Имам нужда от помощ, за хранителен режим

05.02.14
17:37

Здравейте, бях пуснал една тема, но тази е съвсем различна. Значи на 20 год. съм 187 см. 125,9 кг. От 3 дена ползвам този хранителен режим, съставен благодарение на @Cvetan Petkov , адаш извинявай, че толкоз те изтормозих както и @Adriana Dacheva.

Значи имам няколко въпроса:

1. Може ли от нещо да се спести, тъй като на ден само за пилешко месо давам по 6 лв. отделно другите неща.
2. Възможно ли е да съм получил натравяне от яйцата, тъй като днеска след като закусих повърнах всичко.

Това е режима, които сега ползвам:

1.-во  хранене:     
08:00 ч. Закуска  -  3-4 Цели яйца + филия пълнозърнест хляб с сирене „козе,овче,биволслко“ – „Да не е краве!“
2.-ро  хранене:
12:00 ч. Обяд - 100гр.(ПРЕДИ ГОТВЕНЕ) кафяв ориз (картофи“варени/печени“) , 200 гр пилешко (телешко,заешко/риба) + салата “домати+краставици“ + моркови „ 1 лъжица зехтин.“
3.-то  хранене:
15:00 ч. Следобед - 80-90 гр. СУРОВИ ЯДКИ  -  орехи
4.-то  хранене:
18:00-18:30 ч.  Вечеря - 200 гр. Пилешко (телешко,заешко,риба) 2 Варени яйца + салата (домат,краставица или зелена салата) “пилешка пържола“  „готова/пакетче“  „ 1 лъжица зехтин.“
5.-то  хранене:
22:00-22:30 ч.  Преди лягане - 200 гр. извара

Часовете не мога, точно да ги спазвам тъй като имам и друга работа.

Яйцата сутринта, от утре ще ги замествам с 80-90 гр. овесени ядки+200-300 гр. кисело млеко или прясно.
Яйцата вечерта, също ще ги премахна и ще сложа пак овес 80-90 гр. Тук искам да ми помогнете, дали да добавя и кисело млеко/прясно млеко.??

От пилешкото може, ли да се замести с нещо друго, тъй като сега не работя и всичко пада на родителите ми. Благодаря Ви, на всички които, ще пишат по темата.

П.п. Забравих да кажа,че на ден трябва да пия 3,5 литра вода, но не мога днеска съм изпил само  2 литра и това ми е, до като си легна да изпия още 500 мл. Това проблем ли е.?

За 3-те дни съм свалил 200 гр. от килограмите.

Темата беше редактирана от pfoenix ivanov на 05.02.14 18:53.

Има проблем конкретно с тези яйца, вероятно просто не са годни за консумация (стари, лошо съхранявани или по друга причина). Принципно количеството им не е никакъв проблем и няма връзка с дискомфорта.

Овес и кисело мляко съвсем не са аналог на яйцата като храна.

Няма особено значение какво месо ще ядеш.

05.02.14
17:47

казано от Кольо Пияндето на 05.02.14, 17:42:

Има проблем конкретно с тези яйца, вероятно просто не са годни за консумация (стари, лошо съхранявани или по друга причина). Принципно количеството им не е никакъв проблем и няма връзка с дискомфорта.

Овес и кисело мляко съвсем не са аналог на яйцата като храна.

Няма особено значение какво месо ще ядеш.

Яйцата, видях как микробуса ги докара, тогава ги купих. Предполагам, че са били пресни. Също така забравих да кажа, че когато хапна яйца, ми става лошо в фитнеса, а когато не хапна няма никакъв проблем.

Тогава, ти какво предлагаш да ям за закуска, като изключим яйцата.? Мога ли да ям пилешки кремвирши.? Тъй като са по-евтино, но да не стане така, че да не мога отслабна.?

П.с. Моля Ви, помогнете ми вече не работя, нямам пари да плащам на фитнес инструктор, да ми изготвя хранителни режими. Ако трябва ще Ви, събера по нататък и ще Ви, почерпя за оказаната помощ.

Мнението беше редактирано от pfoenix ivanov на 05.02.14 17:50.

05.02.14
18:17

казано от pfoenix ivanov на 05.02.14, 17:47:

Яйцата, видях как микробуса ги докара, тогава ги купих. Предполагам, че са били пресни. Също така забравих да кажа, че когато хапна яйца, ми става лошо в фитнеса, а когато не хапна няма никакъв проблем.

