяма степен за баланса и контрола по време на изпълнение.
Не слагам щипки, ще те послушам и следващия път ще го направя така :) Ще намаля малко тежестта и ще видя откъде се получава това изкривяване, може би ми натежава повече и не мога да балансирам..
04.02.14
13:35
Аз да попитам само какво слагаш в този протеинов шейк :P
04.02.14
15:54
казано от Симона Семова на 04.02.14, 13:35:
Аз да попитам само какво слагаш в този протеинов шейк :P
Ами протеин :Д Разтварям си го във вода,ако за това питаш, тайната ми съставка - малко канела:)
04.02.14
16:24
Именно :D Тенк ю! И междру другото, съвсем благородно се възхищавам на краката ти! Евала :)
04.02.14
16:30
Добре де, къде да ги видя тия крака? Гледам всички им се възхищават... :)
04.02.14
16:50
http://shapie.bb-team.org/adacheva/photos/17579
Ето де.. малко по-обсебените достигаме до дълбините на мрака (devil)
казано от Кольо Пияндето на 04.02.14, 12:10:
Бих добавила, че смит машината освен че няма да ти даде нужния баланс, е вероятно да ди донесе неприятни усещания в раменете, предвид това, че ти фиксира траектория на движение, която не съвпада с естествената за тялото.
Това че лоста ти поднася, говори за мускулен дисбаланс. Оправи него преди да слагаш килограмите. Аз бих работила и с дъмбели на лежанката.
04.02.14
17:12
Ще пробвам следващият път съвета на Пияндето, в краен случай, ако не намеря там причината, ще те послушам за дъмбелите. Това се получава само на лежанката, така че не мисля, че е въпрос на мускулен дисбаланс, по-скоро е при самото движение от тежестта или от хвата.. ще си следя и него слеващия път. Благодаря на всички за съветите, наистина са полезни.
Симона - хаха ти ме убиваш просто :)) Спря да си водиш дневника, но активно детективстваш в другите :ПП Благодаря ти :)
04.02.14
17:31
Разменихме си ролите... нищо де, случва се :D
04.02.14
21:42
Втората тренировка за деня беше групова и беше следната :
загрявка, стречинг, след което:
20 суинга с пудовка
10 лицеви
20 коремни преси
10 бърпита
20 хай-пул с пудовка
10 скока кенгуру
Всичко това се прави в колкото се може повече рундове за 20 минути
След това стречинг и - финито :) Беше добра тренировка за завършек на деня
05.02.14
07:51
казано от Adriana Dacheva на 04.02.14, 21:42:
Втората тренировка за деня беше групова и беше следната :
загрявка, стречинг, след което:20 суинга с пудовка
10 лицеви
20 коремни преси
10 бърпита
20 хай-пул с пудовка
10 скока кенгуруВсичко това се прави в колкото се може повече рундове за 20 минути
След това стречинг и - финито :) Беше добра тренировка за завършек на деня
А колко кръга направи ? :)
казано от Симона Семова на 04.02.14, 16:50:
http://shapie.bb-team.org/adacheva/photos/17579
Ето де.. малко по-обсебените достигаме до дълбините на мрака (devil)
На мен ми дава това :( “Потребителят е ограничил достъпа до тази страница.”
Втората ти тренировка ми харесва доста :) Такива тренировки кръгови с интервали по 5-6 сек.почивка и 30 сек. работен интервал 8-9 упражнения, правиш 3-4 рунда и не можеш да си кажеш името ... само ,че моите са малко по различни :))
05.02.14
11:03
Успех с дневника, ще се следи :) !
Клек 65 кг, лежанка 45 кг???? Ти ме уби! Браво, продължавай в същия дух :)
Ще следя дневника ти!
Между другото, в студентски град ли тренираш?
Мнението беше редактирано от Жанета на 05.02.14 11:34.
05.02.14
12:54
казано от kaloyan на 05.02.14, 07:51:
А колко кръга направи ? :)
Успях да направя 5 кръга - свърших точно 2 секунди преди да изтече времето.. можеше и повече, но нещо се разболявам и силата ми е паднала :( Честно казано за мен по-важно е да ги правя правилно и да усещам движението на макс, затова и не гоня чак толкова времето - старая се и да е бързо, но не за сметка на техниката:) Хубавото е, че там постоянно ни следят и коригират. Пудовката беше 12кг
казано от Жанета Тончева на 05.02.14, 11:27:
Между другото, в студентски град ли тренираш?
