First steps в бб-тийм или "Здравейте" xD

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.02.14
22:31

@Hunny Bunny, до колкото знам няма голямо значение кога ще е кардиото :? поне така си мисля, ако някой чете и не е съгласен да ме поправи. Аз лично се чувствам с повече сили веднага щом пристигна във фитнеса и така има по-голяма вероятност да издържа повече време на пътеката и то на по-високи степени ( когато съответно се гори повече ). А велоелгометъра и кростренажора за накрая ги правя колкото да отбия номера напоследък, защото не ми остават много сили за тях. Просто трябва да се разгрея някак. :) Да не говорим, че за велоелгометъра, за да има ефект - трябва да си в определена поза - приведен напред ( поне така ми е казвал фитнес инструктор, което на мен ми е малко трудно, защото съм малко къса и трудно достигам “рогата” на колелото ), а за кростренажора май пак има някакъв начин, по който се прави, за да е по-ефективен, но не го зная. :D
  Силовите упражнения не са ми много “силна страна”. Правя, каквото ми покаже една приятелка, тя ги разбира и от 1 година вече тренира, така че и се доверявам напълно. Сама още не мога да си изготвя програма и натоварване, защото не смятам, че съм достатъчно компетентна по въпроса.

04.02.14
22:59

Здравей! Моите съвети са : повече сън, закусвай (кафето не е закуска, остави ти там 100те милилитра мляко) - ако ще ядеш хляб гледай да е на закуска, когато ти трябват тези въглехидрати. На закуска си трябва и протеин...Повече яйца, извара, млечни продукти, месо, трябват също и повече зеленчуци ( от тях не се пълнее, фибри и сие ). Силови тренировки ще си трябват, започни с нещо леко със собствено тегло и малки свободни тежести, остави го това кардио ( е не напълно, но 2-3 пъти седмично е достатъчно, когато храната е чиста може и без него ).
Иначе няма значение, когато и да го правиш това кардио - все едно ( енергоразход има ). Добре си се насочила към интервалното.
А видях и някакви коремни преси - остави ги тия глупости, ще си прецакаш кръста (тук някой ще обяснява за правилна техника; нз аз винаги съм ги правил добре - пак болки ...) - много по-добро е вдигане на краката от вис (от лост, халки..все 1 лост в тоя фитнес трябва да има...ама като ги знам..), ако не можеш с изпънати крака тогава само коленете. Можеш да ги съчетаеш с планкове - те правят чудеса, хем ще тренираш корема, хем малко да свикнат раменете на някакво натоварване, че ако ги почнеш тея “тежести” от раз - ще има проблеми..
Това е моят коментар! Успех, ще следя развитието :)

п.с. Не се пиша някакъв експерт..просто изразявам мнение и споделям скромен опит.

Аз се допитвам до мъжете в залата и собственика й. Някой казват, че е все тая, но реших да се доверя на собственика, защото е професионалист. Аз карам по около 2-3 седмици на един уред и после сменям. В момента, в който усетя, че става лесно, е време за смяна. Не знам за точната техника при колелото, но повечето си карат, както им дойде. Аз лично въртя, докато не достигна нужния пулс и после го поддържам. Обикновено за около 5-6 минута го стигам.
Това е само мнението ми. В никакъв случай не казвам, че е чиста монета. И аз съм тук да се уча и подобрявам.
Относно коремните преси - и на мен са ми мъка.
С всичко друго нямам проблеми.

05.02.14
23:17

Здравей, b0ta s L0sta. Благодаря за включването, по принцип искам да се наспивам, не е като да нямам желание, по-скоро в момента нямам възможност. За закуската е общо взето същата работа, защото си недоспивам и съответно се успивам сутрин и не остава време да ям или пък я преспивам :) Гледам вече да са по-добре нещата, но сесията при мен наистина я карам в mode insomnia :D
За гирите - почнах с 1-2 кг първите 2 пъти и сега минах на 3-4.
Хъни Бъни, прави каквото ти е на теб най-удобно. Аз лично на кростренажор повече от 15 мин не мога да издържа. Не ми понася. :D

Днес просто няма да го коментирам от към хранене и от към нищо. Ужасен ден. Дойде ми и всичко ми е криво. Да не говорим, че и изпитът ми днес мина не както очаквах.. Преподавателката, която трябваше да ни изнася консултация, ни върза тенекия - чакахме я 2 часа.. Всичко ме боли от мускулната треска и други фактори. Ето храната за 05.02 :

10:00 2 с.л. тахан 1с.л. мед , малко сусам на гладно, мюсли с кисело мляко и кафе с мляко след това
15:00 палачинка с кашкавал и сирене, 1 билков чай
16:00 корни с фъстъчено масло
17:30 капучино без кофеин
21:00 омлет от 2 яйца с няколко резена кашкавал, извара и зеленчуци
23:00 2 с.л. тахан, 1 шепа орехи, 1 шепа червени боровинки, 3-4 фурми, 1 л. какао, сусам и 1л. мед - калорийна бомба :D

Перфектният завършек на един ужасен ден!!! Ако искате ми пишете колко е неправилно да ги ям тези неща вечер.. днес просто не ми пука.