Тогава, ти какво предлагаш да ям за закуска, като изключим яйцата.? Мога ли да ям пилешки кремвирши.? Тъй като са по-евтино, но да не стане така, че да не мога отслабна.?

П.с. Моля Ви, помогнете ми вече не работя, нямам пари да плащам на фитнес инструктор, да ми изготвя хранителни режими. Ако трябва ще Ви, събера по нататък и ще Ви, почерпя за оказаната помощ.

Извара , cottage cheese….

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.14 10:41.

05.02.14
18:39

казано от Master Admin на 05.02.14, 18:17:

Извара , cottage cheese….

Извара за закуска?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.14 10:40.

05.02.14
18:54

казано от pfoenix ivanov на 05.02.14, 18:39:

Извара за закуска?

Е и ?!Ти май не си особено на ясно какво търсиш щом сравняваш яйца със овесени ядки и мляко .................................

Мнението беше редактирано от Master Admin на 05.02.14 18:56.

По-лошото е, че питаш много хора и смесваш различните съвети от всички, които си получил:) И се получава един пълен бъркоч. Ако не си в състояние да отсяваш съветите спрямо целите си и да взимаш тези, които работят за теб или се доближават най-много до желането от теб, по-добре следвай съвети на 1 човек (изобщо не претендирам това да бъда аз), за да не се получава накрая едно небалансирано меню, защото един ти казал да ядеш яйца на закуска (аз), съответно на теб не ти понася (което се е случило само 1 път и може да се дължи на куп причини) и друг ти казва да ги замениш с овес и мляко.. и тн :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.02.14 20:30.

казано от pfoenix ivanov на 05.02.14, 17:47:

Тогава, ти какво предлагаш да ям за закуска, като изключим яйцата.? Мога ли да ям пилешки кремвирши.? Тъй като са по-евтино, но да не стане така, че да не мога отслабна?

Кренвиршите ги забравяш - този продукт трудно може да се нарече храна.
В закуската можеш да включиш месо, сирене, кашкавал, извара.
При ограничен бюджет има логика да си още по-внимателен при избора на храни, за да даваш възможно най-малко пари за храна, от която да можеш да получиш максимална ефективност. В изданието има много приятна статия, която е посветена специално на доброто хранене при ограничени финансови възможности.

08.02.14
22:07

Аз ти препоръчвам за закуска или:
- Плодове
- Овес
- Хляб + (сирене, крема сирене, извара)

Като цяло братле много работи може да се направят.
Както каза Адриана, не е добре да смесваш толкова много мнения и да си изготвяш яденията защото още ти е рано.
Виж какво ти е казала тя или онова другото момче и спазвай. :)
След време когато добиеш опит, сам ще можеш да си изготвяш режимите.
Искам да те попитам също дали тренираш? Силово + кардио задължително! Защото тоя протеин трябва да отиде на мястото си.
Питаш с какво може да замениш месото? Ами за жалост трудно ще намериш продукт който 100 гр. да е 30 протеин.
200 гр. извара са ти около 30 протеин. (същото се отнася и за сиренето)

п.с.
Не забравяй ,че отслабването е до време. Отслабването е процес! Както изведнъж сваляш така и изведнъж ще спреш! Ще е нужна много воля! Не се отказвай!
Ако не тренираш толкова много и искаш да спестиш пари, храни се с по от 100 до 150 грама месо. :)

Мнението беше редактирано от Stiliyan Goshev на 08.02.14 22:10.

08.02.14
22:50

казано от Stiliyan Goshev на 08.02.14, 22:07:

....... Ами за жалост трудно ще намериш продукт който 100 гр. да е 30 протеин.

И кое месо съдържа в 100гр сурово 30 гр протеин ?!Защото като купиш 500гр месо в готов вид излизат в най-добрия вариант към 350гр  та ти това което го казваш 30 гр за 100гр е в готов вид но в суров /който трябва да ни вълнува само той/ 100гр пилешко има към 21-22 гр протеин ... :)

09.02.14
00:41

казано от Master Admin на 08.02.14, 22:50:

казано от Stiliyan Goshev на 08.02.14, 22:07:

....... Ами за жалост трудно ще намериш продукт който 100 гр. да е 30 протеин.

И кое месо съдържа в 100гр сурово 30 гр протеин ?!Защото като купиш 500гр месо в готов вид излизат в най-добрия вариант към 350гр  та ти това което го казваш 30 гр за 100гр е в готов вид но в суров /който трябва да ни вълнува само той/ 100гр пилешко има към 21-22 гр протеин ... :)

Да прав си, аз просто съм свикнал в готов вид да казвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1