10.12.12
18:08
кой от 2та продукта е по добър?
Така зададен въпроса ти лишава темата ти от развитие и евентуален отговор. Ще се постарая да ти отговоря, а извода си направи сам.
- И двата продукта са на един и същ производител! Унгарци, които не се хвалят с голяма популярност нито във форума, нито където и да е. Макар, че се продават доста успешно не само в милата ни родина , а и на Европейския пазар.
- Каквото и да си купуваш, ако се чудиш, кое е “по-добро” винаги гледай етикета. В интернет магазините почти няма такъв търговец, който на предлагания продукт да не е посочил и съответния състав. Тоест, тук говорим за едни и същи суровини поднесени на потребителя в различна разфасовка и форма. Под форма разбирай, че BCAA X е капсулована суровина BCAA, а 6400 са таблети.
Коя форма е по-удачна...не мисля, че е толкова от значение. Има нутриенти, които са за предпочитане да са в капсулована дорма, тъй като тя ги предпазва доста успешно от стомашните киселини, но когато говорим за аминокиселини не мисля, че това е витално.
- 6400 може би са по-добри в отношение на концентрацията си, тъй като там в таблета имаш 900мг BCAA, а в капсула BCAAX имаш едва 600мг. Ти прецени според цените на които можеш да си ги вземеш, кои биха ти излезли по-евтино. За това ти трябва само калкулатор.
Аз лично пия BCAA-то им на прах, което е неовкусено...защо? Незнам, просто обичам прахчета!
Поздрави !
Аз съм на BCAA X и съм мега доволен имах проблем с възстановяването основно на гърдите и тези аминки ми помогнаха супер много. Не знам дали са по- слаби, но аз съм около 115кг. и си позволявам да пия повече от дневната доза. Взимам 12 (3х4) когато тренирам и 6 когато не тренирам.
Здравейте, искам да си купя BCAA и се спрях на 2 продукта.
Мислех си, че бцаа на прах са по-изгодни, но май не е било така.
Първия продукт, който си харесах е: http://shop.bb-team.org/scitec-bcaa-6400
Ако го употребявам 2 пъти дневно по 5 таблетки - преди и след трен. То означава, че ще приемам около 9гр бцаа. Продукта съдържа 75 дози(енда доза = 5 таблетки).
Втория продукт е: http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast
Този продукт съдържа 77 дози. Ако приемам 2 пъти по една доза - преди и след трен. Ще приемам 8гр бцаа.
Цената на първата е 48лв, а на втората 60лв.
Вие какво мислите по въпроса? Наистина scitec си е по-изгоден или аз бъркам някъде?
05.02.14
22:31
При тази дозировка няма как да очакваш какъвто и да е ефект от ВСАА, независимо от производителя и формулацията.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.14 22:32.
05.02.14
22:59
А по колко тогава ?
казано от Ачо на 05.02.14, 22:59:
А по колко тогава ?
Да речем 10-15 хапа преди и 10-15 хапа след тренировка. Това е ориентировъчната работеща/ефикасна доза. Това с 2-3 хапа е ала бала :)
Лично аз допълнителен прием на BCAA приемам най-често по време на тренировка 15тина грама и съм оставал доволен.
05.02.14
23:47
20-30 капсули за цял ден... че това ще свърши за няма и 2 седмици :D
06.02.14
00:01
Ами ако чукча беше читател, щеше да забележи, че на много места сме споменавали работещите дози на ВСАА. Съответно щеше да си прецени за колко време ще му стигне една опаковка от въпросния продукт. Да, ама чукча е писател... щото по-лесно, нали? Излишно е да четем форума, директно питаме - все ще се намери някой добър човечец, който вместо нас да отдели няколко минутки време... ние сме прекалено заети да отделяме време за търсене на информация.
06.02.14
00:20
Интересното, е че препоръчителните дози са по-малко, а съм видал и чел, а и ти казваш повече дози. То, да напълно ще има повече ефект при повече.
казано от Ачо на 05.02.14, 23:47:
20-30 капсули за цял ден... че това ще свърши за няма и 2 седмици :D
При дневен прием посочен от мен незнам как смяташ 120 хапа да ти стигнат за 2 седмици.
В крайна сметка щом знаеш препоръчителната доза и прием описани на етикета защо пускаш тема ?
Нищо лично.
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 06.02.14 00:26.
05.02.14
21:03
Тъй като комбинирам фитнес и кикбокс тренировки - 3 пъти седмично фитнес и 3 кикбокс, ми е нужна добавка за по-бързо възстановяване и попаднах на този продукт Scitec BCAA-X - 120 капсули. По 2 капсули преди, 2 след тренировка и 2 преди лягане. Какво Ви е мнението за този продукт ?