На кросфит-кондиционните тренировки ходя в Студентски - залата на Sport Revolution под Мегаденсе :Д А на фитнес ходя в JK на бул. България:)
казано от Milko на 05.02.14, 10:44:
Втората ти тренировка ми харесва доста :) Такива тренировки кръгови с интервали по 5-6 сек.почивка и 30 сек. работен интервал 8-9 упражнения, правиш 3-4 рунда и не можеш да си кажеш името ... само ,че моите са малко по различни :))
Милко - разликата тук е, че нямахме време за почивка :Д И наистина след това си тотал щета :Д Иначе правим и комплекси интервално с почивки, ще видим утре как ще е, всеки път са различни и разнообразни:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.02.14 12:59.
05.02.14
13:10
Днес имах изпит, така че тренировка нямаше :( Утре ще се реванширам с 2 :Д
Менюто за деня :
Закуска - 1 протеинов шейк в 250мл вода + 1 грейпфрут + 1 лъжица тахан
Обяд - 200 гр пилешка пържола от бут и една голяма салата* (същата като предните дни, аз съм така - нещо като ми хареса, ям го докато не ми омръзне:Д) с балсамико и малко зехтин
Междинно - 1 грейпфрут
Вечеря - 230гр пуешко филе на тефлонов тиган без мазнина, 1 лъжица дижонска горчица + голяма купа салата с балсамико и зехтин - днес е НВД ден :)
Добавям и 1 варено яйце
П.С Качвам и малко снимки :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.02.14 21:36.
06.02.14
13:01
Днес тренировката беше..... стил “ЧЕ лазиш до вазе” :Д
1) 5 рунда клякане с швейцарска топка до стената като :
10 секунди задържаш в клекнало положение, след това 10 пъти клякаш, 10 секунди задържаш - 10 пъти клякаш, така 3 пъти - това цялото е един рунд, 30 сек почивка и втори рунд обратнотно - първо клякаш, после задържаш и така задържаното е накрая преди почивката - 15 сек - вече всичко ти пари :Д Това цялото се върти 5 рунда, като последната серия задържаш 20 секунди и вече си умрял:Д
2) сумо клек с пудовка 12 кг - 5 серии, 12 повторения
3) бг клек - 4 серии по 12, последната - до отказ
4) напади - 1х12@10кг, 1х12@15кг, 1х12@20 кг, 1х10@20кг
5) хип тръстери - 1х12@10кг, 1х12@10кг, 1х12@20кг, 1х12@20кг
Тук вече едва ходех :Д Но направих 3 рунда от по 3 упражнения за корем:
абдоминал на машина - 1х20@20кг, 1х15@30кг, 1х12@35кг
коремни преси на римско столче - отгоре до долу със задържане горе няколко секунди
повдигане на краката от лег - 3х12
После на всичкото отгоре ходих да пазарувам и трябваше да мъкна торбите до 3тия етаж на части - та 2 пъти с по 2-3 торби в ръка на отиване и връщане до апартамента по стълбите ..... После се мъчих да разопаковам един прилежно загънат буркан с мед, изпратен ми от едно прекрасно създание от Варна, който е НЕВЕРОЯТНО ВКУСЕН :) (меда имам предвид хаха)
И най-накрая се докопах до обяда, та менюто за деня:
Закуска - 1 протеинов шейк + 1 грейпфрут + 1л тахан
Тренировка, БЦАА
1 лъжица от прекрасния мед, докато разопаковам всичкия багаж и стигна до обяда
Обяд - суши - 6 бр със скарида,авокадо и чушка + 140гр пуешко с малко лимон и черен пипер
Междинно - 1 грейпфрут
За вечеря мисля - 100 гр варени картофи + салата* + 200 гр пъстърва с билки на тиган
И после на тренировка - кондиционна, която ще опиша по-късно :) Ако успея да се дотътря до залата..и после да се върна до нас хаха
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 06.02.14 13:05.