Мнението беше редактирано от Snejy S на 06.02.14 00:45.

07.02.14
01:31

И днес беше без тренировка, но с доста сън. Ето и менюто - не знам кое в колко часа съм го яла, затова няма да пиша часове:

Закуска : 1 с.л. мед , 1с.л. тахан
1 чаша тиква с прясно мляко
кафе с мляко

Обяд : 100 гр пилешка пържола със салата от маруля, айсберг и извара

Следобяд: 1 шепа орехи, 1 шепа червени боровинки, 4-5 фурми, 10гр бадеми, 1 л. какао, 3 л. тахан и малко сусам

Предвечеря : 1 палачинка от банан ( познатата смес от преди 2 дни)

Вечеря: Омлет от 2 яйца с няколко резена кашкава, извара и малко задушени зеленчуци.

Десерт : 2 реда шоколад Своге

Някъде там има и още 1л. мед с тахан между следобяда и предвечерята сигурно. :D

07.02.14
23:19

Днес имах изпит и така.. 3 часа сън и без тренировка, то аз да ходя в права линия не можех по едно време.. :D

7:15 - шепа орехи с шепа боровинки и 2-3 лъжици тахан

9:00 - капучино

12:30 ( или там някъде ) -  мокачино

16:00 ( или там някъде )  - два сандвича с пълнозърнест хляб, пикантни саламчета, айсберг, домати, краставици, маслини и кашкавал

20:00 - 100 гр пилешка пържола с гарнитура задушени броколи, карфиол и моркови

21:00 - чай

Огромната дупка между храненията по обяд беше, защото отидох на кафе и мислех, че ще се прибера след това и ще мога да хапна вкъщи, но го превърнахме в разходка и ми се наложи накрая все пак да ям навън.. Както и да е, таханоманията още я има и само си мисля какво да си направя за закуска утре и да включва “вълшебната съставка” ( и не само за закуска ). :D За съжаление ми свърши меда, а е домашен, не ми се иска да вземам купешки, затова ще зачакам да ми донесат пак.

Мнението беше редактирано от Snejy S на 07.02.14 23:21.

13.02.14
09:59

Здравейте,

Няколко дни бях болна.. то не беше гърло, после носа ми протече ( кихах през 15-20 секунди ), после всичко ме болеше. Но успях да се излекувам само с “бабини съвети”, витамини, имуностимулатори и тайлол хот. Много съм горда. 2 дни спах с комреси с ракия ( и “спах” е малко преувеличено ), но вече съм от вярващите в лечебното действие на тази течност. Слагах си памуци с ракия в носа и си правех инхалации. И успях да пресека гадната настинка.
Естествено дума за фитнес изобщо не е ставало - едва се мърдах от леглото до компютъра (а понякога и до университета за изпит). Храната беше същата ( като от време на време пропусках хранене ). Но тъй като реших, че ако спра да пиша.. ами ще спра да пиша. Продължавам.  Днес много ми се правят някакви физически упражнения, но първо ще ида на лекар, защото още кашлям.
Засега съм яла само тахан с мед, сусам и какао. Ще се включа с останалата част от деня по-късно. :)

Хубав ден на всички (F)

09.03.14
14:22

Здравейте, съфорумници,

след известен период на пауза, през който си почивах от тренировки и всичко и се опитах да се наспя, реших да се завърна и да продължа да следя храната и упражненията си тук. Това, че не съм писала, не означава, че съвсем съм си занемарила храната и тялото.. Гледах да се храня горе-долу добре и от време на време ходех на тае-бо или каланетика.

Започнах да пия МагнеБ6, тъй като краката ми започнаха да се схващат нощно време (и понякога по време на тренировка). Реших, че ще ям повече плодове отсега нататък, същото важи и за салатите. За момента целта ми е: да се стегна и видимо да видя промяна. Килограмите не са ми цел /и май никога не са били/, въпреки че виждайки 48 кг на кантара, ми се повдига самочувствието определено.

В Петък отидох на 2 часа каланетика. Снощи празнувах. А за днес планът беше да отида на фитнес да потичам. Уви, имам ужасни болки в корема /поради това, което се случва на всяка жена веднъж в месеца/ и мисля да поизчакам.

Ще започна с менюто ми от вчера - 08.03.2014:

Закуска / по обедно време/ : 1 лъжица мед и 2-3 лъжици тахан, сусам и какао
                                  1 портокал, 1 банан и 80 гр червени боровинки /сушени/
                                  кафе с мляко

Обяд-следобядо-вечеря :    2 яйца на тиган с масло и половин лъжичка сметана
                                салата от айсберг, чери и краставица

След обяд-следобядо-вечеря: няколко натрошени пълнозърнести бисквити, малко боровинки, какао и кисело мляко

Вечерта празнувах: 1 бира, някакъв шот, голямо уиски и малко кола за разредител.

10.11.14
14:27

Малко ъпдейт какво се случва с мен : от няколко месеца ( още след като започнах да тренирам и да спазвам режим за хранене ) започна да ме боли коремът. Ходих на лекари и накрая стигнаха до заключението, че е повърхностен хроничен гастрит. В момента са ми забранени - вредните неща като пържено, панирано, тлъсто, но заедно с тях и сурови плодове и зеленчуци ( без ягоди, банан и киви ) както и ядки под всякаква форма. Както и алкохол и газирани неща. Кафе може само след закуска.

Към момента като лекарства пия мотилиум, лактофлор (хранителна добавка) и пробитор. Преди това изкарах 2 месеца с дуспаталин (125мг, а по-късно и по-силната доза) и още нещо, съдържащо омефразол. И диетата, която тогавашния ми лекуващ ме лекар ми назначи беше доста по-радикална.
  Реших да започна да пиша тук с цел да не се изкушавам да нарушавам диетата, тъй като имам изявено чувство за вина към други хора, но не и към себе си. ( опитвам да променя това ) Пък и мога да си следя храненето доста по-добре тук.
Също трябва да спомена, че са ми забранени тежки физически натоварвания, навеждане, както и сладко ( шоколад или сладка под всякаква форма). Затова и оглеждам софийските спортни зали за нещо ненатоварващо ( примерно каланетика ), въпреки че нямам много време за каквото и да е напоследък. Току що се отказах от една доста натоварваща работа и скоро ще си търся нещо друго, което да не ме натоварва толкова. (казаха ми, че за да се стигне до това положение голямо влияние има и стреса, та в to-do листът ми е да спра да се притеснявам за глупости.. )

Започнах режимът за хранене вчера ( 9.11.2014 ) :
Ставане : 11:00
Преди закуска : чай от лайка
Закуска ( по-скоро обяд ) 12:30 : два средно големи картофа и 3 моркова с 2 супени лъжици обезмаслена извара
Следобедна закуска ( по-скоро продължение на обяда ) 15:30 : 1 картоф и 2 моркова с една бучка сирене
Преди вечеря : 17:30 : една лъжица мед и две лъжици сусамов тахан с малко какао
Вечеря : 20:00 : Фокача с печен домат и чубрица и десерт половин бисквитена торта

Днес ( 10.11.2014 ) до сега :
Ставане : 11:00
Преди закуска : чай от мед и ванилия
Закуска 12:00 : Две парчета варена тиква с една лъжица мед и малко какао
Следобедна закуска 14:30 : едно парче варена тиква без нищо

Това е засега. Ще продължавам да пиша. Наблягам на варените неща, защото само тях мога да си позволя да си правя сама за момента.

fire.is.my.nature

10.11.14
14:33

Казваш, че са ти забранени сладката, пък аз предимно захар виждам... : ) Мед, торта...? :)

10.11.14
17:16

@fire.is.my.nature , аз не съм го написала като хората - под сладка се имаше предвид сладко от някакъв плод. Тоест забранени са ми шоколад и сладки от разни плодове. Нишестета и кремчета по принцип са ми разрешени, въпреки че аз гледам да ги отбягвам.
Продължих деня с дояждане на остатъка от парчето бисквитена торта и смятам да хапна 1 картоф и морков със сирене след половин час. :)

12.11.14
16:05

11.11.2014:
Закуска: 8:20 - филийка с домашна лютеница
10:30 - кафе с мляко ( разрешено ми е по едно само ако съм закусвала)
14:00 - варен картоф с варен морков и 3 парченца сирене
16:30 - две парчета варена тиква
20:00 - таратор, филийка с домашна лютеница, половин кренвирш
21:30 - 3 мини мъфинчета

12.11.2014:
Закуска 8:45 - тирамису и кафе с мляко
Обяд 12:00 - таратор ( краставица с кисело мляко по-скоро)
Следобедна закуска 16:00 - две парчета варена тиква

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1